Ana Sayfa Haberler Mac OS X 10.7.3 Güncellemesi Safari 5.1.3 ile birlikte yayınlandı!

Mac OS X 10.7.3 Güncellemesi Safari 5.1.3 ile birlikte yayınlandı!

29

Apple biraz önce Lion’ın 3.güncellemesini yayınladı. 10.7.3 güncellemesi hemen hemen her güncellemede olduğu gibi Mac’imizin kararlılığını, uyumluluğunu ve güvenliğini arttırıyor, ve ayrıca Safari’nin son sürümü olan 5.1.3’ü beraberinde getiriyor.

Sihirli elma os x lion 10 7 3 guncelleme banner

Tüm Lion kullanıcılarına önerilen bu güncelleme aslında ilk bakışta hayatımızda büyük farklar yaratmıyor. Yeni eklenen diller, bazı hataların düzeltilmesi ve uyumluluğun arttırılmasının dışında güncellemenin açıklaması bizi heyecanlandıracak bir bilgi içermiyor.

promo_lion-2.png

Ancak eğer Mac’inizi uyku moduna soktuktan sonra yeniden açtığınızda zaman zaman WiFi ağına bağlantıda sorun yaşıyorsanız, bu güncelleme ile bu soruna çözüm bulma olasılığınız yüksek diyebiliriz.

Safari’deki 5.1.3 güncellemesinin detaylarına ise Apple pek yer vermemiş. Önemli bir değişiklik olduğunu farkedersem yine bu yazı içerisinde paylaşacağım.

Apple’ın 10.7.3 güncellemesi ile ilgili paylaştığı açıklamalar şöyle:

10.7.3 güncelleme tüm OS X Lion kullanıcıları için önerilir ve aşağıdaki düzeltmeler de dahil olmak üzere Mac’inizin kararlılığını, uyumluluğunu ve güvenliğini artıran genel işletim sistemi düzeltmelerini içerir:

  • Katalanca, Hırvatça, Yunanca, İbranice, Romence, Slovakça, Tayca ve Ukraynaca dil desteği eklenir
  • OS X’de oturum açmak için akıllı kartları kullanırken karşılaşılan sorunlar giderilir
  • Dizin servisleriyle kimlik doğrulama sırasında karşılaşılan sorunlar giderilir
  • Windows dosya paylaşma ile ilgili uyumluluk sorunları giderilir

Bu güncelleme hakkında ayrıntılı bilgiler için, lütfen şu web sitesini ziyaret edin: http://support.apple.com/kb/HT5048.

Bu güncellemenin güvenlik içeriğiyle ilgili bilgi için lütfen şu adresi ziyaret edin: http://support.apple.com/kb/HT1222.

Ayrıca Apple’ın bu güncelleme ile ilgili daha detaylı açıklamaları için “OS X Lion 10.7.3 Güncellemesi”yardım dokümanına göz atabiliyoruz.

Açıkçası ben 10.7.3 güncellemesinin iOS 5.1 ile birlikte geleceğini tahmin ediyordum. Ancak Apple 10.7.3’ü iOS’ten bağımsız bir şekilde paylaştı bile… 🙂

Yüklemeden Önce Ne yapmalıyım?

Her güncellemeden önce ne olur ne olmaz diye Mac’imizin bir yedeğini almamızda fayda var. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, daha önce paylaştığım “Time Machine ile Mac’imizi Yedeklemek” yazısına göz atabilirsiniz.

Sihirli elma time machine yedeklemek ikon

Güncellemeyi Nasıl Yüklerim?

Tüm güncellemeleri yüklemek için her zaman olduğu gibi sol üstteki “Apple Menüsü”nden “Yazılım Güncelleme…”ye tıklıyoruz.

Sihirli elma os x lion guncelleme

Birkaç dakika içerisinde yeni güncellemeler karşımıza geliyor.

Sihirli elma os x lion 10 7 3 guncelleme 2

Güncelleme yüklendikten sonra bilgisayarımızı yeniden başlatmamız gerekiyor.

Sihirli elma os x lion 10 7 3 guncelleme 3

Güncelleme dosyasını indirip sonra yükleyebilir miyim?

Güncelleme için gereken dosyayı indirip, güncellemeyi daha sonra yapmak isteyenler de aşağıdaki bağlantıları kullanabilirler:

OS X Lion Update 10.7.3 (Client, 997 MB): http://support.apple.com/kb/DL1485

Eğer daha önceki 10.7.1 ve 10.7.2 güncellemelerini de yapmadıysanız, kombo paketi indirerek, tüm güncellemeleri tek seferde yapabilirsiniz:

OS X Lion Update 10.7.3 (Client Combo, 1.2 GB): http://support.apple.com/kb/DL1484

Sihirli elma os x lion 10 7 3 guncelleme 4


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


29 Yorumlar

  1. gayet güzel olmuş, uyandırma sonrası wifi sorunları çekiyordum, bağlanmakta güçlük çekiyordum. şimdi sıkıntı yok. bir şey sormak istiyorum. bir şekilde haricide bulunan yedekleme dosyalarını çöp kutusuna gönderdim. ve bu dosyalar kilitli olduğu için silinemiyor. ne zaman hariciyi açsam dosyalar çöp kutusunda beliriyor ve silinemiyor. o dosyaları nasıl silerim?

    •  aynı sıkıntı bende de vardı. harici diski takdıktan sonra çöp de görünen dosyalar için “alt” tuşuna basarken çöp kutusu simgesi üstündeyken sağ tıklayarak “çöpü boşalt” seçilir ve sorundan kurtulunur. 🙂

  2. Launch pad simgelerinde değişiklik oluyor. Daha doğrusu bir önceki güncellemede bu değişiklik meydana geliyordu. Küçük bir modifiye ile düzelttim ama dün yayınlanan güncelleme ile yine büyük haline geri dönüyor. Ayrıca yukarıdaki güncelleme görüntüsünde update boyutu 730.6MB olarak görünüyor, ben aynı güncellemeyi 1.2GB olarak yükledim.http://support.apple.com/downloads/ adresinde de boyun 1.2 olarak görünüyor.

  3. Üstadım, şu anda Mac osx 10.6.8 kullanıyorum. pc işlemcisi 3,06 GHz  intel Core İ3 Bellek 4 gb, 1333 MHz DDR3 . kullandığım yazılımı bir üst versiyonuna çıkarmak istiyorum. Pc ye Mac OS X Lion Update 10.7.1 kurabilir miyim. Sistem olarak kapasite yeterli mi? 

  4. Sayın Göktuğ Bey. Öncelikle vakit ayırarak bizleri bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim. Mac osx Lion  3.74 GB lık başlı başına ayrı bir işletim sistemi mi? Apple bu yazılımı bizlere destek mahiyetinde online üzerinden yükleme yapar mı?
     10.7.1 yaklaşık 79 MB civarında. Yükleme önceliği hangisinde? Şu an mac osx 10.6.8 kullanıyorum.Önce mac osx lionu kurarak üzerine 10.7.1. yazılımını mı yükleyeceğiz. Bu yazılımları http://www.apple.com adresinden ücretsiz olarak indirebiliyor muyuz. ( Ya da hangi adres ve linkten  indirebiliriz.) Şayet ücretli ise fiyatları ne kadar? Ayrıca ilgi göstererek cevap yazan diğer arkadaşlara da teşekkürl ederim.
    Hepinize selamlar, saygılar

  5. Merhaba, 
    Harddisk’i erase komutu ile silip Mac Os X Lion’u sıfırdan kurdum. Herşey yolunda idi. Ancak, iPhoto, iMovie ve Garageband gibi iLife programlarını tekrar kuramıyorum.  “These apps cannot be accepted on this computer. Future updates of these apps can be found through Software Update.” hatası alıyorum. Software update zaten programlar yüklü olmadığı için güncelleme bulamıyor. Bu programları tekrar kurmak için önerisi olan arkadaş olur ise müteşekkir kalırım. Saygılar…

  6. Güncelleme sonrası sizin de spotlight’ınız çöktüyse, menubarınız kendi kendine sürekli refresh olur gibi sıfırlanıyorsa lion’u tekrar kurmanızı öneririm. Eğer daha önce sihirli elmada önerildiği şekilde kurulum dosyaları ile usb bellek oluşturmadıysanız da tekrar indirdiğiniz sürüm’ün 10.7.3  olacağını ve kısa bir süre sonra tekrar aynı hatayı vereceğini maalesef söylemek istiyorum.

    Eğer bir kez daha olursa koşarak snow leopard’a döneceğim. 🙁

  7. merhaba ben daha dün akşam os x lionı indirdim ama bilgisayarımı kapattığım için yüklenme bir süre durdu ve hala devam ediyor yazınızı şimdi gördüm acaba bana inen yeni sürüm müdür ? Ve bu güncellenen sürüm için tekrardan bir ücret gerekiyor mu ?

  8. Merhaba, macbook pro aldım yeni adobe programlarını kurdurmak için apple ürünleri satan bir magazaya götürdüm macimin sürümü eskiymiş son sürümü yüklemek için benden ücret istediler internetten yüklemeye kalkarsam daha da pahalı olacagını söylediler sürümler ücretli mi oluyor?

  9. merhaba ben mac konusunda acemiyim elimde dedemin verdiği imac 20 var peki ben buna bir şekilde srümünü yükseltebilirmiyim yoksa bu sürümde kalırmıyım

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz