Ana Sayfa İpuçları Mac’e Windows Nasıl Yüklenir?

Mac’e Windows Nasıl Yüklenir?

91

Sihirli Elma’ya çok sorulan soruları adreslemeye devam ediyoruz. “Mac’e Windows Nasıl Yüklenir“, “Mac’imizde Windows kullanabiliyor muyuz?” “Nasıl?” “Mac’lere Windows yüklerken nelere dikkat etmeliyiz?” Tüm bu sorulara yanıt olması açısından bir yazı dizisine başlıyorum ve ilk yazıda Mac üzerine Windows’u hangi yöntemlerle yükleyebileceğimizi paylaşıyorum.

Sihirli elma mac uzerine windows kurmak yuklemek banner

Mac’lerde Windows çalışıyor mu?

Evet. Intel işlemciye sahip, yani 2006’dan itibaren satılan tüm Mac’ler Windows da çalıştırabiliyorlar. Yani bir Mac sahibi olarak hem Mac işletim sistemi olan OS X’i hem de Windows’u kullanabiliyoruz. 🙂

Sihirli elma mac uzerine windows kurmak yuklemek 1 intel

Peki ama nasıl?

Mac’imize Windows yüklemenin 2 farklı yöntemi var:

  1. Sanal Makine ile
  2. Boot Camp ile

Özetlemek ve kısaca karşılaştırmak gerekirse şunları söyleyebiliriz:

Sanal Makine ile Windows:

  • Aynı anda hem Mac işletim sistemi, hem de Windows çalışıyor.
  • Birbirleri arasında hızlı bir şekilde geçiş yapabiliyoruz.
  • Sistem her zaman Mac olarak açılıyor, Windows ise Mac’in üzerinde çalışıyor.
  • Aynı anda iki sistem çalıştığı için sistem kaynaklarını fazlaca kullanıyor. Özellikle de RAM.
  • Windows’tan sadece birkaç uygulamaya ihtiyacı olanlar için daha uygun bir çözüm.
Sihirli elma mac uzerine windows kurmak yuklemek 2 parallels

Boot Camp ile Windows:

  • Windows ayrı, Mac işletim sistemi ayrı şekilde çalışıyor.
  • Aralarında geçiş yapmak için sistemi yeniden başlatmak gerekiyor.
  • Bilgisayarın açılışında hangi sistemi açacağımızı seçebiliyoruz.
  • Aynı anda sadece tek bir sistem çalıştığı için daha performanslı oluyor.
  • Windows’u yoğun olarak kullananlar ve üzerinde oyun, grafik işleme vb. kaynak tüketen işlemler yapmak isteyenler için daha uygun bir çözüm.
Sihirli elma mac uzerine windows kurmak yuklemek 4 bootcamp

Sanal Makine nedir, nasıl kullanılır?

Bir çoğumuza yabancı gelebilecek “sanal makine“yi tanımlamak gerekirse, bu uygulamalar sayesinde bilgisayarımızın üzerinde sanal bir makine yaratabiliyor, ve sadece Windows değil, farklı uygulamaları ve işletim sistemlerini de çalıştırabiliyoruz.

Sihirli elma mac uzerine windows kurmak yuklemek 3 vmware

Örneğin bir sanal makine uygulaması ile Mac’imiz üzerinde Windows 7, Windows XP, Windows 8, farklı bir Mac işletim sistemi, Linux gibi pek çok işletim sistemini de çalıştırabiliyoruz.

Ben bu yazıda 3 farklı ve en çok kullanılan yazılıma kısaca değineceğim:

Bu yazı bir inceleme yazısı olmadığı için detaylara çok girmeyeceğim. Ancak birkaç gün sonra bu ürünlerden Parallels Desktop ile Mac’imize nasıl Windows yükleyeceğimizi paylaşacağım.

Sihirli elma mac uzerine windows kurmak yuklemek 5 virtualbox

Ön Bilgi ve Karşılaştırma

Parallels Desktop ve VMware Fusion, bu konuda başı çeken uygulamalar diyebiliriz. Aslında her iki ürün de önceki senelere göre çok yol almış durumda. Kısa zamanda çıkarttıkları güncellemeler ve yeni ürünlerle hem kendilerini geliştiriyorlar, hem de eksik özellikleri kapatıyorlar. Bu yüzden her iki ürünün de bir çok okuyucumuzu tatmin edeceğimi söyleyebilirim.

Sihirli elma mac uzerine windows kurmak yuklemek 6 bootcamp2

Ücretsiz ve açık kaynaklı bir uygulama olan VirtualBox’a gelince, özellik sayısının biraz daha düşük olduğunu söyleyebiliriz. Ancak zaten çok az şey için Windows’a ihtiyaç duyuyorsanız ve VirtualBox da ücretsiz olduğu için tatmin edici bir kullanım sunacaktır diye tahmin ediyorum. Denemeye değer… 🙂

Windows’a ihtiyacım var mı?

Ben Windows’u hiç kullanmıyorum desem şaşırmazsınız sanırım? 🙂 Ancak çok nadir de olsa, gelen yorumlardan bazı okuyucularımızın mutlaka Windows’a ihtiyaçları olabiliyor. Bana gelen sorular daha çok şu konular üzerinde:

  • Bazı özel uygulamaların sadece Windows sürümü olduğunu
  • Bazı çok eski sitelerin sadece ve sadece Internet Explorer ile çalıştığını
  • Oynamak istedikleri oyunun Mac sürümü olmadığını
  • vb.

Sihirli elma mac uzerine windows kurmak yuklemek 7 windows7

Peki Windows’a kesinlikle ihtiyacımız olduğuna, ve Boot Camp yerine bir sanal makine ile Mac ile aynı anda Windows’a ihtiyacımız olduğuna kanaat getirdiysek geliyoruz kritik soruya: Hangi uygulamayı seçmeliyim? 🙂

Hangi uygulamayı seçmeliyim?

Bu soruya yanıt vermek gerçekten çok zor. Bu yüzden benim tavsiyem şöyle:

  • Tüm ürünlerin ücretsiz deneme sürümleri var.
  • Yükleyin, bir göz atın.
  • Beğenirseniz satın almayı düşünebilirsiniz. 🙂

Performans, özellikler, destek ve kullanım kolaylıklarını kendiniz karşılaştırın ve buna göre karar verin. Ya da ilk başta ücretsiz olan VirtualBox’ı bir deneyin. Memnun kalmazsanız diğerlerine bakabilirsiniz.

Fiyatlar nasıl?

VirtualBox’ın ücretsiz olduğuna yukarıda değinmiştim. Ancak Parallels Desktop ve VMware Fusion ücretli ve aslında pek de ucuz sayılamayacak uygulamalar.

Ancak yaptıkları işe kıyasla ödenen paranın hakkını veriyorlar, ancak bence yine de indirim dönemlerini, uygulama paketlerini (bundle) ya da indirim kuponlarını kovalamak ve indirimli olarak bu uygulamaları satın almak en güzeli… 🙂

Windows’un fiyatını da unutmayalım… 🙂

Ancak hangi uygulamayı seçersek seçelim, yükleyeceğimiz Windows’un da bir maliyeti var. 🙂 Bildiğiniz gibi Windows ücretli satılan bir yazılım. 6 farklı sürümü olan Windows’un en kırpılmış, ve masaüstü resmi bile değiştirilemeyen ve en ucuz sürümü olan Windows 7 Starter’ın fiyatı ise 100 TL civarında. Windows Professional’ın fiyatı ise 400 TL civarında. (Mağazalardaki indirimlere göre farklı fiyatlar çıkıyor karşımıza.)

Sihirli elma mac uzerine windows kurmak yuklemek 8 windows7

Dolayısıyla Windows yüklemeyi düşünüyorsak, 100-600 TL aralığındaki Windows’u satın almayı unutmamamız gerekiyor. Her zaman olduğu gibi farklı kaynaklardan yazılım yüklemek mümkün, fakat Sihirli Elma olarak bunu ne Mac ne de Windows için asla önermiyoruz.

Son Söz

Özetle, Mac’imizde Windows yüklemek mümkün ve çok da kolay. Bunun için ücretli ve ücretsiz uygulamalar var. İhtiyaçlarımıza göre bir sanal makine üzerinden ya da Boot Camp sayesinde farklı bir işletim sistemi olarak Windows’u kullanabiliyoruz.

İlerleyen günlerde hem sanal makine uygulamaları ile hem de Boot Camp ile nasıl Windows yükleyebileceğimizi detaylı olarak da paylaşacağım. Bu konularda merak ettikleriniz varsa yorum olarak paylaşabilir, ya da Windows’u farklı amaçlarla da kullanıyorsanız bunları iletebilirsiniz. 🙂

Güncelleme:

Bu konularda daha sonradan paylaştığım aşağıdaki yazılara göz atarak ilgili uygulamaları inceleyebilirsiniz:


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


91 Yorumlar

  1. “Mac üzerine Windows kurarken ihtiyacımız olan araçlar nelerdir ?” şeklinde bir başlık bu yazıya daha çok uyar diye düşünmekteyim.

    • kesinlikle 2 gb flash diski hazırlayın. bootcamp çalıştırılınca windows 7 destek sürücülerini nerey yükleyeceksin diyor. zaten kurduktan sonra flasdiskteki dosyayı çalıştırınca (windows support) tüm drivelar otomatik herşeyi ile kuruluyor. 

  2. VM Fusion kullaniyorum, is geregi arada bir Windows´a mecbur kaliyorum. i5 ve 8 gb lik MacBook Pro kullaniyorum.
    Tavsiye edebilecegim sey; yazarinda dedigi gibi eger agir isler yapacaksaniz ve uzun sure windows kullanacaksaniz her actiginizda mutlaka boot camp ile kurun, zira virtual kurulumlarda ki yogun kullanimlarda cok vasat bir performans ile bas basa birakiyor insani ve inanin kullanmak bazen eziyete dönusuyor, birde mac´in asiri isinip fanin zorlanarak cikardigi ses ise cabasi ama bir diger yandan da aralarda gecislerin rahatligi ise ayri bir guzellik…

  3. Makale çok güzel olmuş, herkesin ne nasıl olur mac’e windows kurulur mu? Sorularına yanıt bulacakları türden benim düşüncem ise mac’e windows kurmak Bugatti’den inip Şahin’e binmek gibi geliyor.Bunu hangi hakla söylüyorsun be insan der gibi olabilirsiniz.Şöyle düşünün Virüs, Trojan vs… gibi şeylerin sisteminizde bulunup hantallaşan bir pc’ye sahip olmak isterseniz kesinlikle windows size göre 🙂 hayır ben temiz güvenli bir pc’ye sahip olmak isterim derseniz o  zaman kesinlikle mac’e terfi gerekli, uzun bir yazı oldu.Paylaşım için teşekkür ederim.

    • Sevgili kardeşim bizde keyfimizden kurmuyoruz herhalde. macos bazı programları yazılımı gereği çalıştırmıyor win sürümlü programaları çalıştırmak için kuruyoruz. her yorum okuduğum da bu tür soruları görüyorum. Bu programlarda işimiz gereği olan programlar. umarım aydınlatmışımdır seni.

  4. Güzel bir makale olmuş, pek çok kullanıcının işine yarayacaktır. Elinize sağlık.
    Kendim Parallels kullanıcısıyım, genel olarak memnunum fakat çok kısa aralıklarla ücretli güncellemeler yapmaları hoşuma gitmiyor..

  5. Ben BootCamp ile Windows XP, 7 ve 8 kurdum fakat XP’de driver sorunu yaşayabilirsiniz. Eğer Mac’i beğenip sürekli Windows kullanan var ise ödedikleri paraya ve kullanmadıkları cihaza acıyorum.

  6. Bootcamp ile Windows yüklemeye çalışırken hardiskte böldüğüm alanı yükleme sırasında ntfs ye çeviremediğim için yükleme devam etmiyor. Bu sorun nasıl çözülür?

  7. Bence parellels desktop yükleyin süper bişey windows ait ne varsa kullanabiliyorsunuz ben yükledim ve gayet hızlı oda sanal windows ama daha hızlı

    • paraleles 6 versiyonu varsa elinizde moution liona geçerseniz elinizdeki paralles çalışmıyor yanıyor. 7 ye geçmek içinde belirli bir tarihte aldınız ise paralel6 yı 50 dolar yoksa sıfır yeniden 6 almanız gerekiyor. benim paralel 6 yandı, kampanyadan paralel 7 aldım şimdi paralel 8 çıktı ona bedava geçiş yapabildim.

      • Arkadaşlar ben bahsedilen tüm kurulumları yaptım inanınki kariştırmaktan başka mevcut sistemi bozmaktan başka bir şeye yaramaıyor dünyanın en gelişmiş sistemi dünyanın en gelişmiş pc ile geliyor siz buna dişardan mudahale edip başka bir sistem kurarsanız kaliteyi bozarsınız ınanın yüklediklerimiz hikaya kiymetini bilip öğrenin diyorum?her türlü vindovs deneyimini mac te denedim tadı yok çalişıyor ama yormaktan kasmaktan başka bir şey değil sadece?

  8. merhaba. boot camp ile mac book pro ya windows kurdum. ancak açılışı mountion lion olarak ayarladığım zaman ve ya option tuşuna basıp seçmek istediğim zaman windows kurtarma işlemi için çalışıyor ve windows açılmıyor. anlayacağınız üç defa kurdum ve sildim olmadı. acaba hata nereden kaynaklanıyor. ustalardan yardım bekliyorum. teşekkürler.

    • Ben yüklemiştim. windows 7 kurma ekranı gelince orada windows kuracağın bölümü bir daha biçimlendir. dikkatli yap sadece win 7 kuracağın yeri biçimlendir.

  9. Merhaba Göktuğ bey,
    Hernekadar windows kullanmıyorum deseniz de bi fikriniz olacağını umut ediyorum.
    Bende anlattığınız gibi VMware aracılığı ile yaklaşık 1 senedir sanal windows kullanıyorum, windowsa VLC media player kurmuştum bazı filmleri altyazı ayarlamak için yanlız mac de de VLC olmasına rağmen videoları açmaya çalıştığımda default olarak VMware üzerinden windows daki VLC den açmaya çalışıyor. Windows daki VLC yi sildiğim halde yine de onu görmeye çalışıyor ve direk VMware çalışmaya başlıyor. Ne yaptıysam olmadı videoları mac de açarken sağ tık yapıp şununla aç demeden açamıyorum.

  10. merhaba

    ben sanal makine olarak kullanimla ciddi sekilde ilgileniyorum. daha evel 2010 sonu cikan macbook air’le core duo ve 4 gb olan modelinde virtual box ile beraber bu sekilde kullanmayi test ettim. Sanki biraz yavas calisiyo gibi geldi bana. Bugun itariyle amerikadan yeni macbook airim i7 islemci 8 gb ram ve 512 gb flash bellekle gelmis bulunuyor. yani laptopu kumadan evel size bu konuda danismak isterim.

    benim windows kullanmamin en buyuk sebebi nerdeyse tek sebebi sirketteki outlook exchange mailimi ayni verimlilikle mac’teki programlarda kullanamamis olmam. Mail ve outlook 2011 for mac, 2sinide denedim mailler belli bir gb’ta ulastiktan 2 programda sorunlar yaratmaya basladi.

    Bende virtual box’i denedim. Bu programda en buyuk sıkıntım brıdge baglantıda mac le wındowsun farklı ip ile calisiyor olmasi. cok seyahat eden biri olarak yurtdisinda odaya tek cihaz internet verildigin bir turlu windowsumu internet baglayamadim

    Bunu 2 sininde tek cihazmis gib kullanip tek ip almalari sag;amak mummkun mudur acaba?

    Bu konu hakkind 2 nemli sorum olucak size.

    1= parallel mi tavsiye edersiniz yoksa baska bir programmi? mesela ucretsi olan virtual box.

    2- veya bana outlook exchange meailimi verimli kullanabilicegim bir bir mac application onerebilirmisiniz. Ben 2011 martta aldigim cihazda gecen aya kadar windows kullanmamak icin cok ugrastim ama su mail olayini cozemedigimizden sanal makineyi son cagre olarak kullaniyorum.

    Ilginiz icin simdeiden tesekkurler

    • Merhabalar,

      Benim tavsiye Parallels’ten yana, sizin de mutlaka deneme sürümünü kullanmanızı öneriyorum.

      Outlook’un ise tek alternatifi, tüm özellikleriyle kullanacaksanız yine Outlook ne yazık ki… 🙂

  11. Macos a ayıp olacak ama macbook ile yapılabilecek herşeyi denemiş olmak adına yapacağım galiba 🙂 yakında bilgisayarım doldu taştı format olayı nasıl oluyor diye bir soruyla karşınıza çıkabilirim 🙂

  12. benim sorum şu:
    arkadaştan bir kaçı windowsa geçmeme konusunda ısrarlı gibi, sebep olarak da virüslerden bahsetmiş
    benim de işyeri dolayısıyla outlook kullanma ihtiyacım var.
    ben paralel de yüklesem yine virüs riski ile karşılaşır mıyım?
    bi de deneme sürümü sona erince nasıl silebilirim,sorun çıkarır
    mı diye cesaret edemedim,yüklemeden danışmak istedim
    çok teşekkürler…

    • Merhabalar,
      Windows’a geçmemek güzel bir karar aslında. 🙂 Ancak elbette Outlook’a ihtiyacınız varsa ve Office for Mac’teki Outlook işinizi yeterince iyi görmüyorsa Windows üzerindeki Office içerisindeki Outlook’u kullanabilirsiniz.

      Windows işletim sistemi arkada çalışacağı için elbette bu kısma virüs bulaşması söz konusu olacaktır.

      Deneme sürümü sonrasında uygulamayı ve oluşturduğunuz sanal makinayı da çöp tenekesine sürükleyerek silebilirsiniz.

      • çok teşekkür ederim yardımlarınız için
        bu outlooku son haddine kadar kullanıcam, bakalım yeterli gelir inş da windows yüklemem
        🙂

  13. Mac’e windows kurarken elektrik kesildi ve windows için ayırdığım 200 GB’lik bölüm kayboldu. HD 1 TB gözüküyor ama boş olan 490 GB 290 GB olarak gözüküyor. Bu 200 GB’yi nereden bulup da geri getirebilirim acaba ?

    •  Soru – Cevap bölümünüzü sonradan gördüm, mesajı oraya da yazdım. Burası fuzuli işgal oldu, kusuruma bakmayın 🙂

  14. Çok gerekliyse elbette yapılır ama ben açıkçası Ferrari alıp LPG taktırmak gibi bakıyorum bu işleme. 🙂

  15. Faydali yazilariniz icin yurekten tesekkurler. 
    Var olan lisansli windows sistemimizin sifresiyle, mac’imizin uzerin yeni windows yukleyebilirmiyiz, yoksa her halukarda windows’u satin almamiz mi gerekiyor? 

  16. merhaba 

    benim mac’im 128 gb hdd ye sahip. kullanmam gereken program internet explorer (‘ e ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden windows yüklemem gerekiyor. Sanal makine ile windows yüklersem HDD ‘ de ne kadar yer kaplar? Malum 128 GB yerim var 🙂

    • Benim deneme yapmak için kurduğum Windows 7 Parallels Desktop ile yaklaşık 10-15 GB yer tutuyor. Ancak VirtualBox üzerinde ise 10 GB’ın biraz altında. Aradaki farkın sebebini bilemiyorum, ama belki güncellemeler olabilir.

  17. Merhaba, macbook air kullanıcısıyım. Cihaz pil durumundayken takıla takıla çalışmaya başladı. Tarayıcıda, dosya açmada gözle görülür bir değişiklik oldu, sayfaları aşağıya kaydırırken olsun, dosyalar arası geçiş yaparken olsun ufak tefek duraksamalar yaşanıyor. İşlemci kullanımında bir azalma olmuş gibi…  Prizde kullanımda herhangi bir sorun söz konusu değil, tam performans.

    Cihazda aynı zamanda bootcamp ile kurulmuş bir Win 8 var. Geçtiğimiz gün Win 8’deki güç ayarını tasarruftan -> tam performans olarak değiştirdim. Sorun bundan sonra başladı, eski haline getirmeme rağmen düzelme olmadı.

    Sizce windows’un bu ayarı mac’i bu şekilde etkileyebilir mi, yoksa farklı bir sorun mu aramalıyım ? Çözüm için ne yapabilirim ?

    Teşekkürler.

  18. merrhaba

    Macbook air 11-inch : 64GB, 1.7GHz dual-core Intel Core i5 processor ,Turbo Boost up to 2.6GHz,4GB memory kullanıcısıyım. Bu ürünü günlük kullanımlar için satın almıştım lakin iş değişikliği sebebiyle yoğun olarak excel kullanıyorum. microsoftun mac içim olan excelini yükledim fakat iş yerinde kullanmış ve alışkın oldugum excell den farklı oldugu için makineme windows yükleyip office programı yüklemek istiyorum.  Teknolojiden çok analyan biri değilim. macbook un hafızası az kanyonadi apple a gidip bu istğimi söylediğime aletten verim alamayacağımı söylediler. bu konuda öneriniz var mı 

    • En güzeli denemeniz 🙂 Bence ücretsiz sürümleri olan Parallels Desktop gibi uygulamaları mutlaka deneyin. http://www.sihirlielma.com/2012/09/27/parallels-desktop-mac-windows-yuklemek/

  19. Merhabalar, yeni bir Mac kullanıcısı olarak yazılarınızdan oldukça faydalanıyorum. Normal durumlarda asla Windows kullanmak istemiyorum ancak analiz yapmak için E-Views programına ihtiyacım var. E-Views’ün Mac versiyonundan memnun kalmazsam Win7 kurmak durumunda kalacağım. Cihazım 8gb ram ve 512gb SSD olduğu için performans sorunu yaşamayacağımı düşünüyorum. Bu nedenle de sanal makine olarak kurmayı tercih ediyorum. Fakat ben Windows kurma amaçlı diskimi iki parçaya böldüm. Sanal makine olarak kurarsam da Windows için ayırdığım küçük parçaya kurulumu yapabilir miyim?

    • Biraz yukarıda, yani yazının hemen altındaki “Sihirli Elma’yı E-Posta ile takip edin…” kutucuğuna e-posta adresinizi yazarak Sihirli Elma’yı takip edebilirsiniz.

    • Eğer Windows’u Mac’ten tamamen bağımsız şekilde, ayrı bir bölüntüye kurduysal, Windows ve Mac arasında geçiş yapmak için Mac’inizin açılışında alt / option tuşuna basılı tutmamız yeterli.

  20. Merhaba makaleniz enfes olmuş, ama bir soru sormam gerekiyor.

    Mimarlık öğrencisiyim genellikle windowsun deskteleyip apple nın desteklemediği programlarla çizim yapmaktayız. Örneğin Architecture Revit vs bu yüzden apple lettobum olmasına rağmen halen yeni apple kullanıcısıyım. Masaüstü bilgisayarımın işlemcisi yandığı için önceleri almış olduğum apple macbook pro ya bootcamp ile windows 7 ultimate kurdum ama malesef ses kartı, ekran kartı vs driverler yüklenmemiş durumda. Araştırma yaptım boot camp i tekrardan indirdim vs ama bir türlü çözemedim. teşekkürler

  21. Tekrardan ben bilgisayarın özelliklerini yazmayı unutmuşsum..

    Mac book Pro Inter cor i5 m520 2.4 ghz 4.0 Gb ram ve Windows 7 ultimate 64 bit

    Yardımlarınız için teşekkür ederim.

  22. mac’e windows 7 yükledim 3ds max kullanmak için bir sorunla karşılaştım delete tuşu silme işlevini yapmiyor bu işlemi proğram içinde başka bir komutla yapiyorum o zamanda zaman kaybı çok oluyor bu konuda çözüm ünerilerinizi bekliyorm teşeküler

  23. merhabalar,

    Benim sorunum bootcamp ile windows 7 yükledikten sonra windows kullanirken izleme dörtgenini bastirarak kullanmak yani o tak sesini duymak,bu izleme dörtgenini tipki OS kullanirkenki gibi hafif dokunusla kullanamiyormuyuz ? en güncel microsoft support yükledim 

  24. merhaba,windovs yukledim,ancak mac ve windovs gecislerini yeniden baslatarak yapıyorum daha kısa yolu var mı acaba?

  25. Merhaba ben bootcamp ile windows kurmak istiyorum. Sebebi iş yerinde tüm gün programlardan dolayı windows acık kalacak. Aksam evde mac a gecebilirim. Tüm gün windows ile çalışacaüımdan dolayı bootcamp daha mı mantıklı?Birde sitede bootcamp ile kurulumun detayını bulamadım. Paylaşabilirseniz sevinirim.

    • Eğer tüm gün sadece Windows kullanacaksanız BootCamp’i düşünebilirsiniz. Ancak tüm gün Mac uygulamalarından ve Mac kolaylığından uzak kalmamak için ben yine de BootCamp önermiyorum 🙂

      Elbette bunun için Mac’inizin performansının da bunu kaldıracak ve sizi yormayacak seviyede olması gerekiyor.

      Sihirli Elma’da BootCamp için bir yazı paylaşmadım ne yazık ki.

  26. Dostum selam; Macbook pro mid 2009 model sahibiyim, bulunurluk adına windows 8 yükledim ama klavye ve fonksiyon tusları gibi özellikler kullanılamıyor . bu konu hakkında bir onerin varmıdır.

    teşekkürler iyi bloglar.

      • bootcamp i daha once windows 7 versiyon destegi ile windows 8 kurdum güncelleme geldi ama bootcamp windows üzerinde acıldgında bazen mavi ekran cıkarıyor sanırım guncelleme ile yeniden bir kurulum gerekecek.

  27. merhaba mustafa bey ben boot camp la yukleme yaptigimda surdur diyince basliyo yuklemeye 5 dakka sonra dolum cizgisi yariya geldiginde yukardan kucuk pencede iniyo ve yuklenirken bi hata olustu diyo ne yapmaliyim?

  28. merhaba goktug bey ben boot camp la yukleme yaptigimda surdur diyince basliyo yuklemeye 5 dakka sonra dolum cizgisi yariya geldiginde yukardan kucuk pencede iniyo ve yuklenirken bi hata olustu diyo ne yapmaliyim sizce sorun nerde?

  29. arkadaşlar acil yardım. boot camp ile windows 8 yükledim yüklemesine de açılış ekranı gelmeden direkt windows dan açılıyor.

  30. Merhaba, ben office programı için windows yüklemek istiyorum. Office for macbook ile oluşturulan dosyaları mail olark gönderdiğimde karşı taraf açamayabiliyor. Daha doğrusu word belgesinde yazğım herşey yer değiştirmiş olarak açılıyor. Açıkçası çok merak ettim, word, power point gibi programlar kullanan biri office for mac ile nasıl idare ediyor. Gönderdiğim CV windows kullanılan bilgisayarlarda dağınık olarak açılmış. Mac kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamıyorum diyenler; hazırladığınız her power point sunumunuz diğer bilgisayarlarda aynen hazırladığınız gibi yerli yerinde mi açılıyor?????

  31. Hocam bir şey sormak istiyorum, uzun süredir macbook pro’m da windows 7 ultimate kurulu. Boot camp yardımcısı ile kurmuştum. Arada oyun oynamak istediğim zaman win7’e geçiyorum. Ancak bugün Win8 kurmak istedim. Win8 dvd’sini takınca “Windows 8 bu mac’te çalıştırılamaz” uyarısı alıyorum. Mac’im mid 2009 üretimi ve apple’ın destek sayfasını incelediğimde 2009 başı macbook pro’nun bile win8 desteklediğini gördüm. Bende neden böyle bir hata veriyor yardımcı olabilir misiniz? İşin kötüsü hali hazırda kurulu olan Win7’de sildik Win8 kuracağız diye 🙁

  32. bir web tasarımcı olarak IE6 IE7 IE8 IE9 IE10 browserlarda websitelerini test etmem için mecbur olarak sanal makina kurmam gerekiyordu. VM Fusion en iyisi, onu hepsini deniyerek anladım. Kişisel tercihim ve tavsiyem VMware Fusion dur.

  33. merhaba arkadaslar mac’ ime VMware Fusion uzerinden windows kurdum windowsum calisiyor fakat visual studio kurulmuyor programi kurmaya basliyor fakat yarida hata veriyor ve kurulumu tamamlamiyor.Ayni programi baska windows yuklu makinada kurabiliyorum fakat sanal makinaya gelince kurulumu yapmiyor.kac gundur bununla ugrasiyorum. Arkadaslar yardimlarinizi bekliuorum.

  34. virtualbox ile windows 7 yukledim elimde macbook pro retıne 15 ınc 2.3 ghz var ve intel ırıs artı nvidia gt750m var ama virtual da vga ekran kartı gözüküyor onu nasıl nvidia olarak değiştirebiliriz ?

  35. merhaba ben şuan boot camp ile windovs yüklemekteyim, bunun için bir windovs ürünü satın almam gerekir mi ve tam olarak nasıl yükleyebilirim? Online oyun oynayabimek için yüklüyorum faydalı olur mu ?

  36. Merhaba macair e bootcamp ve trial paralel desktop kuruldu
    Deneme süresi sonunda paralel satın almazsak windows kullanabilirmiyim

  37. Merhaba Göktuğ Bey, Mid 2011 Macbook air 13 inch kullanıcıyısım, Sanal Makine kurduğumda bilgisayarın performansı yeterli olur mu sizce Bir de depolama alanını arttırmak için transcend jet lite SD kartı satın aldım, Bootcamp ile oraya yüklesem, SD kart okuma hızı yeterli olur mu ? (80 mb/sn) Bilgi verebilirseniz sevinirim. Teşekkürler

    • SD card üzerinden çalışmadığım için bilemiyorum. Ancak sizin önünüzdeki en önemli darboğaz bellek yani RAM olacaktır. Sanal makineler için 4GB ve üzerinden bellek olması daha rahat çalışmanızı sağlar.

      • Göktuğ Bey ben şöyle bir deneme yaptım, Paralel programının deneme sürümünü aldım, depolama alanı olarak SD kartı seçtim, Windows gerçekten de yeterli bir hızda çalıştı. Ancak benim bu işlemi yapmak istediğim asıl amaç olan UDF uzantılı dosyaları açmak ve Elektronik İmza ile imzalamak (UYAP sistemi) olduğu için programlar maalesef Paralel’de çalışmadı. Eğer bir gün sistemi yenilemek gerekirse o zaman bootcamp yapacağım

  38. Merhaba,

    3,4 GHz İntel Core i5, işlemcili, 8gb 1600 MHz bellekli iMac’im var.
    Avukatım ve elektronik imzaları mac çalıştırmadığından windows yüklemek istiyorum. Günlük kullanımım mac üzerinden oluyor. Ancak UYAP ile ilgili işlemler için en azından her gün windows a kısa süreli de olsa geçiş yapmam gerekiyor. Bunun yanısıra macime photoshop vb grafik tasarım çalışmalarına uygun programlarda yükleyeceğim. Yani macimin çok ağırlaşmasını performansının düşmesini de istemiyorum.

    Sanal Makine’den anladığım performansın düştüğü ama siz daha iyi bileceğinizden size sormak istedim. Bu durumda sizce hangi şekilde yüklemeliyim?

    Bir de eğer bootcamp i önereceksiniz onun yüklemesini anlattığınız bir sayfanız var mı?

    Kolay gelsin

    • Mert Bey, ben sanal makine paralel desktop uygulamasını kurdum ancak Uyap Döküman Editörü programını açarken ve imzalarken çok sorun yaşadım, bu sebeple geri kaldırdım, Amacınız sadece UYAP sistemini görüntülemek ise o zaman mobil imza alıp safari üzerinden UYAP’a girebilirsiniz. Ancak döküman imzalamak da istiyorsanız o zaman bootcamp kurmanız gerekli.

      • Eren Bey, teşekkür ederim. Yani UYAP’ı tam manasıyla kullanmak istiyorum, evrak vs yollamak için de dolayısıyla sizin tavsiyenizle bootcampi kuracak gibiyim.

        Kolay gelsin

  39. Merhaba boot camp ile Windows kurdum ama maç e geçiş yapamıyorum şimdi 13 gelir alana kurdum Windows u nasıl geçiş yapabilirim. Paralel desk kurmayı unuttum öncesinde

  40. Merhabalari

    Bootcamp üzerine windows 7 ultimate kurdum ama MAC tarafı çok yavaş açılıyor ve acayıp yavaşlamış durumda. Windows tarafı normal çalışıyor. Sebep ne olabilir yardımcı olabilirmisiniz

    Teşekkürler.

  41. Merhaba, ben boot camp ile windows yüklemek istiyorum fakat boot camp açılış ekranım videolardan izlediğim ile farklı bir şekilde açılıyor. herhangi bir ön yükleme istemiyor. direk bölümleme ekranı çıkıyor. Sistemim 2015 yılı sonu cihazı, acaba yeni cihaz olduğu için farklılık gösterebilir mi ?

  42. macbook pro kullanıyorum.microsoft office programım yüklü ancak içerisinde. microsoft access yok. macos ta microsof access yokmu? Bilgisi olan varsa acil cevap yazabilirmi? Windows kurmak istemiyorum açıkçası

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz