Ana Sayfa Apple iOS 13 tanıtıldı! İşte tüm özellikler

iOS 13 tanıtıldı! İşte tüm özellikler

0

Teknoloji devi Apple uzun süredir merakla beklenen yeni mobil işletim sistemi iOS 13’ü WWDC 19 kapsamında tanıttı. iOS 13 ile birlikte işletim sistemine bir çok yeni özellik eklendi. En çok beklenen özellik olan karanlık modu da güncelleme ile birlikte cihazlara geldi.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/06/01/iphone-xr-ile-ilgili-yeni-gorseller/]

iOS 13 tanıtıldı!

Kullanıcıların merakla beklediği özellik olan Karanlık Modu yeni iOS işletim sistemi ile birlikte iPhone’lara eklendi. Bu sayede kullanıcılar istedikleri takdirde karanlık modunu tek bir tık ile aktif edebilecekler. Bu, kullanıcıların gözlerinin daha az yorulmasını sağlayacağı gibi onlara tema desteği de sunmuş olacak.

İşletim sistemi ile gelen önemli özelliklerden biri de yeni ve değişen uygulamalar oldu. Sağlık ve Anımsatıcılar uygulaması yenilendi, Find My adı yeni bir uygulama da iPhone’lara eklendi. Bu uygulama iPhone’umu Bul adlı uygulamanın yerini aldı.

Sağlık uygulamasına bir çok yeni sekme eklenirken, Anımsatıcılar uygulaması da daha modern bir görünüme kavuştu. Ayrıca bir süredir hakkında iddialar bulunan özellik kaydırılabilir klavye de işletim sisteminde yerini aldı.

Apple Haritalar uygulaması da güncellenen uygulamalardan biri oldu. Haritalar uygulamasına Google Maps’te bulunan sokak görünümü modu eklendi. Ayrıca sistem genelinde karanlık mod da Haritalar uygulamasında yerini aldı.

Tanıtılan bir diğer özellik Apple ile giriş yap özelliği de destekleyen web sitelerinde kullanılabilecek. Böylece kullanıcılar herhangi bir şifre/ kullanıcı adı oluşturmadan sitelere kolayca üye olabilecekler.

HomeKit Secure Video olarak adlandırılan özellik sayesinde de kullanıcılar artık HomeKit uyumlu güvenlik kameralarını iOS cihazlarından kontrol edebilecekler. Bu, Home uygulamasının içerisine dahil edilecek.

Fotoğraflar uygulaması da güncellemeyle yenilenen uygulamalardan biri oldu. Artık fotoğraf düzenleme seçenekleri daha gelişmiş özellikler sunacak. Ayrıca uygulamaya basit düzeyde video düzenleme aracı eklenecek.

Yeni yazılım özellikleri bu sonbaharda iPhone 6s ve daha yeni iPhone modelleri, iPad Air 2 ve daha yeni modelleri, tüm iPad Pro modelleri, iPad 5. Nesil ve daha yeni modelleri ve iPad mini 4 ve daha yeni modelleri için iPadOS ile birlikte ücretsiz yazılım güncellemesi olarak sunulacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz