Ana Sayfa Haberler iPhone 6 Plus gerçekten bükülüyor mu? BendGate

iPhone 6 Plus gerçekten bükülüyor mu? BendGate

41

Birkaç gündür hepimizin konuştuğu konuya değinelim istedik bu yazıda: BendGate, iPhone 6 gerçekten bükülüyor mu? Henüz duymamış olan varsa onlarla da konuyu paylaşalım, hem biraz gülelim hem de konuyu tartışalım… 🙂

Sihirli elma bendgate featured

Nedir bu bükülme, yamulma konusu?

Apple ve iPhone o kadar çok gündemde ve herkesin takibinde bir ürün ki, her sene mutlaka bir olay ile gündeme geliyor desek yalan olmaz. 🙂 iPhone 4 ile #AntennaGate yani telefonu sıkı tutunca “çekmeme” problemleri konuşulmuştu. iPhone 5 ile telefonun kolay çizildiği (#ScratchGate) olmadığı gündeme oturmuştu. Geçtiğimiz sene ise iPhone 5s ile birlikte TouchID’nin bazı yöntemlerle aldatıldığı (#TouchIDGate) bol bol haber olmuştu.

Sihirli elma bendgate 31

Bu sene ise iPhone 6 ile birlikte medyada #BendGate adıyla, yani “Bükülme Skandalı” olarak çevirebileceğimiz bir şekilde yer buluyor. 🙂 Özetle iPhone 6 Plus’ın belli bir noktasından ciddi ölçüde baskı gördüğü zaman kalıcı olacak deforme olabiliyor.

Peki neymiş bu konu, hangi telefon, ne zaman, nasıl bükülüyormuş bir inceleyelim, ve ardından da birlikte tartışalım…

Ne demek “yamuluyor” veya “bükülüyor”?

iPhone 6, 19 Eylül’de 10 ülkede satışa çıktı ve daha 1 hafta geçmeden iPhone 6 Plus’ın deforme olmuş, bükülmüş fotoğrafları interneti kasıp kavurmaya başladı.

Ardından bir kullanıcı, iPhone 6 Plus’ı elleriyle büktüğünü gösteren bir video bile paylaştı! [youtube id=”znK652H6yQM”] Ve son birkaç günde bu konu Apple’ın her haberinde olduğu gibi büyük bir espri malzemesi haline geldi. Hem de çok yaratıcı ve eğlenceli resimlerle birlikte.. Ben de hoşuma giden birkaç tanesini aşağıda paylaşmak istedim… 🙂

Apple bunu hiç test etmemiş mi?

Tabi bunları görünce, hele videoyu da izleyince insan sormadan edemiyor: “Yahu kardeşim, Apple bunları hiç test etmemiş mi? Nasıl olur bu? O kadar kolay mı bu telefonları bükmek, yamultmak?”

Bu konu medyada büyük yer bulup ortalığı karıştırınca elbette Apple da bir açıklama yaptı ve bazı basın muhabirlerini de özel test laboratuvarlarına davet etti.

Sihirli elma bendgate 23

Bu özel laboratuvarlarda iPhone’ların darbe, zorlama ve benzeri konularda nasıl test edildiklerini paylaştı.

Sihirli elma bendgate 24

iPhone 6 için pek çok test yapan Apple, iPhone 6’nın kendilerinin şimdiye kadar en çok test ettiği cihaz olduğunu da paylaştı.

Sihirli elma bendgate 22

Örneğin 3 noktalı bükme testi, basınç testi gibi birçok farklı testi gerçekleştirdiklerini paylaşan Apple, bu test ortamlarının da şeffaf bir şekilde  görüntülenmesine izin verdi.

Sihirli elma bendgate 21

The Verge’deki özel habere göz atarak daha fazla fotoğrafa göz atabilirsiniz. Ayrıca bu lab’da çekilmiş bir video da aşağıda mevcut. Bu videoda Apple’ın yaptığı testlerden bazılarını görebiliyoruz:

  • Oturma testi: iPhone’un üzerine oturulması
  • 3 noktalı bükme-testi: 25kg güç uygulanıyor
  • Basınç noktası testi
  • Bükme testi

[youtube id=”mMJ4yZf8MoA”]

Apple bu lab gezisine ek olarak, ilk 1 haftada sadece 9 müşterinin “bükülme” problemiyle Apple Store’a başvurduğunu, eğer böyle bir sorun yaşayan kullanıcılar varsa Apple Store’lara başvurabileceklerini, tüm kullanıcılarına garanti kapsamında yardımcı olacaklarını da paylaştı.

Değerlendirme

iPhone 6’nın, daha doğrusu iPhone 6 Plus’ın 1 haftadan kısa sürede bu şekilde gündeme gelmesi Apple açısından oldukça tatsız. Açıkçası bugün Apple Store Zorlu Center’a giderek incelediğim iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ı ben gerçekten çok beğendim. Her ne kadar her iki telefon da güzel olsa da, herkesin dilinde nasıl büküleceği, nasıl taşınması, nasıl oturulması gerektiği vardı. 🙂 Yani bu konu bazılarımızı haliyle endişelendiriyor ve merakta bırakıyor.

Videolar ve testlerden anlaşıldığı kadarıyla, iPhone 6 Plus’ın oldukça büyük olması ve ses tuşlarının olduğu kısımda nispeten zayıf bir noktası olması sebebiyle bu noktaya büyük bir basınç uygulandığında bükülmesi mümkün.

Sihirli elma bendgate 43

Aluminyum bir cihazın yeterli basınç uygulandığında bükülmesinden daha doğal bir şey yok. Ancak iPhone 6 Plus, eğer cebimde durduk yere eğilip kalkarken bile bükülebilecek kadar zayıfsa bu önemli bir problem.

Hatta bir yandan bu kadar bükülmeye rağmen o camın kırılmaması ise bence takdir edilmesi gereken bir durum. “Çat” diye kırılıp kullanılamaz hale de gelebilirdi. 🙂

Diğer yanda ise, aluminyum kasaya sahip olan MacBook’ların darbe aldıklarında büküldüğü fotoğraflara zaten basit bir Google aramasıyla da ulaşabiliyoruz.

Sihirli elma bendgate 44

iPhone 6 Plus’ın inceliği ve yüzey alanının genişliği sebebiyle, iPhone 5 veya iPhone 4 serilerine göre daha az basınçla bükülebildiğini söyleyebiliriz. Ancak asıl önemli olan soru “Günlük hayatımızda bu başımıza gelir mi? Gelirse ne olacak? Artık deforme olmuş bir telefon mu kullanacağız?”

Apple açık bir şekilde şunu söylüyor: “Normal bir kullanımda telefonun deforme olma ihtimali oldukça düşük. Ancak eğer iPhone’unuzda bir sorun olursa lütfen Apple Store’a getirin.”

Sihirli elma bendgate 45

Apple’ın müşteri memnuniyeti konusunu ne kadar ciddiye aldığını Apple Store Türkiye açıldıktan sonra biz de daha detaylı olarak hissetmeye başladık. Ve hem kendi yurt dışındaki deneyimlerim, hem de buradaki Apple Store’daki iPhone değişimlerini gördükten sonra ben Apple’ın sorun yaşayan kullanıcılarına yardımcı olacağına, eğer cebinde zarar görmüş bir iPhone 6 ile birisi Apple Store’a giderse, Apple’ın o kullanıcıyı mağdur etmeyeceğine inanmak istiyorum. 

Şimdiye kadarki deneyimlerim ve gözlemlerim bu konuda Apple’ın her zamanki gibi kullanıcılara yardımcı olacağını söylüyor. Ancak elbette bu sorunu kaç kişi yaşayacak ve sorun yaşayanlara neler olacak şimdiden bir şey söylemek zor.

Umarım herkesin telefonu düz kalır. 🙂

sihirli-elma-bendgate-10

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce bu ne kadar kritik bir sorun? Apple büyük bir üretim veya tasarım hatası mı yapmış? Satın alma kararınızı etkiledi mi, ya da etkiler mi? Düşüncelerinizi ve yorumlarınızı bekliyoruz…

Son olarak, benim hangi iPhone’u seçtiğime gelirsek, iki iPhone 6’yı da beğenen biri olarak şimdilik birkaç gün daha bekleyeceğim… 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


41 Yorumlar

  1. iPhone 5’imin gözünü seveyim. Değiştirmeyi düşünüyordum artık patlayana kadar kullanacağım. Apple her ne kadar malının arkasında olduğunu iddaa etsede gereksiz aksiyona ve 3 bin TL paraya hiç gerek yok. Ayrıca, isteyen gelsin sorunu çözeriz diyen Apple, sen daha insanlara randevu bile sunamıyorsun, randevu için 4 gece uğraştım. Bu cihazlar Tim Cook’un stratejileriyle yaratmaya çalıştığı “YENİ” Apple markası için sonun başlangıcı olabilir. Şirket son 3 yılda agresif ve stabil olmayan bir büyüme gerçekleştirdi. Dolayısıyla ana prensibi olan kaliteden doğru orantıda uzaklaşmak zorunda kaldı. Hata yaptıklarını anladıklarında herşey çok geç olabilir. Şimdi Apple’ın şu kadar nakiti, bu kadar şirketi, şu kadar yatırımı vs.vs. diyenler olacaktır. Tek cevabım şu; Büyük riskler, büyük felaketler doğurabilir.

    • 80 milyonluk ülkede 1 tane Apple Store olmasından dolayı randevu alınmaması bence gayet doğal. Tabi ki ben de alamıyorum. Ama bu onları anlamamak, empati kuramamak anlamına gelmiyor. Orada çalışan insanlarda etten kemikten ve belirli bir kapasitesi var. Böyle bir durum olduğu için tabi randevu almak zor olacak bunun için Türkiye’de de Amerika’daki gibi 100 küsür store olması gerekiyo ki herkese servis verilebilsin. Randevu alıp K.Maraş’tan İstanbul’a gelen adam gördüm. Türkiye’de Apple Store algısının oluşması için en az 5-6 mağaza açılmalı.

  2. iPhone Doğası gereği nazik kullanılması gereken bir telefon. Durduk yere basit basınçlar ile telefonun büküleceğine inanmıyorum. Bu mümkün değil. Evet diğer aynı ebat telefonlara göre bu konuda Sınıfta kalabilir ama kimse de bana bu telefonu arka cebimde taşımak için satınalıyorum demesin. Büyük telefon daha fazla dikkat gerektirir. Çantada veya ceket cebinde taşıyın.

  3. acık konusmak gerekırse bugun bızzat gordum ıkı telefonuda sonra dedımkı kendı kendıme ıyıkıde ön sipariş vermemişim..5s alacam hazır ucuzlamısken pıyasası..16 gb modelini 1400 1500 arası 64 gb modelinide 1700 1900 arası rahat bulurum 1 2 ay kullanılmıs temiz ciziksiz yanında bol extralı vs vs..seneye satarken 100 200 zararına satarım en kötü sonra seneye cıkacak model 6s mı artık ne ıse onu almak daha mantıklı..ılkdefa ıphone modelini begenmedim..benım bu senekı stratejım bu acıkcası al 5s seneye 100 200 zararına sat yenısını al 6 ve 6plus ı begenmedıysen…begenenlere dıyecek bırsey yok hayırlı ugurlu olsun..

  4. her iki modelide satın aldım her ikiside gayet güzel cihazlar,özellikle plus modeli biz iphone kullanıcıları için büyük bile gelmiş olsa zamanla her şeye alışan bizler için iyiki almışım diyebileceğiniz bir model olduğunu düşünüyorum ipad mini bu konuda sağlam darbe yiyeceğe benziyor.kırılma konusunda bir yorum yapamayacağım bu tür dedikodular çıkmasada arka cepte telefon taşımak bu iki model içinde tarih olacağı aşikar özellikle plus modelinin büyük boyutlarını kibarlaştıran telefonun inceliği olmuş samimi konuşmak gerekirse iphone’larını yenilemeyi fiyat düştü diye iphone 5 modellerini satın almaya giden arkadaşların iphone 6 yı gördüklerinde fikirlerini değiştireceklerine inanıyorum bahsi geçen cihazlar cidden bu cihazların yanında düdük gibi kalıyor ve telefonun inceliğine hayran kalacaksınız 5 ve 6 modelleri arasındaki fiyat farkıda öyle aman aman olmamasıda 6 modelini cazip kılan diğer bir faktör.gördük elimize aldık beğenmedik diyenlerde 1 yada 2 ay sonra gözleri 6 modeline takılacak.İyi hafta sonları

  5. Bende iPhone 5 var iOS 10 yüklemesi büyük bir ihtimal olmayacak. O zamana kadar iPhone bütün hataları düzeltir, şimdilik iPhone 5 im canavar gibi Çalışıyor. Belçika’dan selamlar.

  6. imac ve macbook air kullanan biri olarak telefon kategorisinde samsung dan ıphone a geçiş için düşündüğüm ilk telefon ıphone 6 oldu, şahsen ben 6 plus kadar büyük bir telefonun telefon kategorisinde değerlendirilmemesi görüşündeyim, şimdi ben apple ın yerinde olsam iki farklı seçenektense 6 yı bi çıt daha büyütür böyle sorunlarla hiç uğraşmadan 6 ay sonra da 6 S i patlatıp yoluma devam ederdim, Timm burdan sana sesleniyorum; bize artislik yapma, şöyle ağız tadıyla ıphone a geçelim dedik kafamızı karıştırıyosun :))) Son söz olarak apple apple dır kardeşim, eğilir, bükülür, parande atar falan ama bir haftada on milyon u da satar, gerisi hikaye ;))

  7. Ben terhicimi iPhone 6’dan yana kullandım. Plus tercih etmememin nedeni tamamen boyutu ile ilgili. Yoksa bükülme vs. durumları inandırıcı değil. İlk haftasında 10 milyon satan bir cihazda eğer kronik bir problem olsaydı zaten skandal olurdu ki apple da böyle bir hataya kolay kolay düşecek bir firma değil. Elbette problem olan cihazlar olabilir. Ama apple müşteri memnuniyeti en ileri firmalardan. Örneğin; iPhone 5’imin garantisi 2 ay kala pili ve tuşu bozuldu. Yenisi ile değiştirildi. Apple’a güveniyorum. Ayrıca iPhone 6 beni şimdiye kadar en çok heyecanlandıran model oldu. iPhone 6’nın boyutu oldukça güzel. Ele avuca tam oturuyor. Tek elle dilediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz. Malzeme kalitesi söylentilerin dışında apple standartında. İncelik ve küçük detaylar çok hoş. Örneğin; camı kenarlarda oval bir şekilde duruyor. Ben her şeyiyle beğendiğim bir cihaz olarak almayı düşünenlere iPhone 6’yı tavsiye ediyorum. Özellikle Gümüş Rengi olan.

  8. Birkaç ay önce geçirdiğim bisiklet kazasında ön cebimdeki iphone 4S’im baktığımda eğilmiş, ve camı kırılmıştı, kaldırımın köşesine çarptım ve belkide beni ciddi bi kazadan kurtardı. İlk videoda eliyle büken kişi o kadar zorluyorki ellerinden anlayabiliriz, bunları izleyip “zaaa xd şuna bak” diyen adamlara zaten laf anlatma gereği bile duymadım. Yazınızın başındada bahsettiğiniz gibi her iphone satışından sonra bok atılır. Öyleki iPhone lansmanında bile canlı yayın koptu-yetiştiremediler diye yaygara çıkaran insanlara sahibiz. Böyle haberleri artık ciddiye bile almıyorum. ( bükme testlerinde büktükleri macbooklar beni benden aldı, artık taşırken daha bi rahat içim 🙂 )

  9. Her sene bok atarlar zaten. Sorun her cihazda olsaydı büyük bir olay olurdu. Ama sadece 9 cihazda çıkmış. Bu videoların da zaten applea bok atmak için yapıldığı ortada. Videoda adam cihazı çok zorluyor elleri bembeyaz oluyor. Siz onu bunu bırakın da öbür firmaların değiştirmediği bozuk telefonlara, kutudan çıkan çatlak tv lere, kullanım hatası diyerek garanti dışı bırakılan ama aslında kullanım hatası olmayan telefonlara, servise gidip gelmeyen tabletlere bakın. Bu şikayetlerin yanında 9 şikayet bence büyütülmüş.
    Kaldı ki arkadaşların da yazdığı gibi o boyutu arka cepte taşıyan olmaz. Yeni tel alıp bükmeye çalışanları da anlamıyorum. Kim teli alıp bükmeye çalışır ki?tabi ki diğer firmalar apple ı karalamak için yapmışlar. Apple da bu kişilere karşı daha dikkatli olmalı.

  10. Siz su almayan diye satılıp da su alan teller hakkında ne düşünüyorsunuz? Google a yazın bakın kaç şikayet çıkmış. Önce kendinize bakın sonra apple a laf atın.

  11. Harcayacak vaktim ve param olsaydı efsane bir video yaratmak zor olmazdı.. Ülkemde ne cevherler var bilrimki taşı sıksalar kırarlar.. 50 TL e bükemeyecekleri makina olmaz 🙂

  12. Açıkcası bunun ciddi bir problem olacigini düşünmüyorum. Iphone 6 plus alma kararımı değiştirmedi. Ama telefon yok hiçbiryerde ? Goktug bey apple Store a gidip almadan dondunuz mu ?

  13. Açıkçası bu konu hakkında biraz araştırma yaptım. Consumer reports bu konuda youtube videolarından biraz daha bilimsel test yapmış ve çıkan sonuçlar gerçekten ilgi çekici. Dedikodulara göre iPhone 6 ve rakipleri bükülmezken iPhone 6 plus büyüklüğü ve inceliği yüzünden bükülüyordu ama test sonuçları bunun tamamen tersini gösterdi. Testte kullanılan aluminyum cihazlar, iPhone 5, iPhone 6, iPhone 6 Plus, HTC One (M8) idi. Testte en iyi sonucu çıkartan cihaz iPhone 5 çıktı, 130 lbs. güç ile ancak büküldü ve 150 lbs. ile kırıldı , iPhone 5’in hemen ardından iPhone 6 plus geldi, 90 lbs. güç ile büküldü ve 110 ile kırıldı. Hemen ardından iPhone 6 geldi 70 ile büküldü ve 100 ile kırıldı ve en kötü sonucu ise 70 lbs. ile bükülme ve 90 lbs. ile kırılma ile HTC One (M8) aldı. Yani bunu bir sıra ile göstermek istersek:
    1) iPhone 5
    2) iPhone 6 Plus
    3) iPhone 6
    4) HTC One
    Oluyor. Şimdi bu gücün ne kadar olduğunu öğrenmek için 4 tane kalemi yan yana koyarak kırmaya çalışın. Kırabilirseniz 70 lbs. güç uygulamanız gerekecek ve bu da iPhone 6’yı bükebilecek minimum kuvvet. Kısacası elinizle ceviz kırmıyorsanız ya da bir fili taşırken iPhone’nunuzun üzerine oturmuyorsanız hayır, bükemezsiniz. Ve bu konudaki düşüncelerim ise Apple’ın rakiplerinin #BendGate hakkında çok çocuksu ve etik dışı yorumlar yapması. Örneğin HTC, iPhone ile dalga geçen ve HTC One’ın asla bükülmeyeceğini söyleyen bir tweet atmıştı ve testteki sonuca bakarsak daha kendi telefonlarına bile test uygulamamışlar. Ve bildiğim kadarıyla ”Bend to those who are worthy” reklamı gerçekten Samsung tarafından yapılmamış (sanırım Samsung bile o kadar düşemez), bir Samsung hayranı tarafından photoshop ile yapılmış ama bu konuda tam olarak emin değilim.

  14. Consumer Reports’un testleri sonrası konunun abartı olduğu olduğu ortaya çıktı ANCAK… Zamanında iPhone 4’te ki çekmeme probleminden ötürü günlük kullanımda sıkıntı yaşayan biri olarak iPhone’ların “S” modellerinin alınmasını öğütlüyorum çevreme. iPhone 4’ten 4S’e geçişte yapılan anten değişikliği de paranoya yapmadığımı kanıtlayarak Apple’ın da hata yapabileceğini öğretti bana.

  15. Uzun süre iPhone kullandıktan sonra çerez olsun diye wp ve android kullandım. Halada Sony Z1 kullanıyorum. Z1 almamın en büyük sebebi arakdaş gazı. Yazılım geliştiyoruz üzerine bak iyi makina falan derken hem gazı aldım hem telefonu. Şu an daha 1 sene olmadı cihazı alalı. 2200 liraya almıştım. Şimdiki fiyatı 1300 lira. Bu maddi kaybım. 1 sene içinde 2 güncelleme aldı. İlk aldığımda yarım saniyede aktif olan kamera 2 sn de açılmaya başladı. Video çekerken donmaya başladı. Kendi kendine kapanmalar falan filan. Buda psikolojik zarar boyutu. Elimdeki telefonun tek artısı su geçirmemesi başkada bir nane yok. 3 sene iphone kullandım son sene yavaşladı şikayet ettiğimi hatırlıyorum. Neticede 5 olmuş 6 olmuş, Bükülmüş kırılmış falan filan IPhone olsun çamurdan olsun. Telefon büyükmüş falan nasıl kullanırız diye de dert etmeyin. Alışınca dadından yinmez oluyor…

    • bir sony hayranı olarak 28 haziranda xperia z2 aldım 2 hafta sonra aşırı ısınmadan ötürü servisine götürdüm telefon servisten 15 eylül tarihinde elime geçti android sevmeyen biri olmama rağmen xperia z2 harika bir telefon ama türkiyedeki servis rezilliği yüzünden alınacak bir marka değil.z1 modeline sahip bir arkadaşım fotoğraf çekerken beyaz noktacıkların olduğunu gördü sony bayisine götürdü biz servisle ilgilenmiyoruz bizzat kendiniz götüreceksiniz servise dediler.sony gibi markanın türkiyede nasıl rezil ellerde olduğunun kanıtıdır.iphonedada sıkıntılar olmuyor değil ancak böyle rezil ellerde değil.

  16. Apple her yeni ürün çıkarttığında bu tip durumlara alıştık.
    Her çıkan rakip cihazlar iphone killer diye adlandırılarak yaygara çıkartıldı.
    sonuç ne oldu?? bükülen iphone u değil, yeni apple pay sistemini takip etsinler.
    görün bakın dünyada nasıl bir değişim olacak.

    apple mevcut olupta kullanmadığı teknolojiyi kullandığı zaman ancak o zaman insanların dikkatini çekmekte.

    ayrıca hatırlayınız iphone lar flash siteleri çalıştırmıyor diyerek okadar gürültü vardı.
    şimdi ne oldu androidli tellerde bile standart olarak yok.
    tüm internet siteleri HTML 5 olmadımı flash ne oldu.

    Bıraksınlar bu işleri..

  17. Çok güzel bir tanıtım olmuş teşekkürler, benim fikrim şu, apple’ın telefonları ister yamuk ister patlak olsun yinede yinede satar, kesin bu problem için kırlmaz, bükülmez bir kılıf üzerinde çalışıyordur, onuda fırsata çevireceğinden eminim apple’ın, bence buradaki sıkıntı insanların telefonlarını arka ceplerinde taşıması ve üzerine oturmaları, bir süre note 2 kullandım (rezillik) bu tarz telefonlar elde kullanılmalı, cebine sokacaksada 4.7 inclik olanını almalı insan, apple var mantık var !

  18. Bunlar Apple düşmanlarının cihazın açıklarını arayıp bulmak ve yayınlamak üzere karalama kampanyaları.
    Bükmek ve kırmak istedikten sonra her cihaz bükülür ve kırılır. Hangi mal cebindeki telefona 80-90 pound baskı uygulayabilirki !!!

  19. iPhone 6 da bence problem yok gibi ama bence Plus’tan bir süre uzak durmakda fayda var. Çünkü tr de gerçekten telefonlar çok pahalı ve 3000 lira verip eğik bir telefon kullanmak hoş olmaz. Sorun varsa bile iPhone 4 olduğu gibi Apple düzeltir bir süre sonra. Ama ben iPhone 6 ile Htc One M8 arasında kaldım. Ve apple’ında arkasını htc’ye çok benzettiği için şu anda htc daha ağır basıyor. Ama iPhone 6’yı da bir denemem gerekiyor.

  20. İnsanın adı çıkacağına canı çıksın, diye boşuna söylememişler. Bendgate daha uzun süre yazılır çizilir. Fakat her zaman olduğu gibi ilk çıkan iPhone’u değil de revize edilmiş, hataları giderilmiş S (iPhone 6S) modelini beklemek gerekiyor. Sağlamlık konusunda ise Nokia’ları tek geçerim 🙂

    #Hairgate konusunda ne düşünüyorsunuz? 🙂

  21. Alcaktımki bir gün önce bu haberi gördüm apple büyük telefon yapmadığı için sevmiyordum parmaklarım büyük tuşlara alışmış note3 kullanıcısıyım ve almadım ya apple hatasını kabul edip telefonları piyasadan çekip kullanıcılara paralarını vermeli üreteceği telefonu daha dikkatli test etmeli apple 6 Plus 64 GB alıyodun ama caydım apple hemen çok bu olaya el atmalı telefonu bükülen kullanıcılar için apple storeye gidebilirler çaresine bakılır sorun çözülür ama ya tekrar bükülürse çok büyük bir hata apple den beklemezim

  22. Arkadaşlar öncelikle kolay gelsin. 2 ay öncesine kadar iphone 6 almıştım gayet güzel verdiğim paraya değdi diyordum beklentilerim karşılığını fazlasıyla alıyordum ki. şöyle bir sıkıntıyla karşılaştım telefonum ses açıp kapama yani herkesin de dediği gibi bükülme sorunu yaşanan taraftan açılma söz konusu oldu. yamulmadı fakat yandan patlak verdi telefon bunun için apple store götürsem kullanıcı hatasına mı girer acil cevap bekliyorum… telefonun fotorağlarını da atıyorum bakabilirsiniz.

  23. Arkadaşlar herşeyi unutun, çok kisa bir bilgi paylaşıcam, bendede 6 Plus var. Ve bu telefon öyle ciddi bir baskı felan olmadan eğildi. Değişime gönderdim 1.330,00 TL para istediler değişim için. Sadece benim değil en az ondan fazla arkadaşımda da aynı sorun var. Ben yıllardır apple kullanıcısıyım. Mac’inden tabletine kadar. Apple çok büyük hata yapıyor. Akasya ve Zorludan randevü almak mümkün değil. Öyle gece 12 de felanda açılmıyor randevüler. Telefonla arıyorsun 8-9 sırada yarım saat bekle kimse çıkmıyor. 6 serisi çok problemli geldi. Benim telefon büküldü, hoparlörden ses çok az çıkıyor, arkadaşın yan tuş çalışmıyor vb. Bu bir gerçek. Bunu hiç kimse inkar edemez. Apple yapması gereken 2 şubesiyle talebi karşılıyamıyorsa servislere para toplama için yetki vermesin, değişim için yetki versin. 3.500,00 TL telefona para verip bunun karşılığında hizmet alamamak bir müşteriyi aşağılamaktan başka hiç birşey değildir. Apple böyle yapmaya devam etsin, iddi ediyorum blackberry’nin yaşadığı sonu yaşayacaktır.

  24. 5-6 aydır Iphone 6 kullanıyorum ve bu sabah arkadaşım telefonuma bakmak için kılıfımı falan çıkarttı ve yamuk falan demeye başladı ilk başta inanamamıştım ama düz bir zemine koyup baktığımızda gerçekten yamulduğunu bizzat gördüm . Telefondan gayet memnunum ama yamulması çok kötü. Alıcak olanlar çok özen göstermeli ve düzgün bakmalışar. Arka cebinizde falan kesinlikle taşımayın. Kılıfsız kullanmayın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz