Ana Sayfa Apple iOS 17.2: Hayat kalitenizi sadece bu güncellemeyi yaparak yükseltin!

iOS 17.2: Hayat kalitenizi sadece bu güncellemeyi yaparak yükseltin!

0
ios 17.2

Pazartesi günü yayınlanan iOS 17.2 içerisindeki en önemli özellik, günlük hayatınızdaki olaylar hakkında güvenli ve şifreli bir şekilde yazmanızı sağlayan yeni Journal uygulaması. Bu uygulama, girişlerinizi tamamlamak üzere konumlar, etkinlikler, fotoğraflar, müzikler ve daha fazlasını önermek için cihaz üzerinde işleme yöntemini kullanıyor.

iOS 17.2 geçmeye değer görünüyor!

Örneğin Hava Durumu’nu ele alalım. Hava durumu en popüler ana ekran widget’larından biri olmasına rağmen çok fazla seçeneğe sahip değil. iOS 17.2 ile gelecek saatteki yağış, günlük tahmin, mevcut koşullar ve gün doğumu/gün batımı saatleri gibi birkaç iyi seçeneğe daha sahip oluyorsunuz.

Ayrıca, 10 günlük hava tahmininde herhangi bir gün için gerçek yağış miktarlarını (sadece şans yüzdesi değil) görmenin yanı sıra güzel bir yeni rüzgar haritası ve ay takvimi de var. Apple Music henüz planlanan ortak çalma listelerine kavuşmadı. Ancak bu, bazı güzel eklemeler almadığı anlamına gelmiyor.

Şarkıları “beğenmek” yerine artık “favorilere ekliyorsunuz”. Favori olarak işaretlediğiniz tüm şarkıları içeren yeni bir Favoriler çalma listesi de var. Uykuya dalmak ya da ders çalışmak için müzik dinlemeyi seviyorsanız, Apple, Apple Music için Odak modundayken müzik geçmişini kapatmanıza olanak tanıyan bir Odak Filtresi ekledi.

Sağık verilerinizi girmek istemiyorsanız sadece Siri’ye söyleyebilirsiniz. Hatta watchOS 10.2’ye güncellediğinizde bunu yapmak için Apple Watch’unuzu bile kullanabilirsiniz. Kilonuzu, adet döngünüzü, vücut sıcaklığınızı, vücut yağınızı, kan şekerinizi, kan basıncınızı ve daha fazlasını kaydedebilirsiniz. Ayrıca Siri’den Sağlık uygulamasından da veri isteyebilirsiniz. Bu, aramaktan çok daha hızlı bir seçenek.

Apple, iOS 17.2’ye ilk kez bir dijital saat widget’ı ekledi. iPhone 15 Pro’nun kullanışlı bir özelliği olan Eylem düğmesini artık iPhone’unuzun konuşulan dili dinleyip otomatik olarak algılayacağı ve İngilizce’ye (veya sisteminizin varsayılan diline) çevireceği Çeviri olarak ayarlayabilirsiniz.

iPhone 15 Pro’dan (ve Pro Max’ten) bahsetmişken, telefoto kamerayı kullanarak uzaktaki küçük bir nesneye odaklandığınızda otomatik odaklama artık daha hızlı çalışıyor. Ayrıca artık sinema biletleri, biniş kartları ve diğer biletler/geçiş kartları gibi şeyleri AirDrop ile gönderebilirsiniz. Bu özellik iOS 17’de tanıtılan “iPhone’larınızın üst kısımlarını bir arada tutma” özelliği ile çalışıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz