Ana Sayfa Karşılaştırmalar Apple Türkiye Online Store’da neler var? Bizim için ne ifade ediyor? -Bölüm...

Apple Türkiye Online Store’da neler var? Bizim için ne ifade ediyor? -Bölüm 1-

19

1 Kasım itibariyle Apple Türkiye’de Online Store’unu sonunda açtı. Peki bu online dükkanda neler var? Sadece Mac, iPhone ve iPad mi satın alabiliyoruz? Fiyatlar, garanti, destek ve teknik servis süreçleri nasıl? İptal ya da iade edebiliyor muyuz? Tüm bu soruların yanıtları ve geleceğe dair yorumları bu yazıda bulabilirsiniz.

Sihirli elma apple online store turkiye 1

Apple Online Store’da neler var? Ne satın alabiliyoruz?

Apple’ın Türkiye Online Store’unda neredeyse diğer ülkelerdeki her şey var diyebiliriz. Elbette birebir karşılaştırma yapmak elbette mümkün değil, ancak yine de fikir vermesi açısından şöyle özetleyebiliriz:

1. Apple Ürünleri

İlk akla gelenler elbette Apple ürünleri değil mi? 🙂 Mac, iPhone, iPad, iPod (hatta yeni Mac Pro) gibi Apple’ın tüm ürünlerini Online Store’da bulabiliyoruz.

Sihirli elma apple online store turkiye 2

Ayrıca ana ürünlerin dışında Apple TV, AirPort Express, AirPort Time Capsule gibi ek ürünleri de yine Online Store üzerinden satın alabiliyoruz.

2. Aksesuarlar

Apple ürünlerine uyumlu çanta, kılıf, kablo, şarj aleti gibi pek çok aksesuar da aynı zamanda Online Store’da bulunuyor. Özellikle de yakın döneme kadar orjinal şarj aletleri ve kablolarını fahiş fiyatlara satın aldığımızı düşünürsek, sadece Apple ürünlerinin değil, aksesuarların da ilk günden itibaren Online Store’da bulunması gerçekten çok önemli bir detay. Fiyatlara ise birazdan değineceğiz… 🙂

Sihirli elma apple online store turkiye 3

3. Lazer baskı! 🙂

Ülkemizde pek bilinmese de, artık pek çok iPad ve iPod’da göreceğimizi düşündüğüm küçük bir hoşluk olan lazer baskıya değinmeden geçemezdim sanırım… 🙂

Sihirli elma apple online store turkiye 4

Apple’ın ücretsiz olarak sunduğu bu hizmet sayesinde iPad ya da iPod’umuzun arkasına istediğimiz bir şeyi yazdırmak mümkün.

Sihirli elma apple online store turkiye 5

Olmayan ne var?

Olanlardan bahsettik, peki eksik diyebileceğimiz, Online Store’da görmek isteyip de göremediğimiz şeyler yok mu? Var elbette.

“Apple Care” adı altında, Apple ürünlerinin garanti süresini uzatan paketi henüz ülkemizde göremiyoruz. Diğer ülkelerin online store’larında satın alma adımının bir parçası olan Apple Care, henüz ülkemizde yok. Ancak Apple Store’un açılmasıyla birlikte bu konuda bir değişim görebiliriz diye tahmin ediyorum.

Sihirli elma apple online store turkiye 6

Ayrıca Apple’ın kendi ürünü olmayan, ancak iPhone, iPad ve Mac’lerle uyumlu veya entegre çalışan ürünleri de henüz online store’da göremiyoruz. Örneğin Nike’ın dijital bilekliği Nike+ Fuelband ya da Jawbone Up, veya akıllı tartı (varmış), nabız ölçer gibi Apple’ın ürünleriyle uyumlu çalışan ürünler Türkiye’de piyasaya sürülmediği için burada yer almıyor.

Sihirli elma apple online store turkiye 7

Fiyatlar nasıl? 

Fiyatlar konusunda herkesin büyük bir beklentisi mevcut, ancak ilgili her yazıda ve lansman öncesi sohbetlerimizde de paylaştığımız gibi, şu andaki fiyatların oldukça makul seviyelerde olduğunu söyleyebiliyoruz.

Sihirli elma apple online store turkiye 8

Apple hiçbir zaman ucuz ürün satan bir firma olmadı, bu sebeple zaten ucuz bir fiyat beklentisinde olmamız doğru olmaz. Ancak mevcut fiyatları ABD yerine Avrupa ile karşılaştırdığımızda kafa kafaya olduğunu, hatta bazı ürünlerde ufak da olsa Avrupa’dan ucuz olduğunu bile görebiliyoruz.

Sihirli elma apple online store turkiye 9

Yukarıdaki resimde belki de en çok ihtiyaç duyduğumuz iPhone 5/5c/5s şarj kablosunun Türkiye ve Almanya’daki fiyatlarının karşılaştırması mevcut. Benzer karşılaştırmaları Türkiye ile Almanya, İngiltere, Fransa vb. mağazalarını ziyaret ederek siz de yapabilirsiniz.

iPhone’da ise ülkemizde ek bir vergi olduğu için iPhone fiyatları ne yazık ki hala pahalı kalsa da Mac veya iPad fiyatlarını siz de karşılaştırarak ne kadar yakın olduklarını görebilirsiniz. Örneğin aşağıdaki resimde MacBook Air fiyatlarının yine Almanya ve Türkiye karşılaştırması mevcut.

Sihirli elma apple online store turkiye 10

Not: Fiyatlar döviz kuruna göre değiştiği için hesaplamayı size bırakıyorum. 🙂 Ancak bugünlerde Euro 2.70-2.75 arasında değişiyor, bunu da not olarak düşelim.

Ayrıca henüz Online Store açılmadan önce, yaz aylarında yaptığım detaylı bir MacBook Air fiyat karşılaştırması için “Türkiye’de MacBook Air fiyatları pahalı mı?” yazısına göz atabilirsiniz.

Sihirli elma macbook air turkiye fiyat karsilastirma 211

Yazıyı daha fazla uzatmamak için burada nokta koyuyorum. Ancak yarın garanti, teknik servis, destek, sipariş süreci gibi detaylı konulara yazının ikinci bölümünde değineceğim…

Apple’ın Online Store’u hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Daha önce alışveriş yaptınız mı? Fiyatları nasıl buluyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz…


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


19 Yorumlar

  1. merhabalar,apple storedan açıldıktan 2 gün sonra sipariş verdim. bir süredir almayı düşündüğüm time capsule 2tb. sipariş aşaması sorunsuz geçti. taksit , puan kullanımı mevcut. siparişim istanbul içine 24 saatten az sürede teslim edildi. cihazdan türkçe kullanım kılavuzu da çıktı. internet sitesinden nasıl kurulacağına dair bilgi de vardı.abd ye giden biri aramaktansa apple store türkiye daha iyi. fiyat konusunda ise türkiye biraz daha pahallı olsa bile, elime geçme zamanı ve garantisi nedeniyle fiyatı düşünmedim bile. kesinlikle öneririm. umarım yılbası dolayısyla kampaya falan yapar apple store 🙂

  2. macbook pro siparis ettim 40gun sonra elimde olacagini soylediler ve ingilizce klavye istegimi yerine getiremiyorlarmis.

    Bende avrupadan tanidiga aldirdim ve iki gunde elime gecti bu durumda online store tedarik surecini hizlandirmazsa isi zor.

    • MacBook Pro’lar yeni güncellendiği için temin edilmesinde gecici bir gecikme var. Aralık ortasından itibaren teslim tarihleri kısalacaktır tahminimce.

      MacBook Air için stoktaki modeller 24 saat içerisinde, özel siparişler ise 1-3 iş günü içerisinde kargolanıyor şu anda.

  3. Merhaba.

    Ben iPhone 5’i TR’de cikmadan once Ispanya’dan almistim. iPhone 5s’i Turkiye’de cikmadan once Avrupa’dan almak icin biraz caba sarf ettikten sonra 1 Kasim’da Apple Turkiye Online Store acildigi gunun sabah cok erken saatinde Gold Finish iPhone 5s 16GB siparisi gectim ve 3 is gunu icerisinde adresime teslim edildi. Avrupa’dan iPhone 5s getirseydim bana yaklasik 2000 TL’ye mal olacakti ve kayit ettirmekle vs. ile ugrasacaktim. TR’den alinca 1 yil yerine 2 yil garantili bir telefon almis oldum ekstra odedigim 149 TL’ye, bence iyi bir alisveris oldu.

    4 ay once MacBook Air’i Ankara’da Lydia’dan 3.449TL’ye almistim. Apple Turkiye Online Store’dan almanin bana gore bir avantaji kendinize ozel bir MacBook Air konfigurasyonu kendi basiniza ekranda tasarlayip, siparisinizi dogrudan Apple Turkiye’ye gecebiliyorsunuz, bence bu guzel bir avantaj. Isterseniz kredi kartiniza taksit yaptirip, siparisinizin ne zaman teslim edilecegi hakkinda da acik ve net bir sekilde bilgilendiriliyorsunuz.

    Sayin Goktug Gedik’e Sihirli Elma’daki bu harika yazilarindan dolayi cok tesekkur ediyorum.

    Saygilarimla.

    Ethem Ceylan

  4. bu arada yazmayı unuttum. danışma hattı 00800 448 829 873 diye bir numara. rakam sayısı oldukça fazla. nereyi aradığımı bilmediğim için aramadım. bunu türkiyede bir 800 lü yada 444 lü numara yapabilirlerdi.

  5. 29 u cuma günü apple da 50$ indirim var. bu Türkiyedeki store u da etkilermi? ona göre bi ipad Air almayı düşünüyorum. fikri olan varmı? diğer ülkelerde indirim yansıyorsa TR dede yansıyabilir. yinede ümitli değilim.

  6. Hocam iPad’leri Türkiye’den ama MacBook Air ve iPhone gibi ürünleri dışarıdan almaya devam edecek gibi gözüküyor. Ama Turkcell iPhone fiyatlarını düşürmüş Apple Store nedeniyle. Sevindim.

  7. Ülkemiz Apple kullanıcıları adına harika bir gelişme. Yine de ben Apple ürünlerimi, bölgemde bulunan Premium Reseller’dan almayı tercih ediyorum. İstanbul’a Apple Retail Store açıldığında alışverişe kesinlikle gideceğim.

  8. Apple Turkiye Genpa’nin servis islemlerine bile mudahale edemiyor. Degisim karari cikan cihazi degisim cihazi olmadigi icin 3 haftadir bekleten servise urununu sattigi firma nasil mudahale edemiyorsa artik. Acilmasi muhtemel Apple Store Avrupa’daki gibi olmayacak orasi belli oldu.

  9. Göktuğ Bey,

    Ben de online Apple Store’un açılmasını sabırsızlıkla bekleyenlerdendim. İlk açıldığı gece yaşadığım heyecanı anlatamam. Yeni rMBP’larda fiyatlar da beklediğim düzeyde gelince hemen 13″/2,4/8 GB/256 konfigürasyonu yapıp verdim EFT’yi ( 1 Kasım)
    Ama sonra; hızlıca, bir heyecanla yaptığım bu düzenlemeyi 2 Kasım’da iptal edip, 2,6/16 GB/256 olarak geliştirdim. Yeni EFT yaptım ama hafta sonu girdiği için para 4 Kasım’da çekildi.
    Günlerce beklememe ve defalarca Apple Store’u arayıp aynı zamanda mailleşmeme rağmen EFT 10 gün sonra hesaplarına geçti. Şuan ürünler “işleniyor” durumunda ve beklenen teslim tarihi 23-30 Aralık 🙁
    Böylelikle verdiğim sipariş, yeni bir sorun yaşamazsam 2 ay sonra elime geçecek. Şuan sipariş verenler için Apple Store bu konfigürasyona 1-2 hafta teslim süresi belirtiyor. Yabancı forumlarda da 16 GB RAM için benzer problemler okudum ama benimkisi tam bir facia…
    Bu arada hala ilk siparişimde yaptığım EFT’nin geri ödemesini de alamadığımı belirtmek isterim.
    Yeni açıldığı için aksaklıklar tabiki her işletmede olabilir ama ben bunları Apple Store’dan beklemiyordum.

    • Biraz tatsız bir deneyim olmuş açıkçası, haklısınız. Kredi kartı süreci kadar net ve sorunsuz ilerlemiyor sanırım şu anda EFT süreçleri.

      Ancak şunu söyleyebilirim, benzer bir konfigürasyonu yakın bir arkadaşım da sipariş verdi. Onun da 20-27 Aralık haftası teslimat görünüyor.

      Benim tahminim ise bu tarihlerin 1-2 hafta daha önce kayacağı ve siparişin daha erken teslim edileceği yönünde. Biraz iyimserim sanırım. Umarım öyle olur. 🙂

      • Az önce Apple Store’u tekrar aradım ve siparişimi iptal edip yeni sipariş verirsem 1-2 haftada gelir mi diye sordum. Her şekilde Aralık ayı sonu geleceğini söylediler. Erken gelirse de sizin için güzel bir sürpriz olsun diye de eklediler.

        Sanırım apple store’un konfigürasyon yaparken bizi yanıltan sipariş tarihlerine dikkat etmesi lazım. Bugün ülkemizdeki çoğu internet alışveriş sitesinde böyle yanıltıcı bilgiler olmuyor.Yabancı forumlarda gördüğüm kadarıyla benzer sıkıntılar Amerika’da da var.

        Tüm bunlara rağmen Apple ürünlerini kullanmaktan vazgeçeceğimi sanmıyorum tabiki. Ama biraz sarsılıp kendilerine gelmeleri lazım bu konuda.

  10. Merhaba, biliyorum bu haber 1 ay önce yapılmış ama yine de burada soru sormak istiyorum. MacBook Pro Retina 15 inç almak istiyorum. Sizce şimdi Apple Online Store’dan ya da Lydia , Troy gibi Apple Premium Reseller mağzalarından mı almalıyım? Yoksa Apple Store’un açılmasını mı beklemeliyim? Apple Store açılınca fiyatlar düşer mi? Şuan alırsam Apple Store açılınca teknik servis olarak onlar mı ilgilenecek (Troy, Lydia gibi yerlerdem alsam da)? Ya da şu an bu mağzalardan ya da Apple Online Store’dan alırsam bir sorun yaşar mıyım?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz