Ana Sayfa Apple Apple’in güvenlik sorunları ve çözümleri: Face ID ve Touch ID riski!

Apple’in güvenlik sorunları ve çözümleri: Face ID ve Touch ID riski!

0

Apple, iPhone sahiplerinin şifrelerini girmesini izleyerek cihazlarını çalan ve cihazlara, verilere ve paraya erişen hırsızların olduğunu ortaya koyan bir rapor yayınladı. Bu rapor, Apple’ın iPhone kullanıcılarının gizliliğini nasıl korumak için çalıştığını gösteriyor.

Apple : Güvenlik vurgusu!

Apple, iPhone’un şifresini bilen bir hırsızın, Face ID veya Touch ID açık olsa bile, Ayarlar uygulamasında Apple Kimliği şifresini sıfırlayabileceğini ve Apple Pay, Apple Cash ve iCloud Keychain gibi özellikleri kullanarak banka hesaplarına erişebileceğini kabul etti. Apple, bu sorunu çok ciddiye aldığını ve kullanıcı hesaplarını güvende tutmak için korumaları geliştirmeye devam edeceğini belirtti.

Apple, bu konuda herhangi bir somut adım açıklamadı, ancak Apple’ın “omuz izleyicileri” olarak adlandırılan soruna karşı bir donanım çözümü aradığına dair işaretler var. Apple’ın iki yeni patenti, ekran görünürlüğünü sadece kullanıcıyla sınırlamak için yenilikçi çözümler sunuyor.

Birinci patent, “Eğimli Ekranlar için Gizlilik Filmleri” başlığını taşıyor ve ışık yayılımını tek bir yöne sınırlayan özel bir ekran kaplaması öneriyor. Böylece, ekrana doğrudan bakan kullanıcı, ekranın tam kalitesini ve parlaklığını görebilirken, yan taraftan bakan gözlemciler, ya hiçbir şey ya da bulanık bir görüntü görürler.

İkinci patent, “Görüş Açıları Ayarlanabilir Ekranlar” başlığını taşıyor ve düz ekranlar için tasarlanmıştır. Bu patent, kullanıcının bir Mac’in görüntüleme açısını gerçek zamanlı olarak bir filtre olarak ayarlayabileceğini tanımlıyor. Bir örnekte, kullanıcı ekranın polarizasyonunu ayarlayabilir ve ayarlanabilir jaluzilerin bir dizisi kullanılarak, yan taraftan bakma açılarından görünürlüğü etkili bir şekilde sınırlayabilir, ekran içeriğinin gizliliğini artırabilir. Patent aynı zamanda, ekran doğrudan görülmüyorken belirli renklerin görünürlüğünü kısıtlayan bir sıvı kristal elemanının nasıl kullanılabileceğini de açıklıyor.

Herhangi bir patent başvurusu gibi, bu teknolojilerin yakın zamanda veya hiçbir zaman herhangi bir üründe görünmeyeceği olasıdır, ancak Apple’ın kullanıcıların cihazlarına kamusal alanlarda erişirken gizlilik sorunlarını nasıl çözmeyi düşündüğüne dair ilginç bir bakış sunuyor.

Bu arada kullanıcılar, kendi akıllı telefon gizlilikleri için en iyi uygulamaları uygulayabilirler. Örneğin, dört haneli bir şifreden alfanümerik bir şifreye geçerek şifrelerini daha güçlü hale getirebilirler. Bunu yapmak için, Ayarlar uygulamasında Face ID & Şifre, Şifre Değiştir seçeneğini kullanabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz