Ana Sayfa Apple watchOS 10 ile Apple Watch’ta uygulamaları listelemek!

watchOS 10 ile Apple Watch’ta uygulamaları listelemek!

0

Apple Watch’unuzda uygulamalarınızı göstermenin iki yolu vardır: ızgara görünümü ve liste görünümü. Izgara görünümü, uygulamalarınızı küçük simgeler halinde gösterir. Liste görünümü ise, uygulamalarınızı isimlerine göre sıralar watchOS 10’dan önce, bu iki görünüm arasında Ana Ekran’da uzun basarak değiştirebiliyordunuz. Fakat, watchOS 10 ile bu değişti. Peki, watchOS 10 ile Apple Watch’ta liste görünümünü nasıl kullanabilirsiniz? İşte yapmanız gerekenler:

liste görünümü nasıl aktif edilir?

  • Ana Ekran’a gidin. Burada, uygulamalarınızı ızgara veya liste görünümünde görebilirsiniz.
  • Liste görünümüne geçmek için, uygulamalarınızın en altına kaydırın ve List Görünümü seçeneğine dokunun. Uygulamalarınız, isimlerine göre sıralanmıştır. Bir uygulamayı açmak için üzerine dokunun.
  • Izgara görünümüne dönmek için, listenizin en altına kaydırın ve Izgara Görünümü seçeneğine dokunun. Uygulamalarınız, küçük yuvarlak simgeler halinde ekranda dağılmıştır. Uygulamalarınızı yakınlaştırmak veya uzaklaştırmak için dijital taçı döndürebilirsiniz. Bir uygulamayı açmak için üzerine dokunun.
  • Liste görünümünü varsayılan yapmak için, Apple Watch’unuzdaki veya iPhone’unuzdaki Ayarlar uygulamasını açın. Watch uygulamasını seçin ve Benim Watch sekmesine dokunun. Uygulama Görünümü seçeneğine dokunun ve List Görünümü seçeneğini işaretleyin.

Artık, Ana Ekran’a gittiğinizde, uygulamalarınızı liste görünümünde göreceksiniz.watchOS 10 ile Apple Watch’ta liste görünümünü kullanmak bu kadar kolay. Ayrıca, watchOS 10 ile gelen widget’ları da denemeyi unutmayın. Widget’lar, Ana Ekran’dan ayrı olarak çalışan mini uygulamalardır. Widget’ları, Apple Watch’unuzun ana ekranında sağa kaydırarak görebilirsiniz. Widget’lar, uygulamalarınızın önemli bilgilerini veya kısayollarını sunuyor. Mesela, hava durumu, kalp atış hızı, pil seviyesi gibi widget’lar mevcuttur. Widget’ları, istediğiniz gibi düzenleyebilir, ekleyebilir veya çıkarabilirsiniz.

ilginizi çekebilir – iOS 17.2 ve watchOS 10.2 ile gelen yeni özellikler!

iOS 17.2 ve watchOS 10.2 sürümleriyle birlikte Siri, Sağlık uygulamasıyla daha iyi entegre oluyor, Apple’ın güncelleme notlarına göre. Bu sürümler şu anda test aşamasında. Apple Watch için, bu özellik sadece Seri 9 ve Ultra 2 modellerinde çalışıyor, çünkü bunlar Siri’yi cihaz üzerinde işleyebilen tek modeller.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz