Ana Sayfa Apple Apple’ın Hücresel Modem geliştirme süreci: Zorluklar ve hedefler!

Apple’ın Hücresel Modem geliştirme süreci: Zorluklar ve hedefler!

0

Apple’ın Hücresel bağlantı özellikli bir MacBook’u çıkarabilmesi için uzun bir yol var Apple, kendi ürünlerini kendisi tasarlayan ve üreten bir şirket. Bu sayede, Apple, kendi işlemcilerini, grafik kartlarını, yonga setlerini ve diğer bileşenleri üretebilir ve bunları iPhone, iPad, Mac, Apple Watch ve diğer cihazlarına entegre edebiliyor. Bu şekilde, Apple, ürünlerinin performansını, güvenliğini ve uyumluluğunu en üst seviyeye çıkarabiliyor ve rakiplerinden ayrışabiliyor.

Apple’ın hücresel modem geliştirmesi: Zorluklar ve yıllar süren çaba

Apple’ın kendi kendine yeten yaklaşımı, her zaman kolay olmayan zorluklarla da karşılaşmakta. Bunlardan biri de, Apple’ın kendi hücresel modemini geliştirmek için yıllardır çaba sarf etmesidir. Hücresel modem, bir cihazın mobil ağlara bağlanmasını sağlayan bir çiptir. Apple, şu anda iPhone, iPad ve Apple Watch modellerinde Qualcomm tarafından üretilen hücresel modemleri kullanıyor. Ancak, Apple, Qualcomm ile uzun süren bir patent anlaşmazlığı yaşamış ve kendi hücresel modemini geliştirmek için Intel’in modem bölümünü satın aldı.

Apple’ın kendi hücresel modemini geliştirmesi, şirketin ürünlerini daha da geliştirmesine ve 5G teknolojisinden tam olarak faydalanmasına olanak tanıyacak. Ancak, bu bir gecede gerçekleşecek bir şey değil. Bir haber kaynağına göre, Apple’ın kendi 5G modemini 2026 yılına kadar iPhone modellerine yerleştirmesi bekleniyor. Ama, bu modem Apple Watch, iPad ve Mac’e ne zaman gelecek? Aynı haber kaynağına göre, Apple’ın bu çipi Apple Watch ve iPad’in hücresel sürümlerine, ve Mac’e yerleştirmesi için iki veya üç yıl daha beklemesi gerekecek.

Bu da demek oluyor ki, ilk hücresel bağlantı özellikli MacBook’ları görebilmemiz için 2028 veya 2029yıllarını beklememiz lazım.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz