Ana Sayfa App Store Apple, AppStore nedeniyle davalık oldu

Apple, AppStore nedeniyle davalık oldu

0

Hakkında açılan davalar ile gündeme gelen Apple, AppStore üzerinden bazı popüler oyunlar ile kumar oynamayı teşvik etmesiyle suçlanıyor.

Apple’a AppStore sebebiyle dava açıldı

ABD’nin Kuzey Kaliforniya bölgesindeki mahkemeye yapılan şikayete göre Apple’ın, uygulama mağazasında yağma kutuları(loot boxes) uygulamalar ve oyunlarının pazarlamasına izin vererek kumar ve bağımlılık oluşturan davranışları teşvik etmesiyle suçlandığı iddia ediliyor.

AppStore’da yer alan bu tür uygulamarda bulunan yağma kutuları, çocuklara kötü örnek olması nedeniyle davayı açan anne, çocuğunun buradaki uygulamalardan olumsuz etkilendiğini söylüyor. Davada Mario Kart Tour, FIFA Soccer, Roblox ve Brawl Stars dahil olmak üzere yağma kutuları bulunan çok sayıda oyundan bahsediliyor.

Oyunlarda yer alan yağma kutuları hakkında yapılan şikayetler normalde geliştiriciler ile sınırlı oluyordu ancak sonuncusu bu şekilde olmadı.

AppleInsider tarafından keşfedilen davaya göre, Apple’ın kumara teşvik ettiği gerekçesiyle California yasalarını ihlal ettiği bir dava bulunuyor.

Uygulamalarda veya oyunlarda kullanıcılara yağma kutularının bulunduğunu açıklanması gerekiyor. AppStore’da böyle bir bildirim yer almıyor. Davada da bunun bildirilmesi gerektiğinin altı çiziliyor.

Bununla birlikte uygulamaları yayınlayan şirketlerin kendi yaş derecelendirmelerini ayarlamalarına izin veriliyor, bu da çocuk dostu kabul edilen bir uygulamanın kumar öğelerini içermesini mümkün hale getiriyor. Davanın ana odağında bu iki konu bulunuyor.

Apple için davanın sonucu ne olursa olsun, bu konunun şirketin canını sıkacak gibi görünüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz