Ana Sayfa Ürünler OS X 10.11.4, watchOS 2.2 ve tvOS 9.2 yayınlandı

OS X 10.11.4, watchOS 2.2 ve tvOS 9.2 yayınlandı

14

Dün geceki etkinlik Apple’ın küçük etkinlik salonunda, son yılların en kısa etkinliklerinden birine sahne oldu. Etkinlikte yeni ürün olarak iPhone SE ve 9.7-inç iPad Pro açıklanmış olsa da, iOS 9.3 ve bir çok güncellemeyi de beraberinde getirdi.

Etkinlikle birlikte iOS, OS X, watchOS ve tvOS sürümleri güncellendi.

sihirli-elma-os-x-10-11-4-watchos-22-ve-tvos-92-hero.jpg

OS X 10.11.4 Güncellemesi

Diğer OS X sürümleri gibi OS X 10.11.4 de Mac’imizin kararlılığını, uyumluluğunu ve güvenliğini arttırıyor. Bir çok hata düzeltmesine ek olarak bu sürümün en önemli özelliği ise iOS 9.3’te olduğu gibi:

  • Notlar uygulamasındaki notların parola ile saklanabilmesini sağlaması,
  • Notların alfabetik, yaratılış veya değişiklik tarihine göre sıralanabilmesi,
  • Evernote’taki notların Notlar uygulamasına aktarılabilmesi,
  • iOS ve OS X arasında AirDrop ve iMessage aracılığıyla Live Photo’ların paylaşılabilmesine destek sağlaması.

sihirli-elma-os-x-10-11-4-watchos-22-ve-tvos-92-1.png

Güncellemeyi her zaman olduğu gibi App Store’daki Güncellemeler başlığı içerisinden yükleyebilirsiniz.

sihirli-elma-os-x-10-11-4-watchos-22-ve-tvos-92-2.png

Hep yaptığımız gibi tekrar hatırlatıyoruz, lütfen güncelleme öncesinde Time Machine ile bir yedek almayı unutmayın…

sihirli-elma-os-x-10-11-4-watchos-22-ve-tvos-92-3.png

watchOS 2.2 Güncellemesi

watchOS de beklenen güncellemesine kavuştu, ve bu güncellemeyle birlikte iOS 9.3 kullanıcıları artık bir iPhone’a birden fazla watch bağlayabiliyor olacaklar.

Bu şekilde aynı evde birden fazla watch varsa, her seferinde eşleştirme yapmaya gerek kalmadan, ikisinden birini seçerek kullanmak mümkün olabilecek.

sihirli-elma-os-x-10-11-4-watchos-22-ve-tvos-92-4.png

tvOS 2.2 Güncellemesi

tvOS 9.2 güncellemesi de tv için bir o kadar önemli bir güncelleme diyebiliriz. Çünkü tv için uzun zamandır beklenen bazı pratik özellikleri barındırıyor:

  • Klasörler: Artık tv uygulamalarımızı iOS’te olduğu gibi klasörleyebiliyoruz.
  • Apple Kablosuz Klavye Desteği: Sonunda! Artık evdeki kablosuz klavyeleri tv’de de kullanabiliyoruz.
  • iCloud Fotoğrafları içerisinde artık Live Photo olanları da görebiliyoruz.

Bunlara ek olarak benim en çok canımın sıkıldığı konu olan “parmağım kumandanın üst kısmına değince filmin ileri veya geriye kaydırılması” konusu da çözülmüş. Artık parmakla ileri ya da geri filmin içerisinde gezinmek istiyorsak, önce filmi durdurmamız (pause) gerekiyor.

sihirli-elma-os-x-10-11-4-watchos-22-ve-tvos-92-5.png


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


14 Yorumlar

  1. neden parola korumalı foto albumleri yok daha ? ne iphone da nede mac’te. bu arada ben daha bekliyorum 11.2 kurulu bende hala ))

  2. Mac cihazımda OS X güncellemesi yaptıktan sonra hoparlörü arızalandı. İnternetten ya da iTunes’tan fark gözetmeksizin seslerde çızıltı vardı. Güncelleme yaptıktan sonra böyle bir sorun ortaya çıkınca tesadüf olmadığını düşünüp, baştan OS X son sürümünü indirdim ve sorunum çözüldü. Aynı sorun ile karşılaşan olabilir, speaker’in bozulduğunu düşünüp servise göndermeyin.

  3. güncellemeyi yaptıktan sonra macimde bir yavaşlama oldu. Çok ağırlaştı. tamam biraz eski olabilir ama o kadar da yaşlı değildi 😀 Macbook pro mid2010 13. var mı aynı sıkınıtyı çeken başka birisi daha?

  4. OS X El Capitan 10.11.4 2 gün önce yükseltme yaptım. Güncelleme öncesinde mac’im üzerinden iphone’umu kullanarak sorunsuz bir şekilde arama yapıp çağrı cevaplayabiliyordum. Ancak güncellemeden sonra kesinlikle bu özelliği kullanamıyorum. Ben arama yapmaya çalıştığımda karşı tarafın sesi bana gelmiyor, bana arama geldiğinde ise çağrı macbook’a düşmüyor.
    Nasıl çözebilirim bunu?
    Var mı başka başına gelen?

      • Durum kendi kendine düzeldi Göktuğ Bey, cevabınız için çok teşekkür ederim. Fakat şuanda da karşı tarafın beni duymasıyla ilgili bir sorunum var. Sesimin sürekli kesik kesik geldiğini söylüyorlar. Bunu nasıl çözebilirim bir fikriniz var mı? Sistem tam olarak nasıl çalışıyor iki cihaz ses iletişimini hangi yolla iletiyor? Sorun sizce burada mı yoksa cihazın mikrofonunda mı? Teşekkürler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz