Ana Sayfa İpuçları Mac101: Mac arayüzü

Mac101: Mac arayüzü

1

Mac kullanmadan önce Windows veya başka bir işletim sistemi kullanıyorsak, ilk defa Mac ile tanıştığımızda karşılaştığımız ekran bize biraz yabancı gelebilir. Daha önce Menü Çubuğu ve Dock gibi bazı öğeleri ayrı ayrı detaylıca anlatmaya çalışmıştık, bundan sonra da farklı öğeleri tanıtacak ve bunları nasıl daha pratik kullanacağımıza değinmeye çalışacağız.

Mac-arayuzu-2

Şimdi gelin Mac arayüzüne genel bir bakış atalım: Bu yazıda bahsettiğimiz gibi ekranın en yukarısında menü çubuğu yer alıyor. Sol tarafta hangi uygulamanın aktif olduğunu görüyor, ve sağ taraftan da Spotlight’a erişebiliyoruz. (Spotlight’ın ne işe yaradığına ve nasıl kullanabileceğimize ilerideki yazılarımızda değineceğiz.)

Aşağıda ise Dock yer alıyor. Dock içerisinde sol tarafta sık kullandığımız uygulamalarımız ve sağ tarafta ise çeşitli kısayollarımız, küçülttüğümüz pencere veya uygulamalarımız ve çöp kutumuz bulunuyor.

En geniş alanı kaplayan masaüstünde ise en önemli öğe sabit diskimiz diyebiliriz. Aynı zamanda masaüstünde çeşitli klasörlerimizi ve dosyalarımızı da bulundurup bunlara kolayca erişebiliyoruz.

Bu kadar… En basit şekliyle Mac arayüzünü böyle özetleyebiliriz. =)

Mac-arayuzu


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Güzel bir yazı olmuş elinize sağlık.. Yalnız benim masaüstüm bomboş, dosyalarımı nasıl masaüstüne koyabilirim? Macintosh HD’yi sürüklüyorum gelmiyor?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz