Ana Sayfa Apple Apple’ın 2019 Mart Özel Etkinliğinde Neler Göreceğiz?

Apple’ın 2019 Mart Özel Etkinliğinde Neler Göreceğiz?

0
Apple 2019 Mart Etkinliği

Apple, ortalama bir yılda üç ila dört etkinlik düzenler. Genellikle Mart ayında bir bahar etkinliği, Haziran ayında Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı ve sonbaharda iPhone odaklı bir Eylül etkinliği. Yeni iPad veya Mac duyuruları için ise bazen Ekim ayında etkinlik düzenlenebiliyor.

Bu yazımızda, Apple’ın “Şov Zamanı!” mottosuyla duyurduğu 2019 Mart etkinliğinde neler görmeyi beklediğimizi sizin için bir araya getirdik.

25 Mart 2019 Apple Etkinliği

Apple, bu yılın ilk etkinliğini 25 Mart Pazartesi’de gerçekleştirecek. Söylentilere göre, Apple bu etkinlikte hizmetlere odaklanmayı planlıyor. Hem yeni bir Apple News servisi hem de bir TV yayın servisinin sunulması planlanıyor.

Apple News Servisi

Apple, Apple News kullanıcılarına The New York Times ve Washington Post gibi haber sitelerden ödeme yapılarak içeriklere sınırsız erişim sağlayacak olan aylık 9,99 dolarlık bir abonelik temelli haber servisi üzerinde çalışıyor.

Bu hizmetin aynı zamanda Apple’ın 2018’de satın aldığı dergi uygulaması Texture’in sunduğu hizmete benzer bir dergi içerikleri de sunması bekleniyor. Haber hizmetlerine erişim için 9,99 dolar ödeyen bir kullanıcı katılımcı yayıncıların dergilerine de erişim sağlayabilecek. Ancak bunların hepsinin tek bir ücrete tabii olup olmayacağı net değil.

Tüm haber siteleri henüz abonelik temelli Apple News’te yer almıyor. Çünkü Apple, tüm abonelik gelirlerinin yüzde 50’sini istiyor. Yayıncılar ise Apple’ın bu planına sıcak bakmıyorlar.

TV Yayın Servisi

Apple ayrıca, diğer kablo sağlayıcılardan gelen abonelik içeriğine erişimin yanı sıra, sahip olduğu onlarca TV şovunu ve filmini içerecek bir TV yayın servisi üzerinde çalışıyor.

Bu hizmete aboneliğin ne kadar olacağına dair bir haber yok, ancak Apple yeni servisini yaz veya sonbaharda başlatmadan önce Mart etkinliğinde tanıtmak istiyor. Etkinliğe Apple’ın orijinal televizyon programlarında başrollerde olan Jennifer Aniston, Steve Carell ve Jennifer Garner gibi birçok ünlü isin davet edildi ve isimlerin etkinliğe katılmaları bekleniyor.

iOS 12.2

Şu anda beta sürüm olarak test edilen iOS 12.2, içinde Apple News hizmetinin ipuçlarına sahip ve Apple, insanların yeni Apple News abonelik hizmetine erişimini sağlamak için etkinliğin ardından iOS 12.2 güncellemesini yayınlayacak.

Güncelleme, abonelik temelli hizmete erişimin yanı sıra, Apple News’i Kanada’ya getiriyor. Bunlarla birlikte yeni Animoji’ler, bazı üçüncü taraf TV’ler için HomeKit desteğini ve daha fazlasını sunuyor.

Donanım

Yeni iPad mini, iPad, AirPods ve iPod touch gibi çeşitli Apple ürünleri için küçük güncellemeler bekliyoruz. Hepsinden önemlisi ise uzun zamandır beklenen kablosuz şarj matı AirPower’ın piyasaya sürülmesini bekliyoruz.

Söylentiler, Apple’ın hizmetlere odaklanmasından dolayı yeni donanımlarını etkinlikte duyurmayacağını gösteriyor. Bundan dolayı Cupertino merkezli şirketin yeni donanımlarını bir basın açıklaması ile duyurması ve piyasaya sürmesi bekleniyor.

Etkinlik Detayları

“Şov Zamanı!” mottolu etkinlik, 25 Mart Pazartesi günü, TSİ 20:00’da başlayacak. Etkinlik, Apple Park kampüsündeki Steve Jobs Theater’da gerçekleştirilecek. Apple, etkinliği web sitesinden ve Apple TV’deki Etkinlikler uygulaması aracılığıyla canlı olarak yayınlamayı planlıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz