Ana Sayfa Haberler Yeni MacBook Pro’lar Türkiye’de!

Yeni MacBook Pro’lar Türkiye’de!

19

Ve beklenen gün geldi: Yeni MacBook Pro’lar Türkiye’de!

Şubat ayı sonunda ABD’de piyasaya çıkan ve önceki nesile göre oldukça hızlanan MacBook Pro’lar bugünden itibaren Türkiye’deki Apple mağazalarında yerlerini alıyor.

Sihirli elma macbook pro family banner

Yeni MacBook Pro’ların Türkiye fiyatları $1599 + KDV’den başlıyor. Tüm modellerin tavsiye edilen satış fiyatları ise şöyle:

13 inç MacBook Pro’lar


15 inç MacBook Pro’lar


17 inç MacBook Pro

Bu vesileyle anketimizi henüz oy vermemiş okuyucularımızla yeniden paylaşmış olalım 🙂

[polldaddy poll=4615860]
[divider]

Yeni MacBook Pro’larla ilgili yazımız için MacBook Pro ailesi yenilendi!, performansları ile ilgili yazımız için ise Yeni MacBook Pro’lar uçuyor! yazısına göz atabilirsiniz.

Her ne kadar iPad 2‘yi de heyecanla beklesek de, ABD lansmanından yaklaşık 1 ay sonra yeni MacBook Pro’ları Türkiye’de görmek sevindirici. Darısı diğer Apple ürünlerinin başına diyelim… 🙂

GÜNCELLEME: Her ne kadar bu bilgi doğru ve geçerli olsa da, henüz bazı APR’lar (Apple Premium Reseller, yani Apple Mağazaları da diyebiliriz) durumdan haberdar değil gibi görünüyor. İstanbul’da büyük AVM’lerde yer alan 5 APR’ı aramama rağmen, hiçbirisi bana fiyat, stok durumu ve geliş tarihi ile ilgili bilgi veremedi.

[hr]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


19 Yorumlar

  1. DJ’lik yapanlar, müzikle uğraşanlarin mutlaka edinmesi gereken bir bilgisayar… Daha yarı yolda bırakmadı hiç…

  2. ben tam olarak ne zamandir bilemedim ama lk ciktigi haftalardan beri kullaniyorum. acikcasi grafik agirlikli bazi programlarda autodesk maya 2011, autocad 2011 programlarinda arada sapitabiliyor. bunu yeni ekran kartina bagladim. (bu arada 2.2 ghz 8gb ram 15inch) ancak mental ray ile aldigim tum renderlar oldukca hizli ozellikle de eskisine kiyasla (2.53 ghz core duo 13 ich 4gb ram eski mac book pro’m). Unutmadan bu programlari orjinal olarak kullaniyorum. Bunun disinda adobe programlarini kullaniyorum ve her zamanki gibi cok hizli ve iyi calisiyor. indesign illustrator photoshop acik olarak calisabiliyorum bunlarin hepsi ile paralel olarak windows bir bilgisayarda calisayim dersem neler olur dusunemiyorum 🙂 bu programlar da CS5 ve eski mac book pro’ma gore oldukca hizli. Bir onceki modellerle calisan arkadaslarima gore pil surem biraz daha kisa (sadece bir jenerasyon oncesinden daha kisa iki jenerasyon degil) ancak hi-res glossy screen’im var ve brightness oldukca acik calisiyorum. daha thunderbolt(?) baglantisini deneyecek bir durumum olmadi 🙂

    son olarak da 13 inch mac book prodan 15’e gecen biri olarak, kesinlikle 15 alin! ozellikle de grafik agirlikli calisiyorsaniz. 13 inchden sonra gercekten birseyler gormeye basladim.

    saygilar

    • mimarlık mesleğiyle uğraşıyorum ve ağırlıklı olarak autocad, max ve photoshop üçlüsünü kullanmaktayım. uzun zamandır macbook pro alma hayalleri içerisindeyim fakat çevremde kimse kullanmadığından ve herhangi bir deneme şansım olmadığı için bu programlarda pc’ye göre ne kadar verimli çalışırım bilemiyorum. autocad 2011 için mac sürümü yeni çıktı diye biliyorum ama max için bir mac sürümü yok galiba. bootcamp’tan windows üzerinden max çalıştırmak ne kadar verimli olur. sonuçta autocadden max’e dosya attığımız durumlar oluyor bunları seri ve verimli nasıl kullanabilirim. lütfen bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. herkese saygılar ve sevgilerle…

      • ben de grafik agirlikli dedim ancak mimarlik daha dogru olacak. max yeni yeni kullanmaya basladim maya kullaniyorum daha cok. gercekci olmak gerekirse autocad 2011 mac versiyonu ne yaparsam yapayim autocad 2007 kadar rahat olamadi. gerci bu mac ile ilgili degil windowsda da basarili olup olmadigi tartisilabilir. Maya gayet iyi calisiyor, max’a gelince henuz mac’de yok ancak seneye cikiyor. (2012) autodesk’in kendi sitesinde yaziliydi bu bilgi. rhino kullaniyorsaniz bir beta surumu soz konusu onun da yakinda bitmis halinin cikacagini soyluyorlar. son beta surumuyle rhino kullanilir hale geldi diyebilirim. windowsdan cok farkli degil. maxwell ile yeni yeni render yapmaya basladigim icin bu konuda hic birsey soyleyemiyorum, windows ile mac’i karsilastiramiyorum. archicad kullanirsaniz oda gayet iyi hizli calisiyor. onun disinda tabii cizimleri adobe illustrator’da gelistiriyorsaniz zaten mac ve adobe’nin uyumu konusunda cok fazla birsey soylemeye gerek yok. 🙂 ah unutmadan mac autocad’in tek komik yani .ctb dosyasi olusturamamaniz. bunun icin ya ekstra bir program yuklemeniz gerekiyor (adini su anda unuttum) yada bir windowsdaki autocad’de .ctb’lerinizi olusturup mac’e atmaniz gerekiyor. genelde de 2-3 .ctb’den daha fazla kullanmadim 🙂
        bunun disinda pek windowsa gerek duymadim ben, giderek de azaliyor windowsa gerek duyulan anlar. ben yurt disinda yasiyorum ve burada turkiyeye kiyasla cok daha fazla insan mimari alanda mac kullaniyor.
        mac’e windows kurmak apayri bir konu belki goktug bey bu konuda bir yazi yazabilir ilerde cok daha verimli olur ancak ozetlersem parallels her zaman yavaslatiyor. bir adet dosya almak icin de bilgisayara restart atip o windowsun saatler suren acilmasini beklemeye useniyor insan 🙂 genel olarak render’lari laptopta almadigim icin desktop bir windows tum bu sorunlarin cozumu oldu simdiye kadar.

        • verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ama umutlarım başka bahara kaldı anlattıklarınıza göre 🙂 çünkü ben yoğun olarak autocad max photoshop üçlüsünü kullanıyorum ve yavaşlıklar ve aksaklıklar benim için sıkıntılı. sonuçta macbookpro işimle uyuşana kadar bekliycez gibi artık bizde ledcinema displayle idare edicez :). autocad2011 bahsettiğiniz gibi pc’de de sorunlu gibi bende sürekli patlamasından dolayı 2008’e dönüş yaptım. genel olarak çizimleri autocadde, modelleri 3dmax de yapıyorum. hatta çoğu zaman ikisini kombine kullanıyorum. sonuç renderleri de photoshop üzerinde düzenleyip sunumları hazırlıyorum. apple storedaki arkadaşlar bootcamp ile windows kurup pc’ye göre bu programları daha hızlı kullanabileceğimi falan söylediler ama ne kadar etkili ve doğru olur açıkçası onu bilmiyorum. göktuğ bey bu konuda bizi aydınlatırsa çok sevinirim. çünkü kısa bir zamanda yeni bir laptop almam gerekiyor eskisi baya bir yavaşladı. genel olarak aldığım laptoplar hep toshiba marka şu anda da core2duo P8700 2.53ghz 4gb ram kullanıyorum ama max renderleri için yavaş kalıyor. eğer göktuğ bey bu konuda bir açıklama yaparsa ve macbook proyu windows üzerinden bir toshiba notebook gibi kullanabilirsem o zaman yine mac düşünebilirim. ama sonuçta windows kullancaksan ne gerek var mac’e de denilebilir mi? çok istediğim mac’e kavuşamayacakmıyım yoksa 🙂

          • Osman Bey Merhabalar,

            Bahsettiğiniz programları kullanmadığım için bu konularda bir yorum yapmam doğru olmaz. Ancak Boot Camp ile Mac’inizin bir kısmına Windows kurarak elbette gayet performanslı bir şekilde çalışabilirsiniz. Bu konuda bir problem yaşamazsınız.

            Yeni MacBook Pro’lar da sizin şu anda kullandığınız sistemden çok daha hızlı ve performanslı olduğu için tatmin olacağınızı düşünüyorum. 🙂

            Önerim, mutlaka ihtiyacınız varsa hem Mac hem de Windows’u Boot Camp ile kullanmanız olacaktır.

  3. 13 inch’lik giriş modeli, Bilkom sitesinde peşin alımlarda %10 indirimli
    KDV dahil, 2.586 Tl. Makul bir fiyat, para olsa da alsak..))

  4. Bilkom sitesinden sipariş verildiğinde peşin alımlarda %10 indirim sürekli var gibi duruyor ancak daha önce alışveriş yapmadım, önceden arayıp bilgi almakta fayda var.,stok durumu, indirim geçerlilik süresi v.s.

  5. Aldım bu yeni mac book prodan ve cidden cok memnunum.. pc kullanıcısıydım bu yuzden suan mac benim için muthiş bir sey hala çözme asamasındayım ama yine çok mutluyum..

    • 13” mi aldınız , ben 11 gün sonra abd den 13” modelini alcamda ekran kartı beni düşündürdü , eğer 13” se , görüntülerde kasma , hışırtı fln oluyormu , oyun olarak knight ı fln denedinizmi ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz