Ana Sayfa Haberler 2018 iPhone Modellerinden İlki Göründü: iPhone XX

2018 iPhone Modellerinden İlki Göründü: iPhone XX

0
iPhone XX 2018 iPhone

Apple’ın 2018 iPhone modellerini tanıtmasına üç hafta kaldı, ancak yeni iPhone modellerinin isimlendirilmesi konusu hala gizemini koruyor. Apple’ın Xcode 10 yazılımında bulunan bir referans kodu, yeni iPhone modellerinin en az birisinin varlığını kanıtlanıyor.

9to5Mac’den Gui Rambo, Apple’ın uygulama geliştirme yazılımında “iPhone XX” isimlendirmesine sahip bir modelin bulunduğunu ortaya çıkardı. Apple’ın bu yıl iPhone XX gibi bir isimlendirmeye sahip herhangi bir modelini tanıtması beklenmiyor. Bu isimlendirmenin yeni iPhone modelleri tanıtılacak kadar birisinin yerine geçici olarak kullanılacak bir isimlendirme olduğu üzerinde duruluyor. Kimi görüşe göre ise bu isimlendirme yeni nesil iPhone SE’yi temsil ediyor.

iPhone XX

Xcode 10’un kaputunun altında yer alan bir ilginç detay ise iPhone XX ile ilişkili işlemcinin A10 olması. A10 serisi çip, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ta kullanılmıştı. Apple’ın önümüzdeki ay duyurması beklenen üç iPhone modelinde muhtemelen A12 serisi çipine yer verecek. Bu noktada iPhone XX için bir tutarsızlık olduğu görülüyor ve yeni nesil iPhone SE için bir başka somut olarak kayıtlara geçiyor.

Teknoloji devi Apple’ın bu yıl, uygun fiyatlı 6.1 inç LCD ekranlı bir iPhone’la birlikte, 5.8 inç OLED ekranlı ikinci nesil iPhone X’u ve 6.5 inç OLED ekranlı iPhone X Plus’ı duyurması bekleniyor. Her üç iPhone modelinin de Face ID’ye sahip olacağı ve böylece Ana Ekran düğmesinin bulunmayacağı üzerinde duruluyor. Uygun fiyatlı modelin daha geniş renk seçeneğiyle gelmesi beklenirken, 3D Touch özelliğinden ve çift lensli ana kameradan yoksun olması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz