Ana Sayfa Apple iPhone 14 ve iPhone 15 ile uydu üzerinden yol yardımı almak!

iPhone 14 ve iPhone 15 ile uydu üzerinden yol yardımı almak!

0

iPhone 14 ve iPhone 15 modelleri, iOS 17 ile birlikte, ABD’de yaşayan kullanıcılara çok özel bir özellik sunuyor. Bu özellik sayesinde, telefonunuzda hücresel veya Wi-Fi bağlantısı olmasa bile, AAA isimli bir yol yardım şirketi ile uydu aracılığıyla iletişime geçebiliyorsunuz. Teknoloji inceleyicisi Brian Tong, bugün yayınladığı bir videoda, bu özelliği nasıl kullandığını gösterdi. İşte detaylar…

iPhone 14 ve iPhone 15 için ücretsiz uydu yol yardımı!

Apple yol yardımı Bu özelliği kullanmak için yapmanız gerekenler çok basit. Mesajlar uygulamasını açın ve yeni bir mesaj oluşturun. Alıcı kısmına “roadside” yazın. Telefonunuzda hücresel veya Wi-Fi bağlantısı yoksa, “Yol Yardımı” seçeneği belirecektir. Bu seçeneğe dokunun ve iPhone’unuzun bir Globalstar uyduya bağlanmasını ve AAA’dan yardım talep etmesini sağlayın. Apple, bu işlem için gökyüzünün ve ufuk çizgisinin görünür olması gerektiğini söylüyor.

Tong, bu özelliği, arabasının aküsü bittiği için AAA’yı arayarak denedi. Özellik, aracınızın kapısına kilitlendiğinizde, lastiğiniz patladığında, yakıtınız bittiğinde veya AAA’nın sağladığı diğer hizmetlere ihtiyacınız olduğunda da kullanılabilir.

Bu özellik, yeni iPhone 14 veya iPhone 15 modeli aldığınızda iki yıl boyunca ücretsiz olarak sunuluyor, hizmetiniz AAA üyelik planınıza bağlı olarak kapsanıyor. AAA üyesi değilseniz, hizmeti ücretli olarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Apple, uydu üzerinden yol yardımının “ilk etapta” sadece ABD’de kullanılabilir olduğunu belirtiyor, bu da bu özelliğin ileride başka ülkelere de yayılacağı anlamına geliyor ama henüz net bir bilgi yok. Kanada’da AAA’ya benzer bir kuruluş olan CAA olduğu için, bu hizmetin oraya da gelmesi olası görünüyor.

Uydu üzerinden yol yardımı, Acil SOS üzerinden uydu özelliğinin bir parçasıdır. Apple, uydu özelliklerinin ücretsiz kullanım süresini yakın zamanda bir yıl daha uzattı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz