Ana Sayfa Apple Spotify’den yeni bir özellik!

Spotify’den yeni bir özellik!

0

Spotify, kullanıcıların müzik zevklerini başkalarından etkilenmeden belirlemelerine olanak tanıyan yeni bir özellik sunuyor. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar hesaplarını başkalarıyla paylaştıklarında veya başkalarının müzik çaldıklarında kişisel önerileri kapatıp sadece kendi seçtikleri şarkıları dinleyebilecekler. Bu özellik, Spotify’nin önerdiği şarkılardan hoşlanmayan kullanıcılar için de bir alternatif olabilir. 

Spotify öneri Algoritmaları: Nasıl çalışır?

Spotify, kullanıcılarına müzik önermek için farklı yöntemler kullanıyor. Bunlardan biri, kullanıcıların dinledikleri şarkılar, sevdikleri türler ve dinleme saatleri gibi verilere dayalı olarak kişiye özel öneriler sunan bir algoritmadır. Bir diğeri ise, bir şarkının ses özelliklerine göre benzer şarkılar bulan içerik tabanlı filtrelemedir.

Spotify aynı zamanda, benzer müzik zevklerine sahip kullanıcıların dinleme verilerini paylaşarak öneriler oluşturan işbirlikçi filtreleme yöntemini de kullanıyor. Ancak bu yöntem bazı problemlere de neden olabilir. Mesela, Spotify, daha popüler olan şarkıları daha çok önererek kullanıcıların yeni ve farklı şarkılar keşfetmesini engelleyebilir. Ayrıca, yeni kullanıcılar için yeterli dinleme verisi olmadığı için çok etkili olmayabilir.

Spotify’nin yeni kişisel önerileri kapatma özelliği, bu problemlere bir çözüm sunabilir. Bu özellik, kullanıcıların istedikleri zaman kişisel önerileri devre dışı bırakmalarına ve sadece kendi istedikleri şarkıları dinlemelerine imkan verir. Bu özelliğin ne zaman ve hangi bölgelerde kullanıma sunulacağı henüz belli değil.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Spotify’ın yeni özelliğini kullanacak mısınız? Spotify’ın önerdiği şarkılar sizin müzik zevkinize uyuyor mu? Yorumlarda görüşlerinizi bizimle paylaşın!


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz