Ana Sayfa Apple Wi-Fi 7 Apple cihazları için ne anlama geliyor?

Wi-Fi 7 Apple cihazları için ne anlama geliyor?

0
Wi-Fi 7

Uluslararası Wi-Fi Alliance konsorsiyumu bu hafta yeni Wi-Fi 7 standardını resmen başlattı. Yeni nesil Wi-Fi, önemli ölçüde daha düşük gecikme süresi ve çok daha yüksek aktarım hızları getirerek karma gerçeklik cihazları ve 8K akış için mükemmel hale getiriyor. Görünüşe göre Wi-Fi 7 Apple cihazlarına güç kazandıracak.

Wi-Fi 7 Apple cihazlarına güç kazandıracak!

Mevcut Wi-Fi 6E standardı esasen 6GHz bandını destekleyen Wi-Fi 6 iken, Wi-Fi 7 daha önemli iyileştirmelerle birlikte geliyor. Wi-Fi 6E’nin maksimum aktarım hızı yaklaşık 9 Gbps iken, Wi-Fi 7 46 Gbps’ye kadar hızlara ulaşabiliyor. Bu, mevcut Wi-Fi neslinden beş kat daha hızlı.

Ancak Wi-Fi 7 sadece daha hızlı değil. Wi-Fi standardının önceki nesilleri tarafından kullanılan kanallardan çok daha geniş olan 320 MHz kanallarda çalışıyor. Bu, 6 GHz bandıyla birleştiğinde çok daha az parazit ve sinyal tıkanıklığı ile sonuçlanıyor.

Wi-Fi 7 ile cihazlar farklı frekanslardaki birden fazla bağlantı üzerinden aynı anda veri gönderip alabilir, bu da daha yüksek aktarım hızları ve daha düşük gecikme süresi elde edilmesine yardımcı oluyor. Ve 4K QAM teknolojisi ile aynı anda daha fazla veri iletilebiliyor. Peki, özellikle gelecekteki cihazlar düşünüldüğünde bu kullanıcılar için ne anlama geliyor?

Esasen, Wi-Fi 7 özellikli cihazlar daha kısa sürede çok daha fazla veri iletebilmekte. Bu da 4K’dan daha yüksek çözünürlüklerde canlı yayın için gerekli. İyileştirmeler, çevrimiçi oyunlar ve genellikle normal içerikten çok daha fazla bant genişliği gerektiren 3D içerikli AR/VR cihazları için de faydalı.

Yeni standartla uyumlu ilk yönlendiriciler henüz duyurulduğu için Wi-Fi 7’nin çoğu insan için bir gerçeklik haline gelmesi biraz zaman alacak. Ancak Apple’ın yakın gelecekte iPhone 16 Pro’dan başlayarak bazı cihazlarına Wi-Fi 7 desteği eklemek için çalıştığı söyleniyor.

Analist Jeff Pu birkaç ay önce iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max’in bu yıl içinde Wi-Fi 7’yi destekleyen ilk Apple cihazları olacağını bildirmişti. Muhtemelen bu teknoloji daha sonra iPad ve Mac’e de gelecek. Ancak Wi-Fi 7’nin sunabileceği her şey düşünüldüğünde, yeni nesil Apple Vision Pro için mükemmel olacağını düşünmemek mümkün değil.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz