Ana Sayfa Haberler OS X için Java Güncellemesi 2013-005

OS X için Java Güncellemesi 2013-005

10

Apple geçtiğimiz hafta yeni bir Java güncellemesi yayınladı. Mountain Lion, Lion ve Snow Leopard için geçerli bu güncelleme ile Mac’lerimizin güvenliği, uyumluluğu ve güvenilirliği arttırılmış oldu.

Sihirli elma guncelleme

Java önemli güvenlik açıklarına sebep olduğu için Apple da bu açıkları kapatmak için sık sık yeni güncellemeler yayınlıyor. Bu sene içerisinde daha önce 4 farklı güncelleme yayınlanmıştı, bu güncelleme ile birlikte Java’ya özel olarak yayınlanan güncelleme sayısı 5’e ulaşmış oldu.

Java guncellemesi 2013 005 1

Artık yeni Mac’lerde yüklü gelmeyen Java’ya ek olarak, bu güncelleme ile birlikte Apple tarafından sağlanmış olan tüm Java paketleri tüm tarayıcılardan kaldırılmış oluyor. Yani bu demek oluyor ki eğer Java’ya ihtiyacımız varsa bizim Oracle’ın şu sayfasını ziyaret ederek Java’yı kendimizin yüklemesi gerekiyor.

Java guncellemesi 2013 005 2

Güncellemeyi her zaman olduğu gibi Mac App Store üzerindeki Güncellemeler sekmesi içerisinden yükleyebiliyoruz.

Daha önce de defalarca güvenlik sorunlarına neden olan Java’ya her gün ihtiyacımız yoksa, en sağlıklısı Mac’imize hiç yüklemememiz.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


10 Yorumlar

    • Umursayanlar illa ki vardır. Ya da haberdar olmak isteyenler belki de Mac OS X e yeni geçenler vardır ve bunları merak ediyorlardır. Sonuç olarak ‘saygısızlığın’ bence lüzumu yok burada ki daha kullanışlı (sanıyorum ki demek istediğin yararlı) yazılar da görmek istiyorsan sayfanın sağında bolca öneriliyor.
      Saygılar.

      • Katılıyorum,zaten Göktuğ bey yardımcı olmaya çalışıyor ve bu işi boş zamanlarında değerlendiriyor,bu hizmeti vermek zorunda değil.

        • Rica ederim, aslında ben de güncelleme yazılarını pek sevmiyorum. 🙂 Ancak yazmadan da olmuyor işte…

          Alp’i şahsen tanıdığım için de hiç alınmadım zaten. 🙂 Daha pratik ve kullanışlı şeyler içeren yazıları daha sık yazmak isterim ben de, ama benim de o deneyim ve bilgiyle dolmak için biraz zamana ihtiyacım oluyor sanırım… 🙂

          Selamlar.

          • Simdi abi biliyorsun ki bu update mesela Java 1.6’in 65.inci versiyonu. (`java -version` komutu ile gorulebilir). Apple muhtemelen 20. defa 1.6 surumune update cikariyordur. 🙂 Mesela ben soyle bir yazi gormek isterdim: “Apple Neden Java 1.7’ye Gecmiyor”. Bunu anlatmak istedim aslinda 🙂

          • Hocam bu javayı yüklemesek bir sorun yaşarmıyız, ne işe yarar bu java olayı azıcık bilgilendiriseniz sevinirim ?

    • Bence gerekli bir yazılım, olması gerek ama yüklemezsen ne kaybedersin o kadar teknik bir açıklamada bulunabilecek bir java bilgim ne yazık ki yok 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz