Ana Sayfa İpuçları Uygulamalarımız hep Dock’ta kalsın, kaybolmasın…

Uygulamalarımız hep Dock’ta kalsın, kaybolmasın…

0

Sık kullandığımız bir uygulamayı her seferinde Spotlight ile çalıştırmak yerine, bu uygulamayı Dock’a yerleştirmek daha kolay olmaz mıydı?
dock.41RCjVZA4RWM.jpg

Mac’in en temel bileşenlerinden olan Dock’u daha önce detaylıca incelemiş, ayarlarına ve özelliklerine değinmiştik. Dock’u Mac’imizdeki uygulamalara hızlı erişmek ve çalışan uygulamalara göz atmak için kullanabiliyoruz. Eğer Dock’ta görünmeyen bir uygulamayı çalıştırmak istersek de en kolay yöntemlerden birisi olan Spotlight sayesinde bulup çalıştırabiliyoruz. Ancak bazı uygulamaları da Dock’a yerleştirebiliriz ve böylece uygulamalarımıza çok daha kolay erişebiliriz.

Sık kullandığımız uygulamalarımızı Dock’a ekleyebilir, böylece elimizin altında, hızlıca erişebileceğimiz yerde tutabiliriz. Bunu yapmak için en kolay yöntemi tercih ediyoruz ve öncelikli olarak uygulamamızı çalıştırıyoruz. Çalışan uygulamamızın Dock’taki ikonuna sağ tıklıyoruz.

Dock-keep-in-dock2.wmefUCPlLmL6.jpg

Açılan menüden “Options” altındaki “Keep in Dock”a (Dock’ta tut) tıklıyoruz ve böylece uygulamamızı Dock’ta sabit hale getiriyoruz. Artık uygulamamızı kapatsak bile, kolay erişebilmemiz için ikonu Dock’ta yine duruyor olacak.

Dock-still-in-dock2.P2VeBUpo5w9B.jpg


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz