Ana Sayfa Apple Yeni iPad Air: Hangi özellikleri beklemeliyiz?

Yeni iPad Air: Hangi özellikleri beklemeliyiz?

0
ipad air

Yeni iPad Pro serisinin yanı sıra bu yıl yeni iPad Air de yolda. Aslında bu, iPad Air serisinde şimdiye kadar yapılan en büyük güncelleme olabilir. Apple ilk kez büyük ekranlı bir model planlıyor.

Yeni iPad Air heyecanlandırdı!

Apple, 2020 yılında iPad Air’i elden geçirerek 10,9 inçlik bir ekran ve iPad Pro’ya benzer düz kenarlı bir tasarım kazandırdı. Apple bu yıl aynı tasarım dilini korumayı, ancak tasarımı yeni bir form faktörüne genişletmeyi planlıyor.

Bloomberg de dahil olmak üzere çok sayıda rapora göre Apple bu yıl yeni bir 12.9 inç iPad Air modeli tanıtacak. Böylece Air ilk kez iki ekran boyutunda satışa sunulacak ve iPad Pro serisiyle aynı çatallanmayı modelleyecek. 12.9 inçlik iPad Air, 10.9 inçlik modelle aynı LCD ekran teknolojisini kullanacak.

Apple’ın tedarik zincirinden sızan şemalara göre, yeni Air modelleri yeniden tasarlanmış bir kamera çıkıntısına sahip olacak. Şu anda iPad Air’in arka yüzünde tek bir dairesel kamera çıkıntısı bulunuyor.

Yeni kamera çıkıntısının, iPhone X gibi birkaç yıl önceki iPhone kamera tasarımlarını anımsatan dikey odaklı bir tasarıma sahip olacağı iddia ediliyor. Kamera ve flaşın her ikisi de aynı kamera çıkıntısına yerleştirilerek çıkıntının boyutu artırılıyor. Şu anda iPad Air’de kamera flaşı bulunmuyor.

Şu an itibariyle, Apple’ın kamera flaşı eklemenin ötesinde neden bu değişikliği yapmayı planladığına dair bir bilgi yok. Bu, Apple’ın yeni tasarımı gerektiren başka yeni kamera özelliklerine sahip olduğu anlamına gelebilir.

Apple’ın Pro modeli için daha dizüstü bilgisayar tarzı alüminyum tasarıma sahip yeni bir Magic Keyboard planladığı söylenirken, Air bu değişiklikten mahrum kalacak. Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre, yeni Magic Keyboard iPad Pro serisine özel olacak.

Hem 10.9 inç hem de 12.9 inç modelleri içeren Air serisi mevcut Magic Keyboard ile çalışacak. Bu aslında Apple’ın kullanıcılara daha pahalı olan iPad Pro’yu tercih etmeleri için başka bir neden sunma yoludur. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz