Ana Sayfa İpuçları Tek tık ile sadece bir uygulama görünsün, diğerleri gizlensin

Tek tık ile sadece bir uygulama görünsün, diğerleri gizlensin

13

Bazen o kadar çok uygulama ile bir arada çalışıyorum ki, pencereler arasında kaybolabiliyorum. İstediğim uygulamanın Dock’taki ikonuna tek tıklama ile ulaşabiliyorum elbette, ancak diğer uygulamaların pencerelerini görmek bile gereksiz bir yoğunluk yaratabiliyor.

Sihirli elma tek tik uygulama gizle gorun 2

İşte böyle zamanlarda tek bir tıklama ile, sadece istediğim uygulamanın karşıma gelmesini, ve diğer her şeyin gizlenmesini istiyorum.

Bunun için bir çok alternatif çözüm var elbette, ancak en güzelini en sona saklıyorum… 🙂

1. Tek tek uygulamaları kapatmak

command-Tab kısayolu ile uygulamalar arasında geçiş yaparken, kapatmak istediğim uygulamaya geldiğimde, command tuşunu basılı tutarken Q tuşuna basarak kolayca bu uygulamayı kapatabiliyorum.

Command Tab ve ardından Command Q

2. Tek tek diğer uygulamaları gizlemek

İstemediğim uygulamaların pencerelerini gördükçe klavyede command-H kısayolu ile bu uygulamanın pencerelerini gizlemek.

Command H

3. Sadece üzerinde çalıştığım uygulamanın pencereleri görünsün

Eğer üzerinde çalıştığım uygulama dışındaki tüm pencereleri anında gizlemek istiyorsam hemen klavyeden command-alt-H tuşlarına basıyorum, ve diğer tüm pencereler gizleniyor! 🙂

Command Alt option H

4. Tek tık ile sadece bir uygulama görünsün, diğerleri gizlensin

Ancak asıl pratik yöntem ise klavyeden command-alt tuşlarına basılı tutarken, sadece pencerelerinin görünür olmasını istediğim uygulamanın Dock’taki ikonuna tıklamak. Böylece

Sihirli elma tek tik uygulama gizle gorun

Siz uygulamalar ve pencereler arasında nasıl geçiş yapıyorsunuz? Mission Control, farklı masaüstleri, sıcak köşeler veya daha farklı pratik yöntemleri kullanıyor musunuz?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


13 Yorumlar

  1. EVET BU kisa yollar super gercekten.. bir de aradigim baska kisayollar var .. cok aradim ama bulamadim. eger biliyorsaniz soylerseniz sevinirim…

    finder icerisinde tocuhpad kullanarak dosyalar arasinda ileri geri gidebilmek. (safari deki gibi iki parmakla ileri yada geri gidebilmek gibi)

  2. Windows ile çok kullanmama rağmen Mac’te “cmd+Tab” geçişine alışamadım. Onun yerine 5 masaüstünde birden kullanıyorum. Birinde tarayıcı, duruma göre diğer 1-2’sinde pdf, word ve excel dosyaları ve birinde de skype açık oluyor. Gerektiği zaman 4 parmakla kaydırarak masaüstleri arasında geçiş yapıyorum. Aynı masa üstünde açık birden çok uygulama varsa geçiş yapmak için 4 parmak yukarı kaydırıp gereken uygulamayı açıyorum.

  3. Arkadaşlar buna ek olarak bir de şunu belirtmek isterim;
    bulunduğunuz uygulamadan diğer arkaplandaki uygulama penceresine veya masaüstüne ALT tuşuna basılı olarak, sol fare tuşuna basıp bir öncekini gizleyerek gidebilirsiniz.

    Benim özellikle kullandığım sıcak köşelerdir. İlk etapta köşelere yanaşmak kabus gibi olsa da bir süre sonra alışkanlık haline geleçcek ve size çok büyük hız kazandıracaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz