Ana Sayfa Apple Apple 8 GB RAM konusunda ısrarcı!

Apple 8 GB RAM konusunda ısrarcı!

0
macbook

iMac ve MacBook’larında çok az RAM kullandığı yönündeki eleştirilerle yeniden karşı karşıya kalan Apple, Apple Silicon’un belleği nasıl çok daha verimli kullandığını yeniden gündeme getirdi. 2020’de Intel’den Apple Silicon’a geçişin getirdiği tasarım değişikliklerinden biri de RAM ile ilgiliydi. Apple Silicon’da bellek, Unified Memory Architecture (UMA) kullanılarak işlemciye bağlanıyor ve bu da geleneksel tıkanıklıkları ortadan kaldırıyor. Fakat Apple 8 GB RAM rotasından şaşmayınca sorular arttı.

Apple 8 GB RAM daha iyi dedi!

Apple Silicon’daki belleğe önceki tasarımlara göre daha hızlı erişiliyor çünkü RAM işlemcinin üzerinde yer alıyor. Geleneksel veri yolu ve ayrı çip yöntemiyle ulaşılması gerekmiyor. Potansiyel sorunlar var, ancak genel olarak Apple bunun önemli bir gelişme olduğu konusunda haklı.

Bununla birlikte, Apple’ın temel iddialarından biri, bu gelişmiş tasarımın Mac’in eskisinden daha az RAM’e ihtiyaç duyduğu anlamına geldiği.

Apple’ın dünya çapında ürün pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Bob Borchers yeni bir röportajda “Belleğimizi diğer sistemlerin bellekleriyle karşılaştırmak aslında eşdeğer değil, çünkü belleği çok verimli kullanıyoruz, bellek sıkıştırma kullanıyoruz ve birleşik bir bellek mimarimiz var” dedi.

“Aslında, bir M3 MacBook Pro’daki 8GB, muhtemelen diğer sistemlerdeki 16GB’a benzer,” diye devam etti. “Biz sadece bunu çok daha verimli kullanabiliyoruz.” Bununla birlikte, Apple Silicon kullanımında birkaç yıl içinde, yapay zekanın büyük dil modellerinin kullanımında da bir artış var.

Borchers sözlerine şöyle devam etti: “Yani diyeceğim şu ki, insanlar gelip sistemlerinde yapmak istediklerini deneyecekler ve bence inanılmaz bir performans görecekler.” “Bu sistemlerin ham verilerine ve yeteneklerine bakarsanız, gerçekten olağanüstü olduğunu görürsünüz.”

Borchers’ın iddiası, internette gezinme, hafif görüntü düzenleme ve benzeri normal kullanım için makul. Ancak , RAM gerektiren birkaç profesyonel iş akışı var. Bu yorumlar muhtemelen bu kullanıcılar için pek de geçerli olmayacaktır. Apple’ın RAM konusunda yine baskı altında olduğu söylenebilir.

Çünkü yeni 14 inç MacBook Pro, yeni 15 inç MacBook Air gibi varsayılan olarak 8GB RAM ile geliyor. Tüm bunlar ve yeni 24 inç iMac 200 dolar karşılığında 16GB RAM’e ya da 400 dolar karşılığında 24GB RAM’e yükseltilebiliyor. Bu yüzden Apple’ın RAM yükseltmelerini maliyetli hale getirerek Pro kullanıcılarını kısa yoldan kazıkladığı algısı da artıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz