Ana Sayfa Haberler Deneyelim: Mac için Office 2011

Deneyelim: Mac için Office 2011

20

Microsoft, birkaç ay önce Office paketinin yenilenmiş sürümünü kullanıcılarla buluşturmuştu. Geçen süre içerisinde “Office for Mac 2011” önceki sürümlerinin aksine Mac platformunda çok daha stabil, uyumlu ve kullanılabilir bir ürün olarak değerlendirildi. Microsoft da ürünün satışlarından memnun olacak ki, Apple’ın iWork paketine ya da ücretsiz olan OpenOffice’e kayan ilgiyi yeniden üzerine çekmek için harekete geçti. Office for Mac 2011, buradan download edilebiliyor ve 30 gün boyunca herhangi bir kısıtlama olmadan sorunsuzca kullanılabiliyor.

sihirli-elma-office-for-mac-2011-3-2011-01-27-12-45.png

Office paketinin içeriği tahmin edebileceğimiz gibi fiyatına bağlı olarak Excel, Word, Powerpoint ve Outlook’u içeriyor. Ev & Öğrenci kullanımı için Outlook pakete dahil edilmezken (ABD fiyatı $149.99), Ev & İş kullanımı için hazırlanan Office paketinde Outlook da yer alıyor (ABD fiyatı $279.99).

sihirli-elma-office-for-mac-2011-2-2011-01-27-12-45.png

Office for Mac 2008’i daha önce bir süre kullanmış ve sonrasında memnun kalmayıp Apple’ın iWork paketini satın almış birisi olarak diyebilirim ki Office for Mac 2011, kendinden önceki sürümlere göre çok daha stabil, uyumlu ve kullanılabilir olmuş. Kullanıcı arayüzü tamamen yenilenmiş ve Windows platformuna benzer bir hale getirilmiş.

sihirli-elma-office-for-mac-2011-4-2011-01-27-12-45.png

Belki de en önemli konulardan birisi olan “farklı platformlarda hazırlanan dosyaların gösterimi ve düzenlenmesi” çok daha iyileşmiş. Yani artık Mac üzerinde hazırladığımız bir Excel, Word ya da Powerpoint dosyasını paylaştığımızda, Windows kullanan arkadaşlarımız da sorunsuzca bu dosyayı açıp kullanabiliyorlar. Elbette bunun tam tersi de yine problemsiz…

sihirli-elma-office-for-mac-2011-5-2011-01-27-12-45.png

Böylece şirkette Mac kullanmak artık çok daha problemsiz oluyor diyebiliriz 🙂 Pek çok Mac kullanıcısı genellikle işleriyle ilgili konularda, özellikle de Office dosyalarıyla haşır neşir oldukları için hala Windows platformuna bağlı kalmak durumunda kalabiliyor. Ancak Office for Mac 2011 ile sanıyorum ki bu bağımlılık, artık bir tercih oluyor ve bizi biraz daha rahatlatıyor.

sihirli-elma-office-for-mac-2011-1-2011-01-27-12-45.png

İş yerinde Mac kullanan, ve Office dosyalarını Windows kullanıcılarıyla ortak kullanan birisi olarak, bu sürümüyle birlikte Mac üzerinde Office programları çok iyi bir seviyeye gelmiş diyebilirim. Bu da aslında Mac’e geçişte Office kullanımı konusunda aklında soru işaretleri olanlar için önemli bir gelişme 🙂

Office for Mac 2011’i 30 gün süreyle ücretsiz olarak denemek için buraya tıklıyor, ve açılan formu dolduruyoruz. Yaklaşık 900 MB’lık bir yüklemenin ardından Office for Mac 2011’i denemeye başlayabiliyoruz… 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


20 Yorumlar

    • outlook 2011 de inboxta açtığınız alt dosyalara kişilerden gelen mailleri yönlendirmek için ”rules” seçeneği var. Ama, kullanmakta başarılı olamıyorum.kuralı koyduğum halde istediğim alt dosyaya yönlenmiyor gelen mesajlar.

  1. Özellikle Office 2011’e kadar MAC’e geçmeyi düşünmedim. İş yaşamında Outlook, Excell ve Word olmazsa olmazlardan. Daha önceki sürümler, iWork kesinlikle iş görmüyordu. Uyumsuzluk problemleri had safhadaydı. ama bu Office 2011 bence artık noktayı koymuştur. Şirketlerde genel otomasyonda kullanılan programlarında yine bir çoğu artık browser arayüzleri üzerinden çalşıyor. Yani windows ihtiyacı ortadan kalktı. E bu durumda MAC’i ofis ortamında da kullanmamak için bir sebep kalmadı. 20+ yıl Windows ve 3 aylık bir MAC kullanıcısı olarak MAC’den büyük keyif alıyorum.

    Yalnız Outlook 2011’de ciddi bir problem yaşadım ve henüz çözüme kavuşmadı. Dana önceki sürümlerden import ettiğim .PST dosyalarındaki attach’li (ekli) maillerde dosyalar tıklanamıyor, görünmüyor. Mail boyutuna baktığınızda dosyanın dahil olduğunu görüyorsunuz. Ama ulaşamıyorsunuz.

    Burası derdime çare aradığım TurkMac’deki açtığım konu linki: http://turkmac.com/forum/index.php/topic,17133.msg152168.html#msg152168

    Bura da MS Forum sitesindeki link: http://www.officeformac.com/ms/ProductForums/Outlook/154/0

    Hala çözüm yok. Tuhaf bir durum. bu problemi pek ciddiye alanda yok???

    Bunun dışında Office 2011 mükemmel olmuş.

    • Merhaba Erol Bey,

      Sanırım Microsoft çalışanları Office for Mac 2011’i yaparak aslında ne kadar büyük bir dönüşümü başlattıklarının farkında değiller 🙂

      Söylediklerinizde çok haklısınız. Windows ihtiyacı ve bağımlılığı her geçen gün şirket ortamlarında bir gereklilik olmaktan uzaklaşıyor.

      Bahsettiğiniz problem ise oldukça ilginç, ancak genel bir problem olması biraz can yakıcı sanırım… Ben Outlook kullanmadığım için sözü geçen sıkıntıyı yaşamadım ancak umarım kısa zamanda çözülür.

    • Erol bey, size tamamen katiliyorum, İş yaşamında Outlook, Excell ve Word benim icinde olmazsa olmazlardan. Ocak sonunda ABD den gelirken bende sizin gibi dusundum ve 1 MAcBook Pro edindim kendime… iwork te satin alip sirkette buyuk bir keyifle dosyalarimi tasidim…, ancak cok buyuk hayal kirikligi ve inanilmaz zaman kaybi yasadim, degiginiz gibi iWork kesinlikle iş görmüyordu. Uyumsuzluk problemleri had safhadaydı. Office 2011’i indirmek zorunda kaldim, Microsoft bence Mac’e gecen eski dostlarina acimis olmaliki cozum sunmus, yoksa Mac Lehine donusum baslatmak icin degil herhalde… en azindan ben oyle dusunmuyorum.

      Bu arada i workte save ettiginiz bir dosya digerinde 2011 acilmiyor, acsan da formatlar gecmiyor… ben Pro yu satiyroum artik, 1 ayda yasadigim problemlerle kaybettigim vakitle 2 pro parasi kaybetmisimdir herhalade… bu cihazin kullanicilari M. office uygulamalarina bagli kalmak zorunda olmayan kullanicilar yada yasi gencler olmali. bence, eski kurtlar bildikleri eski yontemlere devam etmeli… dedimya ben satiyourm Mac’i cok sevimli kedi gibi ama evin icini berbat etti!

  2. Merhabalar,

    outlook for mac (2011) de home ekranını bulamadım ben ayrıca Notes ve Tasks Exchanges üzerinden İphone4 ile sync olmaması da çok kötü neden yarım bırakmışlar? bu açığı kapatacak app var mıdır?

    teşekkürler

  3. Çok acil bir soru sormalıyım, şuan mac for office de bir sunum hazırlıyorum ama elimin altında windows bilgisayar yok, ben bu sunumu pazartesi günü windowsta göstericem, acaba görünümünde bi değişiklik varmıdır falan diye anlayabileceğim bir yol yokmu ? yani windowsa taksam nasıl görünür bunu nasıl görebilirim , windows bilgisayara takmadan ?

    • Sunumun içeriğini bilemediğim için net bir yorum yapmam zor ne yazık ki. Ancak kritik öneme sahip, ve formatının değişmesini istemediğiniz dosyalarınızı PDF formatına çevirebilirsiniz. Böylece farklı bilgisayarlarda bile PDF dosyaları sorunsuzca açılabilecektir.

      Geç kalmamışımdır umarım…
      Selamlar.

  4. Selamlar Göktuğ bey

    Yukarıda verdiğiniz link ile indirilemiyor. Hata mesajı veriyor. Ben mi hatalı bir iş yapıyorum.ülke olarak U.S. yi deTürkiyeyide seçtim sonuç aynı. Acaba deneme sürümünü mü kaldırmışlar
    Teşekkürler
    İyi çalışmalar

  5. Cok hantal ve yavas calisiyor, sasirtici bir sekilde agir calisiyor, ozellikle Excel berbat durumda… (macbook pro retina 15`)… dosya boyutlari kucuk buyuk cok farketmiyor, birkac carpma birkac toplama varsa ve tek sayfada 200-300 satira ulastiktan sonra Excel i akici kullanmayi unutun…

  6. merhaba ofiice programları ile yüklenen messenger veya comminicator gibi office programlarını nasıl kaldırabilirim ve çöp sepetindeki microsoft offfice 2011 genel yükleme dosyası çöpü boşalt dediğimde olmuyor neden olabilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz