Ana Sayfa Apple Yapay zeka öne çıkıyor: Apple, iOS 18 ile gelecek özellikleri duyurdu!

Yapay zeka öne çıkıyor: Apple, iOS 18 ile gelecek özellikleri duyurdu!

0

Apple, dün paylaştığı basın bülteninde iOS 18 güncellemesiyle gelecek iPhone ve iPad özellikleri hakkında bilgi verdi. Yeniliklerin yıl sonunda geleceğini belirtilen firma, yapay zekayı ön plana çıkarıyor. Peki, iOS 18 güncellemesiyle neler gelecek? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iOS 18 özellikleri, yapay zekayı ön plana çıkaracak

Apple, dün paylaştığı basın bülteninde iPhone ve iPad modellerine gelecek özellikleri paylaştı. Yeni özelliklerin 10 Haziran tarihinde gerçekleşecek WWDC (Dünya Geliştiriciler Konferansı) açılış konuşmasında ön gösteriminin yapılması bekleniyor.

iOS 18 ile gelecek özellikler ise şu şekilde:

  • Göz Takibi: iPhone kullanıcılarının sadece gözlerini kullanarak iPhone ve iPad’de gezinmesini sağlayacak.
  • Müzik Dokunuşu: İşitme engelli veya işitme güçlüğü yaşayan kullanıcılarının Taptic Engine’i kullanarak müzik deneyimi yaşamalarına yardımcı olacak.
  • Vokal Kısayolları: Kullanıcıların özel bir ses oluşturarak iPhone’un görevleri gerçekleştirmelerine olanak tanıyacak.
  • Araç Hareket İpuçları: Hareket halindeki bir araçta iPhone veya iPad’i kullanırken hareket rahatsızlığının azaltılmasına yardımcı olacak.
  • Ses Tanıma: Sağır veya işitme güçlüğü çeken sürücüler için korna ve siren uyarıları yapacak.
  • Renk Filtreleri: CarPlay arayüzündeki renk körü sürücüler için kalın ve büyük metinler ile destek olacak.

Apple’ın Küresel Erişilebilirlik Politikası ve Girişimleri Kıdemli Direktörü Sarah Herrlinger konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi:

“Her yıl erişilebilirlik konusunda yeni bir çığır açıyoruz. Bu yeni özellikler; iletişim kurmanın, cihazlarını kontrol etmenin ve dünyayı dolaşmanın yeni yollarını sunarak geniş bir kullanıcı yelpazesinin hayatında etki yaratacak.”

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? iOS 18 güncellemesinden beklediğiniz özellikler neler? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz