Ana Sayfa Apple Apple uzay siyahı MacBook Pro’yu nasıl üretti?

Apple uzay siyahı MacBook Pro’yu nasıl üretti?

0
macbook

Apple’ın yeni M3 MacBook Pro’daki uzay siyahı kaplamayı elde etmek için sadece siyah bir boya tonu kullandığını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Parmak izlerini göstermeden anodize alüminyum üzerine koyu bir renk tonu yapıştırmak oldukça zor. Aslında bu işin arkasında tahmin ettiğinizden çok daha fazla bilim var. Görünüşe göre Apple’ın bu uzay siyahı görünümü elde etmek için çok fazla Ar-Ge yapması gerekti. İşte uzay siyahı MacBook Pro hakkında detaylar.

Apple uzay siyahı MacBook Pro için oldukça fazla çalıştı!

Apple, zaten pürüzlü olan anodize yüzeyi aşındırarak daha düzensiz hale getirebileceklerini keşfetti. Ortaya çıkan kuytu ve çatlaklar, gelen ışık ışınlarını daha da dağıtarak daha da fazla yöne gönderiyor. Gözbebeklerimize daha az beyaz ışık ulaşıyor ve bu da kaygan mat yüzeyle sonuçlanıyor.

Apple’ın tüm çabalarına rağmen yapılan karşılaştırma, uzay siyahı bir MacBook Pro’nun uzay grisi bir MacBook Pro’dan daha fazla parmak izi göstereceğini ortaya koyuyor. Bazı özellikler de kullanıcıların dikkatini çekti. Tıpkı artık üretilmeyen 13 inç MacBook Pro’da olduğu gibi, temel M3 14 inç MacBook Pro da tek bir soğutma fanıyla geliyor. Apple, üst seviye çipler için daha sağlam bir çift fanlı soğutma sistemi kullanıyor.

Olumlu bir not düşecek olursak, giriş seviyesi M3 MacBook Pro’nun içinde iki adet flash NAND yongası var. Bu nedenle SSD performansı diğer versiyonlardan daha yavaş olamaz. Yeni MacBook ve iPhone’larda olduğu gibi, benzer M3 MacBook’lar arasında parça değişimi yapılamıyor. Bu, bazı senaryolarda onarımı zorlaştırabilir.

Yapılan karşılaştırmada, iki benzer M3 MacBook Pro arasında ekranlar değiştirildi ve ekran çalışırken her yerde yapaylıklar ortaya çıktı. Bunları gidermek için Apple tarafından özel olarak tasarlanmış bir kalibrasyon aracı kullanmanız gerekiyor. Bu araç yalnızca doğrudan Apple’dan yedek bir ekran satın alınarak edinilebilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz