Ana Sayfa Haberler iPad mini ve 4. nesil iPad Türkiye’de!

iPad mini ve 4. nesil iPad Türkiye’de!

10

Beklendiği gibi ABD’deki lansmanının üzerinden çok geçmeden iPad mini ve 4. nesil iPad de Türkiye’de resmi olarak satışa çıktı. Henüz stoklarda tüm modelleri göremesek de sanıyorum birkaç hafta içerisinde bunlar da Türkiye’de stoklarda yerlerini alacaklardır.

Sihirli elma ipad mini turkiye banner

iPad mini ve 4. nesil iPad, 23 Ekim’deki lansmanını paylaştığımız etkinliğin üzerinden yaklaşık 5 hafta geçtikten sonra Türkiye’de stoklara girdi. Girdi girmesine ancak 16 GB ve sadece WiFi’lı modeller dışında diğer modelleri bulmak şimdilik biraz zor gibi görünüyor.

Sihirli elma ipad mini turkiye 1

Türkiye’ye gelen tüm Apple ürünlerinde, özellikle de iPhone ve iPad için genelde stokların azlığı ilk problem oluyor. Birkaç ay içerisinde bu durum düzelmesine rağmen ilk parti ürünler kapanın elinde kalıyor diyebiliriz. 🙂

Sihirli elma ipad mini turkiye 2

Özellikle de 2010’da iPhone 4 ve ilk iPad ile bu süreçleri çok daha sancılı bir şekilde yaşamıştık, ama umuyoruz ki 2013’te Apple Türkiye’nin daha da etkin olmasıyla Türkiye’nin payı daha da artacaktır.

iPad mini fiyatı nedir?

Peki gelelim o zaman fiyatlara… ABD’de $329’a, yani vergisiyle birlikte yaklaşık $355 tutan iPad mini, Türkiye’de 899 TL ile stoklara girmiş durumda.

Sihirli elma ipad mini turkiye 3

iPad 4, daha doğrusu 4. nesil iPad ise 1189 TL ile Türkiye’de satışa sunuluyor.

Ancak teknoloji marketlerinin online satış saydalarında bu ürünleri kolayca bulabileceğimizi söylemek biraz zor. En azından ben bulmakta zorlanıyorum. 🙂

Ürünlerin tüm farklı özellikleri için farklı farklı ürünler tanımlamak yerine belki de Apple’ın yaptığı gibi iPad ve iPad mini gibi 2 ürün eklenmesi daha basit olabilir. Renk, kapasite ve WiFi / 3G gibi seçimlerin de ürünün içerisinde seçilmesi eminim biz kullanıcılar için çok daha pratik olacaktır. 🙂

Peki ya iPhone 5 ne zaman Türkiye’de?

Pek çok Sihirli Elma okuyucusu gibi ben de iPhone 5’in Türkiye’ye gelmesini dört gözle bekliyorum. 🙂 Yakın zamanda ABD’de iPhone 5’in SIM kilitsiz ve kontratsız satılmaya başlamasının ardından sanıyorum ki 1-2 hafta içerisinde iPhone 5 Türkiye’de de satılmaya başlanacaktır. Birazcık daha bekleyeceğiz gibi görünüyor… 🙂

Sihirli elma ipad mini turkiye 4


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


10 Yorumlar

  1. ipad miniyi ancak retina ekran desteği gelirse alırım. new ipad ile alıştıktan sonra diğer ekranlar demode  ve soluk kalıyor..

    • Katiliyorum. Belli ki bu da bir pazarlama taktiği. Apple öve öve anlattigi cihazi herkese sattiktan sonra yeni modelini tanitirken o eskisi iyyy pis o kaka bu ondan 3 kat daha hizli 2 saat daha fazla pil omru + retina ekran diyip satisa sunacak.

  2. Pupa’dan (yetkili bayi) geçtiğimiz Kasım ayının 21’inde “new ipad cellular 64gb” almıştım. Bunun, son bir ayda alındığı için, dördüncüsü ile değiştirilebileceğini işittim. 64gb bulunmadığını ve yakın zamanda gelmeyeceğini, gelse bile kapanın elinde kalacağını söylüyorsunuz. Bu iş nasıl çözülecek, değiştirip yenisini vereceklerse, eskisini ne yapacaklar, anlamadım…  

  3. iPhone 5 simfree olarak zaten vardı.USA da AppleStore da sıraya  girip beklediğiniz zaman zaten simfree olarak satın alabiliyordunuz.Yine satın alabiliyorsunuz.

  4. ipad mini almak mı mantıklı yoksa itouch mı? 

    elimde macbook air var ve uyumlu bir cihaz istediğim için bu ikisine karar kıldım. 
    pil ömrü, uygulamalar, ses kalitesi giib şeylere bakıyorum. 
    daha çok internete girmek ve çeşitli notlar alıp, yolculukta da müzik dinleyebileceğim ve bazen fotoğraf da çekebileceğim bir şey olsun istiyorum.

    sizce, tecrübeli kullanıcılar olarak soruyorum, hangisini tercih etmeli??

  5. ipad mini almak mı mantıklı yoksa itouch mı? 
    elimde macbook air var ve uyumlu bir cihaz istediğim için bu ikisine karar kıldım. pil ömrü, uygulamalar, ses kalitesi giib şeylere bakıyorum. daha çok internete girmek ve çeşitli notlar alıp, yolculukta da müzik dinleyebileceğim ve bazen fotoğraf da çekebileceğim bir şey olsun istiyorum.
    sizce, tecrübeli kullanıcılar olarak soruyorum, hangisini tercih etmeli??

    • Aslında bu beklentilerinizle ilgili tamamen. Çünkü iPod Touch ve iPad mini bambaşka cihazlar.

      Sadece boyut olarak karşılaştırmayın lütfen. Bir tanesinde iPad uygulamaları iPad gibi çalışıyor, diğerinde iPhone gibi. Yani arada temel bir fark var.

      Taşınabilirlik konusunda iPod Touch her zaman çok daha iyi. İncelerseniz ne kadar ince olduğunu göreceksiniz… 🙂 Ancak iPad mini ile yapılabilecekler de çok fazla.

      Yani sonuçta karar sizin… 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz