Ana Sayfa Haberler Safari 5.1.2 Güncellemesi

Safari 5.1.2 Güncellemesi

6

Dün yayınlanan bir güncelleme ile Safari 5.1.2 sürümüne güncellendi. Bu güncelleme ile Apple, Lion lansmanından beri baş ağrıtan sorunlara yönelik bazı iyileştirmeleri bizlerle paylaştı.

Sihirli elma safari 5 1 2 banner

Açıkçası daha (neredeyse) 1 günlük Safari 5.1.2 deneyimim sonucunda pek bir yorum yapabilecek  durumda olduğumu sanmıyorum. Sanırım Apple’ın aşırı bellek kullanımına kesin bir çözüm bulup bulmadığını önümüzdeki günlerde daha iyi anlayabileceğiz.

Sihirli elma web tarayici safari

Ancak yine de Apple’ın bu durumu çözmek amacıyla bir adım atıyor olması da sevindirici… Eğer siz de bu durum ile arada bir karşılaşıyorsanız, benim tavsiyem aradaki bir Safari’yi yeniden başlatmak. Hiç hoş bir çözüm olmadığının farkındayım, ancak geçici de olsa bir çözüm sunuyor diyebilirim şimdilik.

Sihirli elma safari 5 1 2 guncelleme

Güncellemenin içeriğine gelecek olursa…

Bu güncelleme aşağıdaki düzeltmeler de dahil olmak üzere birçok iyileştirme içerir:

  • Kararlılık artırılmıştır
  • Takılmalara ve aşırı bellek kullanımına neden olan sorunlar giderilmiştir
  • Web sayfalarının beyaz yanıp sönmesine neden olan sorunlar giderilmiştir
  • PDF’lerin web içeriğinde görüntülenmesine olanak sağlanmıştır

Sihirli elma safari 5 1 2

Bu güncelleme ile ilgili Apple’ın yardım sayfasına ulaşmak için buraya göz atabilirsiniz: http://support.apple.com/kb/DL1070


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


6 Yorumlar

  1. Lion dan sonra safari de ciddi sorunlar vardi. Dün göncellemeyi görünce bir an umutladim ancak cok büyük iyilestirmeler olmamis. Örnegin web sayfalarinda görülerin beyazlik ya da sayfadaki takilmalar halen devam ediyor. Umarim en yakin zamanda ciddi bir iyilestirme yapilir. 

  2. iyi akşamlar safari için olan “safari exstensions galery hakkında biraz bilgi verebilirseniz. Kullanımı popüler olan uygulamalar var tabii ilgili sitede amam siz bunlardan kullanıyormusunuz? ve tavsiye edebileceğiniz exstensions’lar var mı?

    Şimdiden teşekkürler.

  3. safaride arapça sayfalarda sorun yaşıyorum. göktuğ bey yardımcı olabilir misiniz?
    text encoding bölümünden arabici seçsem de sonuç değişmiyor. hatta oradaki ayar şu an default olarak duruyor. türkçeyi seçsem türkçe siteler bozuluyor. şimdiden teşekkürler…

  4. merhaba.
    safari history’de son gezilen sayfaların hangi saatde ziyaret edildiğini nasıl görebilirim?
    spotlight ile aratınca görebiliyorum ancak history içerisinde bunun bir optionu yok mudur?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz