Ana Sayfa MacOS MacKeeper

MacKeeper

44

“Çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane.” Tam da bu söze uygun bir uygulama olan MacKeeper’ı inceleyeceğiz bu yazımızda… Öyle ki, aslında tek bir uygulama gibi görünen MacKeeper, içerisinde tam 15 adet uygulama barındırıyor! Peki MacKeeper ne işe yarıyor? Kendisini “911 for Mac” olarak isimlendiren, yani acil durumlarda başvurulacak bir merkez olarak gören MacKeeper, barındırdığı uygulamaları 4 ana başlıkta grupluyor: Güvenlik, Veri Kontrolü, Temizlik ve Optimizasyon.

Güncelleme: 

Uygulamayı incelediğim tarihten sonra bu uygulama hakkında pek çok şikayet duydum. Yenilenen sürümlerinde uygulamayı yükledikten sonra sistemden silmenin zor olduğuna, sistemin pek çok kısmına erişerek gereksiz kalabalık yarattığına, ve güvenilirlik konusunda soru iaşretleri bıraktığına dair pek çok yorum okudum. Bu yüzden üzerinden çok zaman geçmiş olsa da, uygulamayı yüklemeden önce mutlaka buradaki açıklamalara göz atmanızı tavsiye ediyorum.

Sihirli-Elma.com-MacKeeper-Logo-2010-12-19-23-30.png

MacKeeper’ın içerisindeki uygulamalar sayesinde pek çok karmaşık işlemi kolayca gerçekleştirebiliyor ve Mac’imizi daha güvenli ve temiz bir hale getirebiliyoruz. Mac için her türlü acil durum ve benzeri anlarda yardıma koşan bir uygulama olarak konumlandıran MacKeeper’ın içinde neler var gelin hızlıca göz atalım…

Sihirli-Elma.com-MacKeeper-overview-1-2010-12-19-23-30.png

Uygulamayı çalıştırdığımızda bizi bir durum ekranı (status) karşılıyor. Bu ekranda MacKeeper’ı kullandığımız hesap bilgilerimiz ve sistemimizin genel durumuyla ilgili bilgiler yer alıyor. Sol tarafta ise tüm uygulamalarımızı ilgili başlıklar altında görebiliyoruz.

Güvenlik

Bu başlık altında 2 adet uygulama yer alıyor, ilki anti-virüs uygulaması. Her ne kadar paketin içerisine yakın zamanda dahil olmuş olsa da ben bir Mac’te neden anti-virüs programı kullanılması gerektiğine hala ikna olmuş değilim. Zira Mac kullanıcısı olduğum 2 seneye yakın sürede ne böyle bir tehditle karşı karşıya kaldım ne de sıkıntı çeken birisine tanık oldum. Bu yüzden anti-virüs uygulamasını yüklemedim bile…

Sihirli-Elma.com-MacKeeper-Security-2010-12-19-23-30.png

İkinci uygulama ise taşınabilir bilgisayar kullananların faydalanabileceği bir uygulama olan anti-hırsızlık (anti-theft) uygulaması. Vaadedilen hizmet şöyle: Eğer MacBook’umuz çalınırsa, hemen MacKeeper ile iletişime geçiyoruz. MacKeeper, yüklü olan bilgisayarımıza uzaktan erişerek kamerayı aktif hale getiriyor ve fotoğraf çekmeye başlıyor. Aynı zamanda Mac’imizin yerini koordinatlarıyla, etrafındaki kablosuz ağları, bağlı olduğu servis sağlayıcıyı vb. bir çok bilgiyi bizimle email aracılığıyla paylaşıyor. Böylece Mac’imizi kimin çaldığını ve çalan kişinin yerini (hatta resmini!) öğrenip gerekli işlemleri başlatabiliyoruz. Tabi pratikte polis bununla nasıl ilgilenir ben de çok merak ediyorum 🙂

Sihirli-Elma.com-MacKeeper-anti-theft-view-2010-12-19-23-30.jpg

MacKeeper tüm bu adımları bir videoda güzel bir şekilde anlatmış. İngilizce olsa da yine de anlaşılabilir olan videoyu buradaki web sitesine gidip “see it in action” linkine tıklayarak izleyebiliyoruz. Benim kişisel deneyimim de buradaki detayları doğruluyor, ve anti-hırsızlık sistemi çalışıyor diyebilirim 🙂

SihirliElma.com-MacKeeper-anti-theft-2010-12-19-23-30.png

Veri Kontrolü

Veri Kontrolü başlığı altında 5 adet uygulama yer alıyor: Veri şifreleyici (Data Encryptor), Silinmiş dosyaları geri getiren Undelete, dosyaları geri getirilemeyecek şekilde silen Shredder, Yedekleme (Backup) ve dosyalarımızı online depolama imkanı sunan ZeoDisk.

Sihirli-Elma.com-MacKeeper-Data-Control-2010-12-19-23-30.png

  • Data Encryptor sayesinde istediğimiz dosya ve klasörleri şifreleyebiliyor ve gözlerden uzak tutabiliyoruz.
  • Undelete sayesinde sildiğimiz dosyaları kurtarma şansımız olabiliyor.
  • Bir daha ulaşılmasını istemediğimiz dosyalarımızı ise Shredder sayesinde silebiliyoruz.
  • Backup ile belirlediğimiz dosya ve klasörleri istediğimiz disk veya online bir ortamda yedekleyebiliyoruz.
  • ZeoDisk ise bize sunulan bir online depo, ancak henüz bu hizmeti devreye almadıkları için detaylı bilgi veremiyoruz.

Temizlik

Bu başlık altında yine 5 adet kullanışlı uygulama yer alıyor. Bu uygulamalar sayesinde gereksiz dosyalarımız ve uygulamalarımızdan kurtulmamız ve sistemimizde daha fazla yer açmamız mümkün.

Sihirli-Elma.com-MacKeeper-Cleaning-all-2010-12-19-23-30.png

  • Fast Cleanup ile 4 farklı şekilde temizlik yapabiliyoruz. Ben sistemimde bu şekilde 1.1 GB’lık yer açabildim 🙂
  • Duplicates Finder ile sistemimizde kopyaları bulunan dosyaları belirleyip temizleyebiliyoruz.
  • Files Finder aslında Spotlight gibi çalışıyor diyebiliriz. Açıkçası Spotlight varken başka bir dosya bulma programını ben işlevsel bulmuyorum.
  • Disk Usage, diskimizdeki büyük dosya ve klasörleri saptamamıza yardımcı oluyor. Böylece hangi klasör veya dosyanın çok yer kapladığını anında görebiliyor ve buna göre hareket edebiliyoruz.
  • Wise Uninstaller ise Mac’imize kurduğumuz uygulamaları kolay bir şekilde temizlememizi sağlayan bir araç. Bir uygulamayı silmek için uygulamayı sürükleyip çöpe atabiliyoruz, ancak bu şekilde bizi rahatsız etmese de geride bazı ufak artıklar kalabiliyor. Bu uygulama sayesinde geride herhangi bir şey bırakmadan uygulamaları tamamen silebiliyoruz.

Sihirli-Elma.com-MacKeeper-Cleaning-Fast-Cleanup-2010-12-19-23-30.png

Optimizasyon

Optimizasyon başlığı altında ise 3 adet uygulama mevcut: Update Tracker, Login Items ve Default Apps.

  • Update Tracker belki de en çok işime yarayan uygulamaların başında geliyor MacKeeper içerisinde. Bu uygulama sayesinde Mac’imizde kurulu olan tüm uygulamaların gerekli güncellemesinin olup olmadığını anında görebiliyoruz. Ve tek bir butona basarak bu güncellemeleri gerçekleştirebiliyoruz.
  • Login Items ise aslında Sistem Tercihleri içerisindeki Hesaplar (Accounts) kısmının aynısı. Dolayısıyla herhangi bir ek faydayı ben göremedim.
  • Default Apps uygulaması sayesinde ise her dosya tipi için hangi uygulamanın varsayılan olarak çalışacağını ayarlayabiliyoruz. Hepsini tek bir ekranda görerek değişiklik yapmak oldukça pratik olmuş diyebilirim.

Sihirli-Elma.com-MacKeeper-Optimization-2010-12-19-23-30.png

Ve son olarak da Geek on Demand başlığı altında hoş bir hizmet sunuyor MacKeeper. Mac’imizle ilgili herhangi bir soruyu direkt olarak buradan MacKeeper ekibine iletebiliyoruz. 24 saat içerisinde yanıt vereceğini vaadeden MacKeeper’a Mac temelleri, Mac OS X, iPhone, iPad, iPod Touch, uygulamalar gibi pek çok konuda sorularımızı iletebiliyoruz.

Sihirli-Elma.com-MacKeeper-Geek-On-Demand-2010-12-19-23-30.png

Mac’imiz için bu gibi farklı işlere yarayan pek çok uygulama mevcut. Ancak MacKeeper, tek uygulama içerisinde barındırdığı farklı uygulamalar ile gerçekten de birçok uygulamayı bir araya toplayan bir paket gibi diyebiliriz. Anti-hırsızlık gibi pek sık görmediğimiz farklı uygulaması, temizlik ve optimizasyon uygulamalarını da düşündüğümüzde, Mac’ini bu konularda sık sık düzenlemek ve kontrol altında tutmak isteyenler için MacKeeper’ın iyi bir paket olduğu sonucuna varabiliyoruz.

Sihirli-Elma.com-MacKeeper-summary-2010-12-19-23-30.png

$39’lık fiyatı ve senelik üyelik gerektiren MacKeeper, tek bir noktadan pek çok özelliği kullanmak ve farklı uygulamalar arasında kaybolmak istemeyenler için iyi bir seçim. Ancak her küçük uygulama, sadece kendi konularında uzmanlaşmış diğer firmaların uygulamaları kadar başarılı mıdır bilemiyorum. Bu konuda kesin karara varmadan MacKeeper’ı uzun bir süre kullanmak daha iyi olacaktır.

Sihirli-Elma.com-MacKeeper-buy-2010-12-19-23-30.png

Eğer MacKeeper’ı denemek veya satın almak istiyorsak MacKeeper’ın web sitesinden uygulamayı download edebiliyor ve satın alma işlemlerini gerçekleştirebiliyoruz. Ancak 1Password’de yaptığımıza benzer bir şekilde yine Sihirli Elma kullanıcıları için bir sürprizimiz var! Normalde 39.95 USD olan MacKeeper’ı, SihirliElma takipçilerine özel bir hediye kuponu sayesinde %50 indirim ile 19.97 USD’ye sahip olabiliyoruz 🙂

Sihirli-Elma.com-MacKeeper-coupon-2-2010-12-19-23-30.png

Uygulamayı satın alırken hediye kuponu bölümüne tıklayıp şu kodu yapıştırmamız yeterli: mackeeper.shaoTh3
GÜNCELLEME:
Yeni kupon kodumuz %60 indirim sağlıyor! 🙂 Buyrun: YDQ8PWJXF
GÜNCELLEME: İndirim kuponu 11 Şubat 2011 tarihi ile artık geçerli değil ne yazık ki.

GÜNCELLEME: Güncel indirim kuponları için aşağıdaki yorumlara göz atabilirsiniz.

Sihirli-Elma.com-MacKeeper-coupon-2010-12-19-23-30.png


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


44 Yorumlar

  1. Merhaba Goktug bey, bu yeni verdiginiz YDQ8PWJXF kodu icin suan icinde “The given code does not exist! Please check” uyarisi veriyor. Acaba bir daha kontrol edebilir misiniz? Tesekkurler

    • Bekir Bey Merhabalar,
      Malesef verilen kodun süresi dolmuş durumda. 11 Şubat itibariyle kupon artık geçerli değil… Yazıyı da bu şekilde güncelledim.

      Yeni bir kupon olursa Sihirli Elma’da duyuracağım yeniden…

      • Tamam tesekkur ederim Goktug Bey ilginiz icin. Size birsey danismak istiyorum siz bu Mackeeper’i mi yoksa CleanMyMac programini mi tavsiye edersiniz? Kararsiz kaldim hangisini almak konusunda:(

        Tesekkurler

        • Aslında ikisi de farklı programlar. Temizlik konusunda benzeseler de, biri çok daha farklı işleri de yapabiliyor. Eğer sırf temizlik için isterseniz, bu konuda odaklanmış olanı tercih edebilirsiniz. Ancak diğer özelliklerin de işinize yarayacağını düşünüyorsanız, bu sefer daha kapsamlı olanı tercih etmek faydalı olabilir 🙂

  2. Merhabalar yazınızı okurken kupon isteğinde bulunan arkadaşları gördüm ve biraz araştırma yaptım.

    (http://mackeeper.zeobit.com/buy-now-new ) Linkteki adrese giderek “Jas5m” kupon kodunu yazarsanız %50 indirim elde edebilirsiniz. Şahsen kendim denedim ve oldu. Göktuğ bey kupon kodunu konu altına yazarsanız daha verimli olur.

    Başarılar

  3. her sayfada karşıma çıkıyor. sinir bozucu. şarlatanlık kokusu alıyorum. bedava da verseler kurmam, kullanmam böyle programları. mac’in içindekiler bana yetiyor. 

  4. merhabalar arkadaslar mac kullanmakta acemiyim.mac keeperi indirdim.sonra aninda aktivlestirmeden yola cikarak 39 dolar karsilikta satin alma penceresi cikti.bunu satin almak istiyorum.anlamadigim sey bilgileri adresi verip satin almayi onayladiktam sonra bu program paket halinde adresimemi geliyor yoksa odemeden sonra yine burdan internet uzerinden aktive etmismi oluyorum…acil bilgi bekliyorum…tesekkurler…

  5. merhaba,
    gerçekten güvenilir bir uygulama mı ve bu paraya değer mi bilemedim? ücretsiz kullanabileceğimiz özellikleri var mı değinmemişsiniz Göktuğ Bey?

    • Merhabalar,

      Öncelikle paylaşımınız için teşekkürler. MacKeeper’ı yüklediğim ve incelediğim 2010 yılında hem kullanımımda hem de kullanımımdan sonra kaldırırken herhangi bir sorun yaşamadım. Bu yüzden de elimden geldiği kadar detaylı ve objektif incelemeye çalışmıştım.

      Hiç bir firma, kurum ya da kişi ile anlaşmam olmadığı için her zaman için kendi deneyimimi ve gözlemlerimi paylaşmaya çalışıyorum Sihirli Elma’da. Bu yüzden de karşılığı ne olursa olsun doğru olmayan ya da reklam vb. amaçlarla bir yazı yazmadım ve yazmayacağımı garanti edebilirim.

      Uygulamada sonradan bir değişiklik oldu mu bilemiyorum. Ancak eğer hakkında bu kadar fazla negatif yorum varsa elbette dikkate almak gerekir. Bu yüzden de paylaşımınız için teşekkür ediyorum.

      Selamlar.
      Goktug

      • Çok teşekkürler , sizin yazdıklarınıza ilave olarak aşağıdaki yorumları okudum.Bir Youtube filminden kanser ile ilgili 1 dakikalık bir parça alıp iMovie de bir kısa film yapmak isterken indirdiğim bir program sonunda her dokunuşta karşıma tekrar tekrar çıkınca tedirgin oldum.Porno programlar gibiydi.”Sihirli Elma” da vardır bu işin açıklaması dedim. Sağolun varolun param cebimde kaldı, şimdi onu yardım işine harcayacağım sizin adınıza sevabı size gelsin diye. Sevgilerimle.CB

  6. sakın ama sakın yüklemeyin mackeeper bilgisayarıma yüklediğim günden beri bilgisayarım sürekli dondu kapanmakta zorlandı 2 hafta öncede tamamen kapandı yeni aldım bugün tamirden mackeeper sakın yüklemeyin dedi apple çalışanlarıda. Size önerim paranız cebinizde kalsın diğer türlü baya tuzluya geldi bana.

  7. sakın ha! uzak durun. yılışık, yapışkan insanlara benziyor. mac’in baş belası bence. kursan sorun, kurmasan sorun. sinir ediyor insanı. karşıma çıkmasın diye her yolu denedim, baş edemedim. bir bilen varsa lütfen söylesin… göktuğ bey, bir akıl ver bana. adblog bile baş edemedi. öyle bir program yazmışlar ki ne yaparsan yap engel olamıyorsun.

  8. Arkadaşlar, lütfen terbiye sınırlarını aşan yorumlar yazmayın. Göktuğ Bey elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyor. Şahsen ben çok yararlandım. Birçok sorunumu Sihirlielma sayesinde hallettim. Site yöneticisi iyi niyetli, fakat bazen yanılmış da olabilir. Bunu kibarca, insanca, edebe uygun biçimde söylemek dururken küfretmek, sövüp saymak da neyin nesi.

  9. Safari’de internette gezerken tıkladığım link yerine mackeeper reklam sayfası açılıyor, ikide bir karşıma uyarı çıkarıyor mac keeper yükle vs. diye nereden bulaştı bu illet makineme bilmiyorum. Beni bir hayli rahatsız ediyor. Adam gibi bir firma böyle şeylere başvurmaz. Nasıl kurtulurum bu tacizden bilen var mıdır?

  10. Yüklediğim Mackeeper’ın lisansı bitti. Şimdi yeni lisans satın almadan özellikleri kullandırmıyor. Ben de yenisi çok pahalı geldiği için satın almak istemiyorum. Fakat programı kullanırken önceden “veri şifreleme” ile gizlediğim dosyaları da bana açtırmıyor. Ne yapsam da dosyalarımın gizliliğini kaldırıp görmeyi başaramadım, aylar geçti. Programı bilgisayarımdan tamamen kaldırmaya da korkuyorum o dosyalarım sonsuza kadar yok olur diye. Lütfen yardımcı olur musunuz…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz