Ana Sayfa Haberler iPhone X, iPhone 8 ve Dört iPad Modeline Yasak Geliyor!

iPhone X, iPhone 8 ve Dört iPad Modeline Yasak Geliyor!

0
iPad ve iPhone Yasağı

iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve dört farklı iPad modeli, patent ihlali yapıldığı iddiasıyla Güney Kore’de yasaklanma riskiyle karşı karşıya. Güney Koreli makamlar henüz resmi bir karar vermiş değil, ancak muhtemel kararın Apple’a aleyhinde olacağı konuşuluyor.

İronik bir şekilde, Apple, rakibi Samsung’un mücadelesiyle cihazlarının yasaklanması konusunda paçayı sıyırabilir.

Kore İleri Bilim ve Teknoloji Enstitüsü olan KAIST, Apple’ın A serisi çiplerinde kullanılan bir transistör teknolojisinin patentini aldığını iddia ediyor. FinFET olarak bilinen teknoloji, birçok modern işlemcide kullanılan bir 3D transistörün ta kendisi.

Kore Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanlığı, Apple’ın KAIST’in FinFET ile ilgili patentini ihlal ettiği yönündeki iddiaları araştırıyor. İnceleme süresi iki kez uzatıldı ve nihai tespitinin KAIST lehine olması bekleniyor. Apple’ın aleyhinde bir tespit yapılması durumunda, iPhone X gibi birçok Apple cihazının ithalatı yasaklanabilir.

Yasaklanacak Apple cihazları arasında, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, 6. ve 5. nesil 9.7 inç iPad, 10.5 inç iPad Pro ve 12.9 inç iPad Pro yer alıyor.

Anlaşmazlık, Apple’ın yongalarının FinFET teknolojisini kullanıp kullanmamasından değil, patentin geçerli olup olmadığının tespit edilmesi noktasında kaynaklanıyor. Apple için iyi haber ise aynı teknolojiyi çiplerinde kullanan Samsung’un patentin geçerliliğini sorgulaması. Kore Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanlığı, Samsung’un patenti çürütecek kanıtlar sunmasının dikkate alınmayacağı konusunda bir açıklama yapmış olsa da yine de Apple için tünelin sonunda bir ışık görünüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz