Ana Sayfa Apple Apple çalışanları Google’a kaçıyor!

Apple çalışanları Google’a kaçıyor!

0
apple-google

Teknoloji sektöründeki LinkedIn profillerinin analizi, eski Apple çalışanlarının en popüler yerinin Google olduğunu ortaya koyuyor. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Apple çalışanları büyük olasılıkla Intel, Microsoft veya Amazon’dan gelmiş olmalarına rağmen, ters yönde geçiş yapan insanları da gösteriyor.

Apple Çalışanları ve Google ilişkisi şaşırttı!

Hangi teknoloji devlerinin rakiplerinden en çok yetenek çektiğini bulmak için Switch on Business, bir dizi teknoloji şirketinin Linkedin’deki çalışan profillerini inceledi. Ekip ilk olarak, şu anda bu şirketlerde kaç çalışanın bulunduğunu araştırdı: Google (Alphabet), Amazon, Apple, Meta, Microsoft, IBM, Tesla, Oracle, Netflix, Nvidia, Salesforce, Adobe, Intel ve Uber.

Ardından, her bir şirket çifti için, şu anda her bir teknoloji devinde çalışan ve daha önce tohum listesindeki diğer her bir şirket için çalışan çalışanları aradılar. Ekip daha sonra her bir teknoloji devinde daha önce diğer teknoloji devlerinde çalışmış olan mevcut çalışanların sayısını ve yüzdesini hesapladı. Tüm veriler, teknoloji devleri arasındaki en yaygın yolların dökümlerini sunmalarını sağladı.

Apple örneğinde, çalışanların hangi şirketten geldiklerini ağırlıklı olarak sıraladı:

  1. Intel
  2. Microsoft
  3. Amazon
  4. Google
  5. IBM
  6. Oracle
  7. Tesla
  8. Nvidia
  9. Adobe
  10. Meta

Intel’in listenin başında yer alması, Apple’ın kendi radyo çiplerini tasarlamak için 2019 yılında bir milyar dolar harcayarak çip üreticisinin akıllı telefon modem işini satın almasıyla birlikte işe alınan çok sayıda çalışanı yansıtıyor.

Apple’dan ayrılanların Google’a gitme olasılığı, bir sonraki en büyük hedef olan Amazon’a göre neredeyse iki kat daha fazlaydı. Sıralamalar şöyleydi:

  1. Google
  2. Amazon
  3. Meta
  4. Microsoft
  5. Tesla
  6. Nvidia
  7. Salesforce
  8. Adobe
  9. Intel
  10. Oracle

Giriş ve çıkış listeleri arasındaki örtüşme elbette sürpriz değil. Asıl şaşırtıcı olan ise – işgücünün genel yüzdesi olarak – Apple’ın diğer teknoloji devlerinden nispeten daha az sayıda çalışanı işe alması: sadece yüzde 5,7. Bu oran Meta ( yüzde 26,5), Google (yüzde 25,1) ve Salesforce (yüzde 20,7) ile tam bir tezat oluşturuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz