Ana Sayfa MacOS MSN Messenger

MSN Messenger

7

Pek kullanmasam da çok soru geldiği için yazmak istedim. Bu konu da aynı gerçek olmayan Mac efsaneleri gibi ağızdan ağıza dolaşıyor. 🙂 “Mac için MSN var mı? Mac’e geçince MSN kullanabilecek miyim?” gibi sorulara yanıt verelim: Evet, Mac’te MSN var! 🙂

Sihirli elma msn for mac banner

MSN Messenger’ı yüklemek için önce Microsoft’un sitesine gitmemiz ve kurulum DMG’sini indirmemiz gerekiyor. Henüz Mac App Store’da yer almadığı için kurulum biraz zahmetli bu yüzden.

Buraya tıklayarak MSN’in web sitesine gidiyoruz ve sarı Download butonuna tıklıyoruz.

Sihirli elma msn for mac 1a

Karşımıza gelen sayfada, sol taraftan “Messenger for Mac”i seçiyoruz ve sağ taraftan da “Microsoft Messenger for Mac 8.0.1″i seçiyoruz. Sağ tarafta açılan sarı “Download Now” butonuna tıklıyoruz.

Sihirli elma msn for mac 2a

Yetmiyor, karşımıza gelen yeni sayfada da bu sefer kırmızı renkteki “Download” butonuna tıklıyoruz. (Kaç oldu saydınız mı?)

Sihirli elma msn for mac 3a

Sonunda istediğimiz DMG dosyasını indiriyoruz ve açtığımızda karşımıza yükleme paketi çıkıyor.

Sihirli elma msn for mac 4a

Paketi çalıştırdığımız klasik bir şekilde sürekli “Sürdür” butonuna tıklayarak ilerliyor ve kurulumu tamamlıyoruz.

Sihirli elma msn for mac 5a

Uygulamalar klasörü altına yerleşen “Microsoft Messenger” ismindeki uygulamayı çalıştırıyoruz, ve karşımıza gelen pencerede “Sign In” butonuna tıklayarak giriş yapıyoruz.

Sihirli elma msn for mac 6a

Sihirli elma msn for mac 7a

Giriş yaptıktan sonra karşımıza hiç de yabancı olmadığımız kişi listemiz açılıyor. Artık MSN’i istediğimiz gibi kullanabiliriz! 🙂

Sihirli elma msn for mac 8a

Mesajlaşmalar, ayarlar, ses ve video konferans gibi pek çok şeyi zaten açıklamaya gerek yok. Bu yüzden detaylara hiç girmiyorum. 🙂

Sihirli elma msn for mac 9a

Sihirli elma msn for mac 10

Her ne kadar artık anlık mesajlaşma yazılımlarını kullanmasam da birkaç alternatifi de paylaşmadan geçemeyeceğim. MSN’e alternatif olarak 2010 senesinde tanıttığım Adium’a ve yine benzer özelliklerdeki Triallian’a bakmadan geçmeyin derim.

Sihirli elma trillian

Trillian Mac App Store’da da yer aldığı için güzel ve pratik bir alternatif olarak öne çıkıyor diyebilirim hatta. Trillian’ı da denemek isterseniz aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

sihirli-elma-available-on-the-mac-app-store.png

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


7 Yorumlar

  1. office 2011 for mac güncellemelerini microsoft’un sitesinden indirdikten sonra yüklemeye çalışınca hata veriyor. Bu konuda ne yapabilirim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz