25 Yorumlar

  1. Sayın Göktuğ GEDİK yayınladığınız yazılarınızdan dolayı teşekkür ederim. Merak ettiğim konu şu: İnternette sörf yaparken girdiğimiz her sayfanın Telekom- veya birileri tarafından görüldüğünü- izlendiğini biliyoruz. Mac pc mizde internette yaptığımız sörf ve pc mizdeki dosya- döküman yada özel klasörlerimizin paylaşılma olasılığı daha mı fazla? Dosyalarımızı paylaşıma kapattığımız zaman yeterli olmaz mı? Dosyalarımıza dışarıdan girişin önlenmesi için dosya şifreleme gibi bir proğram kuramazmıyız. İlginiz ve yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.

    • Merhabalar,

      Mac’iniz ile güvenle internette sörf yapabilirsiniz. Elbette internete bağlanan her bilgisayarın IP adresinin kaydı, yani bir nevi parmak izi tutuluyor. Ancak bu, sizi güvenliğinizin tehlikede olduğuna dair bir şüpheye düşürmemeli.

      Mac’inize ek bir program kurmadan, dosyalarınızı tehlikeye atmadan güvenle internette dolaşabilirsiniz…

      Dilerseniz daha da güvenli bir sistem için Sistem Tercihleri altında yer alan Firewall’u etkin hale getirebilirsiniz. Ancak bu konuda detaylı bir yazı paylaşmadan detaylara girmeyi pek tercih etmiyorum…

      GG

    • Neyse Çözdüm. Kullanımı Windowstan Çok Daha Basit Fakat Windowstan Kat Kat Gelişmiş Ve Görsel Olarak Muhteşem Bir Bilgisayar Deneyimi. Programcılık ve Photoshop ile Uğraşıyorum, iMac Aldım Kesinlikle Memnunum.

  2. İyi geceler benim de bi sorunum var, tamam şifre koydum falan uyuma moduna aldığım zaman şifre sormuyor yani soruyor ama kapattıktan 15-20 dakika sonra ancak.. nasıl ayarlayabilirim?

    • Erdem Bey Merhabalar,

      Sistem Tercihleri içerisinde Güvenlik ve Gizlilik içerisinden bu ayarı yapabilirsiniz.”Uyuduktan veya ekran koruyucu başladıktan…” kısmından seçim yapmanız gerekiyor.

  3. İlk önce hayırlı aksamlar.
    Benim suanda kullangıdım macbook pro laptop bilgisayarında admin farklı ve ben guest hesabından giris yapıyorum. Adminin sifresini bilmiyorum ve app storeda güncelleme program indirme yapamıyorum. Bana admin sifre ve parolasını sormakta. Kendime yeni bir admin hesabı nasıl yaratabilirim ilginiz için simdiden tesekkürler

  4. merhaba, benim bilgisayarım durduk yerde kendi kendisine kullanıcı hesabı şifresi sormaya başladı ve kaldırmaya çalışıyorum ama sizin talimatlarınıza göre login option’ın on yapmaya çalışıyorum belki böylece şifre sormayı bırakır dedim ama olmadı :/ bir türlü kabul etmiyor değiştiremiyorum. ne yapmam lazım

  5. Meraba , ben yeni bir kullanıcı açtım fakat onu tekrardan silmek istiyorum üstüne tıklanmıyor.Kilite tıklayıp şifremi giriyorum yine açılmıyor ne yapmam gerek bilen var mı ? teşekkürler.

  6. Benim şöyle bir problemim var ben bilgisayarı başka birisinden aldım ve şuanda onun üzerine kayıtlı kullanıcı işlemlerinden girdiğim zaman onun hesabını silip kendi hesabımı aktive ettim ve daha sonra bilgisayarı yeniden başlattım fakat her açılışta ilk olarak o kişinin hesabını girmek zorunda kalıyorum ve daha sonradan kendi hesabımı giriyorum tamamen kendi üzerime nasıl yapabilirim? Yardım ederseniz sevinirim.

  7. benim bir türlü beceremediğim mesele ise şu: sierra’da biri kendi adıma öteki eşim adına iki ayrı oturum açtım. ana hesapta yani kendi hesabımdaki klasörleri bir türlü eşimin hesabından ulaşamıyorum. paylaşma ayarından sanırım bir şeyi hatalı yapıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz