Ana Sayfa Haberler 2019 iPhone Modellerinde Üstün Özellikli Üç Lensli Kamera Yer Alabilir

2019 iPhone Modellerinde Üstün Özellikli Üç Lensli Kamera Yer Alabilir

0

Henüz 2018 iPhone modelleri tanıtılmamışken, 2019 iPhone modelleri hakkında söylentiler gelmeye devam ediyor. Gelecek yılın iPhone modelleri hakkında ortaya çıkan söylentilerin çoğu artırılmış gerçeklik özelliği tarafında şekilleniyor.

2019 iPhone modellerinde 3D algılama yeteneğine sahip üç lensli kameranın yer alacağı iddia ediliyor.

2019 iPhone: Üstün Özellikli Üç Lensli Kamera

Tayvanlı Ekonomik Daily News, bugün yayınladığı iki raporunda, 2019 iPhone modellerinin ana kamerasının üç lensli olacağını ve bu kamerada iPhone X’in ön kamerasında yer alan TrueDepth sisteminden daha gelişmiş 3D algılama ve stereoskopik görüntüleme yeteneğinin yer alacağı belirtiliyor.

Stereoskopik görüntüleme sayesinde kameranın iki sensörü farklı açılardan tek bir nesnenin görüntülerini yakalayabilecek. iPhone ve nesne arasındaki mesafeyi ölçümlemek için bir üçgenleme yöntemi kullanılacak.

Üçüncü kamera lensi aynı zamanda iPhone’da 3x optik zumu ilk kez etkinleştirmeyi mümkün kılarak kullanıcıların vizörde görüntüyü dijital zum yapıldığında görüntünün bulanıklaşmadan üç kata kadar büyütmelerini sağlayacak.

Geçen yıl Bloomberg News Apple’ın 2019 iPhone’larının arka kamerasına 3D algılama yeteneğinin dahil etmeyi hedeflediğini öne sürmüştü. O zamanlar Apple’ın bir 3 boyutlu ortam görüntüsü oluşturmak için bir lazerin nesnelere ulaşması için geçen süreyi hesaplayan bir yaklaşımı değerlendirdiği söyleniyordu.

Apple’ın 2019 iPhone’larında üç lensli bir kameraya yer verip vermeyeceği henüz net değil ancak Apple’ın artırılmış gerçeklik teknolojisine büyük önem verdiği yadsınamaz bir gerçek. Apple, WWDC 2018’in açılış konuşmasında iOS 12 ile ARKit 2’yi tanıttı. ARKit 2, geliştiricilerin artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanarak çok oyunculu oyunlar sunmaları, kalıcı artırılmış gerçeklik, görüntü algılama ve izleme gibi daha fazla deneyimi sunmalarının önünü açıyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/02/arkit-2-nedir-ar-guncellemesi/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz