Ana Sayfa Apple Vision Pro pikselleri kan hücresinden küçük!

Vision Pro pikselleri kan hücresinden küçük!

0
vision pro pikselleri

Apple Vision Pro incelemesi, şimdi de başlığın inanılmaz yüksek çözünürlüklü ekranlarına odaklanarak devam ediyor. Uzmanların belirttiği gibi, “Tek bir iPhone pikseline ~54 Vision Pro pikseli sığdırabilirsiniz.” İşte Vision Pro pikselleri hakkında her şey.

Vision Pro pikselleri kan hücresinden küçük çıktı!

Bir ekranın görünümü inç başına düşen pikselden daha fazlasına bağlı. Kullanıcının ekrana olan uzaklığının da büyük bir etkisi var. Mesafe ne kadar kısa olursa, piksellerin iyi görünmesi için o kadar küçük olması gerekir. Apple’ın AR başlığı kullanıcının gözlerinin tam önünde durduğundan, iyi görünmesi için çok küçük piksellere sahip olması gerekiyor. Ve Apple açıkça bunu başardı.

Cihaz onarım şirketi iFixit, Vision Pro sökümünün ikinci bölümünde “her bir lens grubunun bir gözleme lens dizisine, gömülü göz izleme kameralarına sahip bir muhafazaya ve bir ekran paneline sahip olduğunu” tespit etti. Teknisyenler mikroskop kullanarak ekran panelindeki her bir pikselin 7,5 μm ya da yaklaşık bir kırmızı kan hücresi boyutunda olduğunu keşfetti. Şirket, “Vision Pro, 3.386 PPI gibi çarpıcı bir değere sahip” dedi.

Ayrıca iFixit, Apple’ın Vision Pro’daki iki ekranın toplam 23 milyon piksel sunduğu iddiasını doğruladı. İnç başına daha fazla piksel önemli, ancak belirtildiği gibi bir izleyicinin ekrandan uzaklığı da kritik önem taşıyor. Bu nedenle iFixit derece başına piksel cinsinden açısal çözünürlüğü de hesapladı.

“Kabaca 100° FOV (Görüş Alanı) ölçümü ile Vision Pro’nun ortalama 34 PPD’ye sahip olduğunu tahmin ediyoruz,” diye yazıyor teardown yazısı. Karşılaştırmak gerekirse, izleyiciden 1 adım uzakta tutulan bir iPhone 15 Pro Max ekranı ortalama 94 PPD’ye sahip.

iFixit’in özetlediği gibi, “Vision Pro ultra yüksek çözünürlüklü (PPI) bir ekrana sahip olabilir, ancak göze çok yakın olduğu için düşük açısal çözünürlüğe sahip.” Bununla birlikte, rakip Meta Quest 3 derece başına 25 piksel sunuyor. HTC Vive XR Elite ise derece başına yalnızca 19 piksel sunabiliyor. Vision Pro bu alanda rakiplerinin önünde.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz