Ana Sayfa İpuçları Kilitlenen uygulamalarımızı Force Quit ile kapatalım

Kilitlenen uygulamalarımızı Force Quit ile kapatalım

3

Mac işletim sistemi her ne kadar çok sağlam ve stabil olsa da, yine de bazen uygulamalarımız kilitlenebiliyor. Böyle bir durumla karşılaştığımız zaman Force Quit’i kullanarak kilitlenen uygulamayı kapatabiliyor ve Mac’imizi kullanmaya kaldığımız yerden devam edebiliyoruz. Windows’tan alışık olanlar için Force Quit, CTRL+ALT+DEL benzeri bir ekran diyebiliriz. (Aslında Activity Monitor daha iyi bir benzetme, ancak çok daha geniş kapsamlı).

Uygulamamız tıklamalara yanıt vermiyorsa, fare imlecimiz dönen bir gökkuşağına dönüşüp kaldıysa ve bir türlü düzelmiyorsa muhtemelen uygulamamız bir şekilde kilitlenmiştir.


SihirliElma.com-force-quit-rainbow-wheel-2010-11-14-12-45.png

Böyle bir durumda aşağıdaki adımları izleyerek kilitlenen uygulamamızı kapatabiliriz. Önce Apple menüsünden Force Quit’i seçiyoruz.

SihirliElma.com-force-quit-2-2010-11-14-12-45.png

Açılan pencerede o anda çalışan tüm uygulamalarımızın listesini görebiliriz. Kilitlenen uygulamamızın yanında ‘(Not Responding)’ yazısı yer alır. Böyle bir yazı yoksa, muhtemelen uygulamamız kilitlendikten sonra kendine gelmiştir.

Eğer ‘(Not Responding)’ yazısını görüyorsak, uygulamamızı seçip ‘Force Quit’ butonuna tıklayabilir, bu şekilde uygulamamızı sonlandırabiliriz.

Ya da kilitlenen uygulamamızın Dock‘taki ikonu üzerine sağ tıklayabilir ve açılan menüden Force Quit’i seçebiliriz.

Force Quit penceresini açmak için bir diğer yöntem olarak da Command-Alt-Esc (Command-Option-Esc) klavye kısayolunu da kullanabiliriz.

command-2010-11-14-12-45.pngoption-2010-11-14-12-45.pngescape-2010-11-14-12-45.png

Ancak bir noktaya dikkat etmek gerekiyor. Force Quit’i kullanmadan önce uygulamamızın tamamen kilitlendiğinden emin olmamız gerekiyor. Çünkü bazı uygulamalar kilitlenmiş gibi görünmelerine rağmen birkaç dakika içerisinde kendilerine gelebiliyorlar. Eğer gerekli olmayan bir anda Force Quit ile uygulamamızı kapatırsak, kaydetmemiş olduğumuz verilerimizi kaybedebiliriz…


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz