Ana Sayfa Haberler macOS 10.15 hakkında önemli bilgiler gelmeye devam ediyor

macOS 10.15 hakkında önemli bilgiler gelmeye devam ediyor

1
macOS Mojave 10.14.4

Bugün, macOS 10.15 geliştirme sürecine katılan bir grup görevli 9to5mac’e konuştu. Buna göre Kestirmeler, Ekran Süresi ve iMessage eklentileri 3/7 Haziran arasında yapılacak WWDC ile birlikte macOS işletim sistemine dahil edilecek.

Sonbahar’da yapılacak olan güncelleme ile birlikte, kullanıcılar söz konusu özelliklerden yararlanmaya başlayabilecek. Apple, Siri Kestirmeler uygulamasını Eylül 2018’de iOS kullanıcılarının hizmetine sunmuştu. Kestirmeler, basit bir Siri komutundan, çok daha komplike işlemlere kadar kestirmeler yapmanıza olanak sağlar.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/19/apple-wwdc19-hakkinda-bilinen-her-sey/]

Üç yeni özellik macOS 10.15 işletim sistemine eklenecek

Bugünlerde Kestirmeler, bir çok üçüncü parti uygulama tarafından destekleniyor ve ortak kullanım yapılabiliyor. Yılın ilerleyen dönemlerinden Mac bilgisayarlar, söz konusu özelliklerden sistem çapında destek alabilecekler. Muhtemelen söz konusu uygulama, iOS’te olduğu gibi üçüncü parti yazılımlara da açık olacak.

İkinci önemli uygulama ise Ekran Süresi olacak. Cihaz kullanımınızı izleyen uygulama, en çok hangi uygulamaları kaç saat kullandığınız ile ilgili istatistikler her haftasonuna sizinler paylaşacak. Ebeveynler, çocuklara istedikleri gibi süre sınırı koyabilecekler ve sosyal medyaya ara vermek isteyen kullanıcılar, kendi kendilerini kısıtlayabilecekler. MacOS’e de gelecek bu özellik temelde iOS’te olduğu gibi çalışacak. Kullanıcılar ayarlarını Sistem Tercihleri sekmesi üzerinden değiştirebilecekler.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/17/macbook-air-ekrani-artik-daha-parlak/]

Son olarak macOS işletim sistemine iMessage ekran efektleri gelecek. Bunlar Yankı, Balonlar, Konfeti ve Lazerler gibi tam ekran efektleri içerecek. macOS’un eski sürümlerinde, efektin sadece adı gözükmekteydi.

Siz ne düşünüyorsunuz? Bu özellikleri iOS işletim sisteminde kullanıyor musunuz? Yorumlarda belirtiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. MacBook Pro MR962 kullanıyorum. AMD Radeon 555X ekran kartına sahip. Şu anda işletim sistemim High Sierra’dır. Son sürüm olan Mojave’ye güncellemem gereklimi? Eğer güncellersem ekran kartının performansı daha da artacaktı? Yoksa High Sierra yeterlimi?

    Önceden teşekkürler..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz