Ana Sayfa İpuçları Air Video ve iPad ile videoları Apple TV üzerinden izleyelim

Air Video ve iPad ile videoları Apple TV üzerinden izleyelim

63

GÜNCELLEME:

Yeni Apple TV’nin ilk incelemesi ve yorumları için “Yeni Apple TV” yazısına göz atabilirsiniz.

 

 

Apple TV’yi incelediğimiz yazımızda AVI ve MKV uzantılı dosyaları da Apple TV ile izleyebiliyoruz demiştik. Sihirli Elma okuyucularını daha fazla bekletmiyoruz ve bu yazımızda ne iPad, ne de Apple TV’mizi jailbreak yapmadan Mac’imizdeki .avi veya .mkv uzantılı videoları, altyazı desteği ile beraber Apple TV’miz üzerinden televizyonumuza nasıl aktaracağımızı paylaşıyoruz.

Nasıl oluyor da oluyor?

Aslında kulağımızı biraz tersten tutuyoruz bu işi yaparken. Çünkü videomuzu;

  • önce Mac’imizden iPad’imize
  • sonra da iPad’imizden Apple TV’mize gönderiyoruz.

Ancak jailbreak yapmadan, mevcut durumda yapabileceğimiz en kolay ve pratik çözüm bu 🙂

Sihirli elma apple airplay air video streaming

Neye ihtiyacım var?

AVI ya da MKV uzantılı bir videoyu Apple TV’mize göndermek için ihtiyacımız olan uygulamalar ve cihazlar şöyle:

  • Mac ya da Windows PC
  • Air Video Server uygulaması (Bilgisayarımıza kuracağımız sunucu)
  • iPad
  • Air Video uygulaması (iPad’e kuracağımız uygulama)

Sihirli elma apple airplay air video application icon

Air Video Server

Öncelikle Mac’imize kurmamız gereken sunucu ile başlıyoruz. Air Video uygulamasını geliştiren ekibin web sitesinin anasayfasında aşağıda görünen kısma tıklayarak, henüz beta sürecinde olan uygulamayı indirmemiz gerekiyor: http://www.inmethod.com/air-video/index.html

Sihirli elma apple airplay air video website click

AirPlay özelliği daha yeni iOS 4.3 ile birlikte duyurulduğu için, Air Video Server uygulaması da henüz final haline getirilmiş değil. Bu sebeple uygulamanın 2.4.5-beta5 versiyonunu indirmemiz gerekiyor. [Uygulamayı direkt olarak indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.]

Sihirli elma apple airplay air video server beta 1

Air Video Server uygulaması bir DMG dosyası olarak geliyor. Daha önce paylaştığımız şekilde, DMG içerisindeki .app uzantılı uygulamayı Applications klasörüne sürükleyip bırakıyoruz. Ve Applications klasörü içerisinden Air Video Server uygulamasını çalıştırıyoruz.

Birkaç saniyelik beklemenin ardından menü çubuğuna yerleşen uygulama ikonu sayesinde Air Video Server uygulamasının çalıştığını anlayabiliyoruz.

Sihirli elma apple airplay air video menu bar

Videolarımızı iPad üzerinde görebilmek için öncelikle bu videoların bulunduğu klasörleri Air Video Server uygulamasına tanıtmamız gerekiyor. Bunun için menü çubuğundaki uygulama ikonuna tıklayarak “Preferences“i seçiyoruz. Karşımıza gelen pencerede “Shared Folders” (Paylaşılan Klasörler) sekmesi altına videolarımızın bulunduğu klasörleri “Add Folder” (Klasör ekle) butonuna tıklayarak ekliyoruz.

Sihirli elma apple airplay air video server beta 2

Klasörlerimizi ekledikten sonra ise altyazılarımızın doğru görünmesi için ufak bir ayarı değiştirmemiz gerekiyor. Türkçe karakterlerin doğru gösterilebilmesi için “Subtitles” (Altyazılar) sekmesi altındaki “Default Encoding” seçenekleri arasından “Turkish (ISO Latin 5; ISO-8859-9)”u seçiyoruz.

Sihirli elma apple airplay air video server beta 3

Bu ayarımızı da yaptıktan sonra, pencerenin sol üst kısmındaki “Server Running” (Sunucu çalışıyor) kısmında “Yes” (Evet)’in seçili olduğundan emin oluyoruz ve penceremizi kırmızı butona tıklayarak kapatıyoruz.

Sihirli elma apple airplay air video server beta 4

Artık Air Video sunucumuz çalışıyor. Ve videolarımız iPad’imize aktarılmaya hazır! 🙂

Air Video App

Mac’imize sunucuyu kurduk, şimdi sıra geldi bu sunucuya bağlanacak olan uygulamayı indirmeye. App Store’da “Air Video” adındaki uygulamayı iPad’imize yüklememiz gerekiyor. Uygulamanın ücretsiz sürümünü buraya ya da aşağıdaki resme tıklayarak indirebiliyoruz.

Itunes app storeAir Video uygulaması ve kullanımıyla ilgili olarak kardeş blogumuz iPhoneTurkey.biz‘deki “Air Video ile iPhone ve iPad’de Video Keyfi” yazısına göz atabilirsiniz.

Air Video App ile videolarımızı izleyelim

Uygulamayı iPad’imize yükledikten sonra çalıştırıyoruz ve karşımıza gelen ilk ekranda sol üstteki artı (+) butonuna tıklayarak sunucumuzu seçiyor ve ekliyoruz. Elbette bu aşamada bilgisayarımıza yüklemiş olduğumuz sunucunun açık ve çalışıyor durumda olması gerekiyor.

Sihirli elma apple airplay air video ipad app 1a

Sihirli elma apple airplay air video ipad app 2a
Büyütmek için tıklayın

Sunucumuzu seçtikten sonra karşımıza gelen ekranda artık sunucumuzda gösterilmesini belirlediğimiz klasörleri görebiliyoruz. Bu klasörlerin içerisinde ise video dosyalarımız yer alıyor.

İzlemek istediğimiz bir video dosyasını seçtiğimiz zaman ise karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran geliyor.

Sihirli elma apple airplay air video ipad app 3a
Büyütmak için tıklayın

Eğer videomuz, desteklenen bir formata sahipse “Play”i seçerek izlemeye başlayabiliyoruz.

Eğer “Play” butonu görünmüyorsa “Play with Live Conversion”ı seçmemiz gerekiyor. Ancak bu seçenek yoğun işlemci gücü gerektireceği için bilgisayarımızı yoracağını, hatta yeterli olmazsa arada kesilmeler yaşayabileceğimizi unutmamak gerekiyor.

Videoyu Apple TV’ye nasıl göndereceğim?

İşte zurnanın zırt dediği ana geliyoruz 🙂 Videomuzu Mac’imizden iPad’imize aktarmayı başardık. Şimdi de Apple TV’ye göndermemiz gerekiyor.

Bunun için Apple TV ile ilgili yazımızda bahsettiğimiz AirPlay özelliğinden faydalanıyoruz.  Videomuz iPad üzerinde görüntülenirken AirPlay ikonuna tıklıyoruz ve açılan listeden Apple TV’mizi seçiyoruz.

Sihirli elma apple airplay air video ipad app 4a

Sihirli elma apple airplay air video ipad app 5a
Büyütmek için tıklayın

Böylece artık videomuz Apple TV üzerinden televizyonumuza, hem de Türkçe altyazılarla birlikte aktarılmış oluyor! 🙂

Sihirli elma apple airplay air video ipad app 6a
Büyütmek için tıklayın

Sihirli elma apple airplay air video playback

Değerlendirme

Air Play uygulaması pek yeni olmasa da AirPlay özelliği oldukça yeni. Bu sebeple de hala beta aşamasında olan bir uygulamayı kullanıyoruz, ve arada sırada problemler yaşayabiliyoruz.

Dediğimiz gibi kulağımızı biraz tersten tutuyoruz, birkaç da takla attırıyoruz, ancak istediğimize bir jailbreak işlemine gerek kalmadan ulaşıyoruz… 🙂

Denemelerimde zaman zaman videoları Apple TV’ye göndermekte sıkıntı yaşadım. Ancak ilerleyen günlerde uygulama ve sunucudaki iyileştirmelerle bu deneyimin çok daha stabil ve kullanılabilir bir seviyeye geleceğini tahmin edebiliriz.

Biraz uzun bir yazı oldu, ancak umarım işinize yarayacak… 🙂 Apple ürünlerinin sihrini biraz daha ortaya çıkartacak bu gibi ipuçlarını ilerleyen zamanlarda da Sihirli Elma okuyucuları ile paylaşmaya devam edeceğiz. Sizin de benzer deneyimleriniz varsa yorum ekleyerek bizlerle paylaşabilirsiniz…

Sihirli elma apple tv Apple TV hands on


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


63 Yorumlar

  1. Goktug selam,

    iPad’den 1080p ya da 720p stream ederken lag, senkron gibi sorunlar oluyor mu? Benim baska aletlerde gordugum hd cozunurlukteki stream’ler dogal olarak biraz problemli oluyor. Apple tv’de durum nasil?

    • Can selamlar,

      Ben evde AirPort Extreme kullandığım için 802.11n standardını kullanıyorum. Bu yüzden yaptığım testlerde 1080p kalitesindeki videoların aktarılması ve gösterilmesinde bir sorun yaşamadım.

      Ancak 1080p kalitesindeki bazı videoları ‘live conversion’ ile aktarmam gerektiği zaman emektar MacBook’umdan kaynaklandığını düşündüğüm bazı performans sıkıntıları olabiliyor.

      Yavaşlama ya da senkronizasyonda bi sorun yok, ancak arada bazı kareler atlanıyor gibi görünüyor.

      Bunun dışında bir problem yaşamadım.

      • Göktuğ bey, AirPort Extreme ve Apple TV’yi beraber amfi’li bir sistemde kullanım şeklini bir şema veye benzeri şekilde anlatmanız mumkun mu?

        • Tolga Bey Merhaba,

          Evimde amfi olmadığı için bu şekilde kullanamıyorum ne yazık ki. Nasıl bir kullanımdan bahsediyorsunuz tam olarak? Belki farklı şekilde yardımcı olabilirim.

          Ancak AirPort Extreme ile WiFi üzerinden bağlantı kurabiliyoruz. Normal bir WiFi bağlantıdan farkı yok.

          Yanıt verebildim umarım…

          • geri dönüşünüz için tesekkurler şimdi şöyle bir sıkıntı var. airties rt-211 wireless modem var. bu modem uzerinden bir çıkışla airport extreme giriş yapiyorum. ayrica modemin bir başka çıkışla da apple tv ye.

            airport extreme bagladigim zaman evdeki wireless yok olacak kadar dusuk seviyeye iniyor.

            size soruyu sorduktan sonra yukardaki sorum dısındaki herseyi hallettim.

          • Tolga Bey aklıma ilk gelen şey her iki kablosuz cihazın da kullandığı kablosuz kanalların frekanslarının çakışıyor olabileceği. AirTies üzerindeki kanalı değiştirmeyi deneyebilir misiniz?

            1, 6 veya 11 numaralı kanallardan birini seçmenizi öneririm. Birbirine en uzak kanallar bunlardır.

  2. Merhaba,
    Yurtdısından alacagımız apple tv nin kiralama dısında turkiyede kullanımda herhangi bir sorun var mıdır? Yurt dısından alırken ozellikle dikkat etmemiz gereken bir durum var mı?
    Tesekkurler

  3. Guzel paylasim. Air video uygulamasini bende uzun zamandir kullaniyorum ve goruntuyu Airplay sayesinde Apple Tv yolluyordum zaten.

    Yazi cok uzun gibi gorunsede, islem gercekten cok kolay.

  4. Sorunsuz kurdum, tabi ben ipad için yaptım bunu, malum ipad’in hafızası belli. Şimdi artık filmleri mac’e yukluyorum. İpad’den istediğim zaman seyredıyorum. Çok teşekkürler bu uygulama için.

  5. Tum kurulum islemini sorunsuz gectim, ancak air play tusuna bastigimda ipad ve apple tv ayriminda apple tv ye basmama ragmen air play calismadi. İpadimdeki videolari air play ile apple tv de sorunsuz izleyebiliyorum ancak air videoda basaramadim

      • merhaba bugun yeni aldirdigim apple tv yi kurdum… ancaair playerda ses aktariliyor goruntu gelmiyor..
        yazilan herseyi yaptim yalniz bigisayar olarak apple kullanmiyorum malesef beta surumun win uyumlusunu yukledim..
        acaba sorun ne olabilir…

        • buldum ayarlarda tv out pal da kalmissimdi ntsc yapinca duzeldi….

          bu arada baska bir sorum daha olacak

          daha cok i pad de Oplayer kullaniyordum… bu programi acinca da airplayer ozelligini belirten ikon geliyor ancak sadece ses cikiyor…
          bu programi incelediniz mi? zira tv out secenegi mevcut ama anlamadim nasil tv out.. benim amaccim bunu apple tv ye goruntulu yansitmak zira air playerda ipad de olan bir filmi oynatamiyorum zira dosya yuklenmiyor????

          • Merhabalar,

            OPlayer uygulamasını kullanmayalı uzun zaman oldu. Ancak az önce kontrol ettiğimde uygulamanın açıklamasında AirPlay ile ilgili bir bilgiye rastlayamadım.

            OPlayer uygulaması henüz AirPlay desteği vermiyor olabilir, bu sebeple de sadece sesi aktarıyor olabilir.

  6. bu arada yazı çok güzel zaten apple tv’yi sizin buradaki yazınızı gördükten sonra almaya karar verip aldim.

    şimdi gelelim deneyimlerime;

    1- beta sürümü yüklemeden gerçekten olmuyor 🙂 windows kullananlar için adres: https://s3.amazonaws.com/AirVideo/Setup245beta5.exe

    2- görüntü popcornhour’dan aldığım kaliteye göre biraz daha düşük geldi bana (film 720p) anfi de yarın bir ayar daha çekeceğim ama sanırım olmayacak.

    3- ses maalesef stereo (5.1 yok) ama emin olmak için bir kaç güne bir kaç test daha yapacağim amfi ayarlarına tekrardan bakacagim.

    başka deneyimlerim olursa yazacagim.

    Not: airport express’i bilgisayarımdaki müzik yada internet radyolarını evdeki ses sisteminden alayım diye almıştım ama apple tv ile gerek kalmadı. ne yapacağim şimdi ben bu airport express’i? bir de ustune ustluk wireless’i bozuyor.

    • Tolga Bey merhaba yeniden,

      Öncelikle çok teşekkürler. Yazılarımızın faydalı olması bizler için çok önemli 🙂

      Deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler, elinize sağlık. Eminim bu yorumları okuyan kişiler için çok değerli olacaklar…

      Sorunuza gelince, AirTies’ın WiFi’ını kapatıp, sadece AirPort Extreme’inkini kullanabilirsiniz. Gerçi yukarıdaki yorumunuzda ‘Extreme’ yazmıştınız, ancak bu yorumunuzda ‘Express’ demişsiniz. 🙂

      Ya da söylediğim gibi, farklı bir bant seçebilirsiniz.

      • gece 1.30 da yazinca karistirmisim. express olacak 🙂 bant değişikliklerini deneyeceğim ama apple tv den sonra sanırım express’e gerek kalmayacak 🙂

        sizi takip etmeye devam 🙂

  7. İzlenimler 1

    – Once dün gece başıma gelen beni delirten Airplay tuşunun kaybolması ve sorunun nasıl giderdiğimin açıklaması: (İngilizce herkeste vardır düşüncesi ile)
    If you iPad is missing AirPlay icon, here is how to restore it.
    * Tap Settings > General > International > Language. And change your language from English to other language.
    * Then change your iPad back to English.

    oluyor:)

    -elinizdeki iphone ile Fotograflar ve videonuzu airplay aracili ile ekranda izlemek keyifli.
    -kanal d, atv, startv uygulamalarında tvye ses aktarabilirken görüntü gitmedi ama
    – MOTV uygulamasında denedğim tv kanalları (cine5,mtv,tv8) acildi. hepsine bakamadım. ve cok sevindim.

    yakında tum tv kanallarının uygulamalarını appletv araciligi ile ekrana aktırıldığında hoş olacak.

    mcdonalds kutularında ” bu tadı seviyorum” yazar ben de bunu biraz değiştirerek “iphone & ipad & apple tv’mi seviyorum” diyorum 🙂

    • Tolga Bey izlenimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler. Eminim pek çok kullanıcı bunlardan faydalanacaktır.

      Ben de ufak bir ekleme yapayım. Videoyu da AirPlay ile aktarmak için uygulama geliştiricilerin ufak bir geliştirme daha yapması gerekiyor. Bu sebeple, henüz güncellenmeyen uygulamalarda sadece ses aktarılıyor. Yakın zamanda bu uygulamaların da AirPlay’e tam destek vermesini dileyelim 🙂

  8. Merhaba Göktuğ Bey,
    Öncelikle bilgi paylaşımı için teşekkürler, sayfanızdaki yazılardan çok faydalandım. Bir kaç haftaya kadar ilk mac’imi alarak pc den mac’e geçiş yapacağım bu dönemde yazılarınız, bazı temel kavramların yerleşmesine olanak sağladı.
    Size iki sorum olacaktı;
    1- Airplay ile ilgili söylediklerinizi adım adım yaptım PC den Ipad ime görüntüyü yollamayı başardım, air video server da işaretlediğim videolar (film değil kendi kameramla cektiğim videolardan bahsediyorum) ipad den izliyorum. Ipad’e de airvideo yu kurdum zaten bunun üzerinden izliyorum fakat buradan görüntüyü apple tv ye aktaramıyorum. Çünkü ipad deki airvideo da “airplay” ikonu çıkmıyor, Tolga Bey’in dediği dil değişikliğini de yaptığım halde hala alamıyorum. Bu yüzden de görüntüyü apple tv ye aktarmayı başaramadım. Bilgisayarımdaki resimler ve müziklerde bir sorun yok onları aktarmayı başardım ama video olmadı.
    2.  sorum ise örneğin tivibu uygulamasını kullanarak ipaddeki o televizyon kanalını apple tv ye aktarmak mümkün müdür? Eğer değilse sizce bu ileride yapılabilinir mi yoksa teknik olarak mümkün değil midir? Temel olarak sormam gerekirse ipad in ekrandaki her görüntüyü apple tv ye aktarmak mümkün müdür?

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Tolga Abbasoğlu
    Sevgi Saygı Hoşgörü

    • Tolga Bey yorumlarınız için çok teşekkürler… 🙂

      Sorularınıza yanıt vermeye çalışayım:
      1. AirPlay’i iPad’deki diğer uygulamalarda kullanabiliyor musunuz? Sorun AirVideo uygulamasında mı yoksa, genel olarak AirPlay kullanımında mı bir sorun var acaba?

      2. AirPlay’i kullanarak bir uygulamanın içerisinden, videoları TV’de izlemek için uygulamanın buna destek vermesi gerekiyor. Bildiğim kadarıyla tivibu uygulaması henüz buna destek vermiyor. Bu yüzden bu uygulamadan sadece sesi (video olmadan) aktarabiliyoruz…

      Yanıt verebildim umarım.
      Selamlar,
      GG

      • Merhaba,
        Cevabınız için teşekkürler, sorun Apple TV yi güncellemememden kaynaklanıyormuş:) güncelledikten sonra videoları izlemeyi başardım. Bu durumda birinci sorunuzun cevabı apple tv ile ipad arasında bağlantı olmadığı için hiç bir şey kullanamıyordum. Bu arada fotografları da direkt bilgisayardan televizyona aktarıyordu. Cevap yazmışken bir şey daha sormak istiyorum. fotografları ipad’in ekranından televizyona nasıl aktarabilirim? Onun için ayrı bir program mı gerek acaba? Air video sadece videoları aktarıyor. Ama ios5 in tanıtımında görmüştüm, ipad in ekranındaki fotografı aynen televizyona aktarıyordu.
        Teşekkürler
        Hoşça kalın
        Tolga

        • Sorunun çözüldüğüne sevindim 🙂 

          Diğer sorunuz için, iPhone ya da iPad’inizdeki bir resmi Apple TV’yr aktarmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

          1. Fotoğraflar uygulamasını çalıştırın.
          2. İstediğiniz fotoğrafı seçin.
          3. En aşağıda, çöp tenekesi ikonu ile “Play tuşu” arasında AirPlay ikonunu göreceksiniz. 
          4. Buna tıklayıp Apple TV’nizi seçerek resmi TV’nizde görebilirsiniz… 🙂

  9. Göktuğ bey sorumun cevabını hiç bir yerde bulamadığım için size yazmaya karar verdim. Ben iphone 4 kullanıcısı olarak evimde tv kanallarını uydu ile dreambox üzerinden izliyorum. İphone uma yüklediğim dreambox live app ile tv kanallarını iphonedanda evin her yerinde izleyebiliyorum fakat tv ekranına bu görüntüleri (yani tv kanallarını) aktaramıyorum. Apple tv yi bu umutla almıştım ama maalesef foto video youtube gibi görüntülerin dışında air seçeneği ile tv ye dreambox live üzerinden iphone umda izlediğim televizyon görüntülerini aktaramadım…Neyi yanlış yada eksik yapıyorum bu konudaa bana bilgi verebilir ve yönlendirirmisiniz. Yoksa bu iş hdmi bağlantısı ile yapılabilirmiydi ?? teşekkürler…

  10. Göktuğ,
    çok çok çok teşekkür ederim. Ülkeden binlerce uzakta km. konu ile ilgili kıvrım kıvrım kıvdanıyor avi formatlı filmleri seyredemediğim gibi saatlerce Apple TV2’ya convert ediyordum. Sayende kurtuldum.
    Yanlız küçük bir sorum olacak. Alt yazıyı Turkish (ISO Latin 5; ISO-8859-9) e çevirdim çevirmesine de sonradan Türkçe altyazı ile değil genellikle ingilizce altyazı ile seyrettğimi farkettim. Nasıl geri dönüş yaparım? Neyi seçmem gerekiyor?Teşekkürler,

    • Elbette, Air Video uygulamasını ayarları altından bu değişikliği yapabilirsiniz. Ancak değişiklik yapmadan da ingilizce altyazıları sorunsuz izleyebilirsiniz. Yaptığımız değişiklik sadece türkçe karakterlerin görünümünü etkiliyor 🙂

  11. merhabalar, apple tv almayı düşünüyorum hem macbook hemde imac kullanıyorum ancak yazınızdaki görüntüyü tv ye aktarmak için ipad gerekiyor gibi algıladım yardımcı olabilirseniz sevinirim.

          •  göktuğ bey merhaba, bende ipad ve iphone var ancak bunları, yani air video’yu kullanmadan, windows pc’den apple tv’ye mkv, avi dahil görüntü dosyalarımı akış olarak aktarabilir miyim? böyle hangi uygulamalar var acaba?

          • Benim bildiğim başka bir uygulama yok, ancak eminim kullanabileceğiniz benzeri bir çok farklı uygulama vardır. 🙂 Air Video işimi gördüğü için başka bir şey aramadım açıkçası…

          • ben beamer diye bir program buldum ancak sadece mac sürümü var. geliştiricileriyle mail yoluyl iletişim kurdum, apple tv mac platformunda neden windows için yapalım dedikleri zaman da itunes streaming’in de air video’nun da windows altında aynı mac’teki gibi çalıştığını belirttim. ancak şu ana kadar arayışım hala sonuçsuz, sadece bu sebepten almıyorum apple tv’yi 🙂

  12. Merhaba 
    Apple tv aldım ama itune uzerindeki alt yazılı videoları airplay ile televizyonda seyrediyorum ama alt yazılar tv de çıkmıyor. 
    Acaba nerede hata yapıyorum.
    Yardımcı olursanız cok sevinirim.
    tesekkürler…

  13. Arkadaşlar benim de bu gün Apple Tv 3’üm Amerika’dan geldi. Hemen hiç vakit kaybetmeden LCD’me bağladım. En çok merak ettiğim konu, diğer odada bulunan PC’deki filmlerimi acaba kablosuz olarak LCD’de izleyebilecek miydim? Buradaki tarifi aynen uyguladım ve sonuç şahane. 1080p videolar dahil, hiç kastırmadan, iphone’umdan kolay bi şekilde kumanda ederek izleyebiliyorum. (air video sayesinde) Bu durumda şimdilik jailbreak yapmayı da düşünmüyorum. Ancak bi problemim var gibi görünüyor. O da sesle alakalı. Gerek youtube videosu izlerken gerekse iphone’umdaki bi mp3’ü LCD’ye gönderdiğimde ses bi yükselip bi alçalıyor. Önce ses sisteminde mi bi sıkıntı var diye düşündüm. Televizyona kulaklık çıkışından bağlı ses sistemini devre dışı bıraktım. Bu defa ses LCD’nin kendi hoparlöründen gelmeye başladı. Ancak LCD’dengelen ses de aynı şekilde. Sebebi ne olabilir acaba? Benzer bi problemle karşılaşan var mı? Ayarlarını kurcaladım ama bi şey bulamadım…

  14. MKV formatındaki bir filmi mp4 e convert ettikten sonra 1.5 Gb lık 1 film 500 MB lara düşüyor yani çözünürlük fena düşüyor.
    Benim tercihim Tv niz iyi ise hiç bunlara girmeden MKV 1 filmi USB ile direk TV ye bağlamak olacaktır.

      • Göktuğ bey;
        Kablosuz olarak MKV formatındaki bir filmi APPLE TV ye dönüştürmeden nasıl göndereceğimizi rica etsem yazarmısınız.

  15. Evet teşekkürler 🙂
    Ufak bir benden kaynaklanan yanlış anlama olsa da ben de becerdim.
    Paylaşımlarınızı zevkle takip ediyoruz.

  16. göktuğ bey merhabalar.türkçe ve altyazılarda problem olmadı. fakat dual olan filmlerde orjinal dilde apple tvde gosteriyor. türkçe nasıl yapabilirim.

  17. Merhaba,
    Bu yazı biraz eskimiş sanırım ama hala bu durum ile uğraşıyorum acaba o zamandan bugüne daha kolay bir yol var mı ? Merak ediyorum …
    Apple tv iphone ipad hepsini kullaniyorum ama windows tan vazgeçemedim.
    En sonunda sanırım bundanda vaz geçmek zorunda kalıyoruz.

  18. Merhaba,

    Gectigimiz sene bu yazinizdan faydalanarak Air Video uygulamasini kurdum ve kullandim. Uygulamadan yuklenme sorunu ve dolby digital destegi olmamasi nedeniyle cok memnun kalmadim, yaklasik 1 ay önce Beamer isimli bir uygulama kurdum. Hic bir ayar yapmadan sadece uygulamayi yukleyip, calistiryorsunuz ve direk Apple Tv’ye baglaniyor. 1080p ve 5.1 dolby digital, alt yazi destegi mevcut, yuklenme sorunu kesinlikle yok! Apple Tv kumandasi ile oynatma, durdurma, ileri geri sarma sorunsuz sekilde mudahale edebiliyorsunuz. Kesinlikle tavsiye ediyorum ve haberi olmayan kullanicilar icin sayfanizda görmek istiyorum.

    Uygulama sayfasinda 15 dakikalik deneme surumu mevcut.

    www.http://beamer-app.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz