Ana Sayfa Haberler Instagram’a SMS’siz İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Geliyor

Instagram’a SMS’siz İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Geliyor

0
Instagram İki Faktörlü Kimlik Doğrulama

İki faktörlü kimlik doğrulaması bir zorunluluk haline gelmişken, bu güvenlik önleminin bile kimi zaman yetersiz olduğuna zaman zaman şahit oluyoruz. TechCrunch’a göre Instagram, SMS’siz İki Faktörlü Kimlik Doğrulama özelliğini kullanıma sunmayı planlıyor.

SMS’siz İki Faktörlü Kimlik Doğrulama

SMS Tabanlı İki Faktörlü Kimlik Doğrulama

Instagram‘ın yeni güvenlik önlemini almasının altında Motherboard‘un dehşet verici bir haberi yatıyor. Haberde, hackerların farklı bir SIM kartını kullanarak telefon numaralarını nasıl çaldıkları ve SMS tabanlı iki faktörlü kimlik doğrulama ile hesap şifrelerini nasıl çaldıklarına değiniliyor.

Instagram, telefon numarasından bağımsız çalışan bir SMS’siz iki faktörlü kimlik doğrulama sistemini oluşturduğunu doğruladı. Bu sistem, Google Authenticator ve Duo gibi güvenlik uygulamaları ile eşleşiyor.

Instagram’in daha güvenli olduğunu söylediği iki faktörlü kimlik doğrulama sisteminin kanıtı zaten Android uygulamasında mevcut. Uygulamanın arka tarafında, kodlarına gömülü olan ve henüz kullanılamayan özellik, Google Authenticator ve Duo gibi uygulamalara yönelik desteği vurgulayan açıklayıcı metinlere sahip.

Instagram’ın uygulamasına SMS’siz iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini iOS ve Android platformları için ne zaman kullanıma sunacağı belli değil ancak çok yakın gelecekte özelliğin önemli bir güncelleme olarak sunulması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz