Ana Sayfa Haberler iPhone SE için kafaları karıştıran durum!

iPhone SE için kafaları karıştıran durum!

0

Apple’ın uygun fiyatlı iPhone modeli 15 Nisan’da karşımıza çıktı. ABD’de 399 dolar fiyat etiketi, ülkemizde ise 5.299 TL fiyat etiketi ile satışa çıkartılacak model için Türkiye’de henüz teslimat başlamadı. Teslimat başlaması için heyecanlanan birçok kullanıcı için kafaları karıştıran bir haber ortaya çıktı. iPhone SE bildirim ayarları hatalı olabilir.

iPhone SE bildirim ayarları hatalı mı?

Apple kullanıcıları iPhone 6s ve üstü kullandıkları iPhone modellerindede bildirimlerin üzerine sert basarak yahut iPhone XR ve üstü kullandıları modellerde bildirimlere uzun süre basarak bildirimlerin tamamını görebiliyordu. Bu özelliğin iPhone SE’de de doğal olarak olması beklenirken, ABD’de iPhone SE’yi teslim alan ilk kişilere göre bu özellik uygun fiyatlı yeni iPhone’da yok. Bunun yerine bildirimi sola kaydırmalı ve görüntüle seçeceğine tıklamanız gerekiyor. Bildirimin uzun halini, kilit ekranında ancak bu şekilde görebiliyorsunuz.

Bu durum kullanıcıların akıllarına neden böyle bir farklılık olsun sorusunu getirirken bazı kullanıcılar da bunun bir hata olabileceğini düşünüyor. Zira Apple, geçtiğimiz modellerin ilk günlerinde de böyle yazılımsal hatalara sebep olmuştu. Kullanıcıların bu hataları farketmesi ve şikayet etmesi üzerine de bu hatalar yeni yazılım güncellemeleri ile giderilmişti.

Kısacası, iPhone SE’nin ülkemize gelene kadar bunun gibi birçok hataya sahip olması ancak bu hataların Apple tarafından giderilmiş olması bekleniyor. iPhone SE’nin ülkemizde ne zaman satılacağına dair Apple’dan şu anda herhangi bir bilgi bulunmuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz