Ana Sayfa Haberler iPhone Nasıl Geri Dönüştürülüyor?

iPhone Nasıl Geri Dönüştürülüyor? [Video]

0
iPhone Geri Dönüşüm

Apple, iPhone’u vidasına kadar parçalarına ayıran robotu Liam’ı tanıtmasından iki yıl sonra en yeni robotu Daisy’i Nisan 2018’de tanıttı. Daisy, iPhone’da bulunan değerli parçaların çoğunun geri kazanılmasının en etkili yolunu sunuyor ve saatte yaklaşık 200 iPhone’u parçalarına ayırabiliyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2016/03/22/appledan-enerji-geri-donusum-ve-saglik-uzerine/]

Daisy, Apple’ın çevreye olan saygısının bir simgesi. Geri dönüşüm robotu, belirli ülkelerde ve bölgelerde kullanılabilir olan GiveBack programı için çalışıyor. Apple’ın GiveBack programı ile müşteriler eski cihazlarını Apple Store’a veya Apple.com üzerinden geri dönüştürmek için verebiliyor veya uygunsa yeni cihaz satın almak için Apple Store kredisine dönüştürebiliyor.

Apple, yeni iPhone geri dönüştürücüsü Daisy’nin Liam’ın teknolojisine dayandığını ve dokuz farklı iPhone modelini geri dönüştürmeye hazır hale getirebileceğini söylüyor.

iPhone Nasıl Geri Dönüştürülüyor?

Daisy, iPhone’ları en küçük parçasına kadar parçalarına ayıracak kadar akıllı bir şekilde programlanmış, oldukça gelişmiş bir robot kol. Robot kolun nasıl çalıştığını ve iPhone’u nası geri dönüşüme hazır hale getirdiğini aşağıdaki videodan görebilirsiniz.

Kullanılmayan Apple cihazlarını Apple.com veya Apple Store’a iade etmek veya cihaz kredisi alınması konusunda Apple’ın GiveBack programı her zaman kullanılabilir. Ne yazık ki GiveBack programı Türkiye için kullanılamıyor. Program, başta ABD olmak üzere Hindistan gibi belirli ülkelerde ve bölgelerde kullanılabiliyor.

Apple’ın GiveBack programıyla ilgili detaylara buradaki bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz