İçeriğe geç
Haber Akışı Apple iPhone iOS Mac iPad İpuçları Güncellemeler Videolar Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Apple Gündemi

App Store, bu bilgiyi paylaşmayan uygulamaları kaldırdı!

App Store, bu bilgiyi paylaşmayan uygulamaları kaldırıyor.

Alperen Esin

okunma

App Store, bu bilgiyi paylaşmayan uygulamaları kaldırdı!

Apple, Avrupa Birliği'nde App Store'a yönelik önemli bir değişiklik duyurmuştu. Bu değişiklik, bazı durumlarda geliştiricilerin, kullanıcılarla iletişim kurabilmek için "ticaret" bilgilerini paylaşmalarını zorunlu kılıyordu. Şimdi ise, belirlenen tarihin gelmesiyle birlikte, bu bilgileri paylaşmayan geliştiricilerin uygulamaları, Avrupa Birliği App Store'undan kaldırılmaya başlandı. Apple, geliştiricilere gönderdiği bir e-posta ile, ticaret bilgilerini sunmayan uygulamaların Avrupa Birliği App Store'undan kaldırıldığını belirtiyor ve artık bu uygulamaların kullanıcılar tarafından indirilemeyeceğini duyuruyor.

App Store, bu bilgiyi paylaşmayan uygulamaları kaldırıyor

Bu yeni gereklilik, Avrupa Birliği’nin Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamında çevrimiçi platformlar için belirlenen kurallar çerçevesinde yer alıyor ve dijital uygulama dağıtan herhangi bir "satıcı"nın iletişim bilgilerini doğrulayıp göstermesini zorunlu kılıyor. Apple, bir geliştiriciyi Avrupa Birliği'nde ticaret yapan olarak kabul ediyor, eğer bu geliştirici uygulama üzerinden herhangi bir gelir elde ediyorsa.

Bu gelir, sadece App Store satışlarından değil, uygulama içi satın alımlar veya reklamlar gibi gelirleri de kapsıyor. Ücretsiz uygulama sunan ve reklam göstermeyen geliştiriciler ise bu bilgileri sağlamak zorunda değiller.

iPhone SE 4, Apple Intelligence desteğiyle öne çıkabilir!

Bireysel geliştiriciler için, App Store’da adres, posta kutusu, telefon numarası ve e-posta adresi bilgileri yer alacak. Kuruluşlar için ise yalnızca telefon numarası ve e-posta adresi yeterli olacak. Bu bilgiler, her uygulamanın sayfasında görülebilecek. Geliştiriciler, ticaret durumlarını kontrol edebilir ve iletişim bilgilerini Apple’a App Store Connect üzerinden iletebilirler.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.