Ana Sayfa Apple NameDrop kapatma seçeneği: Gizlilik ve kontrol için ayarlar!

NameDrop kapatma seçeneği: Gizlilik ve kontrol için ayarlar!

0

Apple’ın iOS 17 işletim sisteminde NameDrop adında yeni bir özellik var. Bu özellik sayesinde, iletişim bilgilerinizi başka bir iPhone kullanıcısıyla kolayca paylaşabilirsiniz. Sadece iPhone’larınızı birbirine yakın tutmanız yeterli.

NameDrop güvenlik endişeleri ve Apple’ın çözümü!

Bu çok pratik bir özellik gibi görünüyor, ama acaba güvenli mi? Ya istemediğiniz biri sizin bilgilerinizi almak isterse? Ya da sizin bilgilerinizi vermek istemediğiniz biriyle karşılaşırsanız?

Bunları düşünmenize gerek yok, çünkü Apple NameDrop özelliğini güvenli bir şekilde tasarlamış. NameDrop özelliğini kullanmak için şunları yapmanız gerekiyor:

  • iPhone’larınızın üst kısımlarını birbirine dokundurun. Böylece NameDrop bağlantısı başlar. Eğer bunu yapmak istemiyorsanız, iPhone’unuzu uzaklaştırabilirsiniz.
  • iPhone’unuzda bir ekran belirir. Bu ekranda iki seçenek vardır: Yalnızca Al veya Paylaş. Yalnızca Al’ı seçerseniz, sadece diğer kişinin bilgilerini alırsınız. Paylaş’ı seçerseniz, kendi bilgilerinizi de verirsiniz. Eğer diğer kişi de aynı seçeneği seçerse, bilgi alışverişi olur. Eğer farklı seçenekler seçerseniz, hiçbir şey olmaz.
  • Hangi bilgilerinizi paylaşacağınızı kendiniz belirleyebilirsiniz. Örneğin, sadece adınızı ve telefon numaranızı verebilirsiniz. Ya da hiçbir şey vermek istemiyorsanız, iPhone’unuzu uzaklaştırabilirsiniz.
  • Bu özellik sadece yeni tanıştığınız kişiler için geçerlidir. Zaten rehberinizde olan bir kişiyle NameDrop yaparsanız, bilgileriniz güncellenmez veya silinmez.

NameDrop özelliğini hiç kullanmak istemiyorsanız, bunu da yapabilirsiniz. Ayarlar bölümünden NameDrop özelliğini tamamen kapatabilirsiniz. Apple, NameDrop özelliğinin faydalarını anlatmayı seviyor. Ama bu özelliğin güvenlik önlemlerinin de olduğunu bilmek iyi olur.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz