Ana Sayfa MacOS Mac101: Yosemite nasıl yüklenir?

Mac101: Yosemite nasıl yüklenir?

80

Yosemite dün akşam Mac App Store’da yerini aldı ve milyonlarca kullanıcı hızlı bir şekilde indirip Mac’lerine kurmak için Mac App Store’a akın etti. Peki adım adım bu yükleme işlemini nasıl yapacağız? Yosemite’yi yüklemek zor mu, kolay mı, nelere dikkat etmek lazım? Bu yazıda yükleme işlemini adım adım gerçekleştiriyoruz.
sihirli-elma-yosemite-nasil-yuklenir-feat

Daha önceki tüm yazılarda Yosemite’yi yüklemek için acele etmememiz, hatta biraz beklememiz gerektiğinden bahsetmiştim. Sonuçta büyük bir sistem geçişi yapılıyor. Apple her ne kadar tüm sorunları yok etmeye çalışsa da, beklenmedik durumların ortaya çıkma ihtimali her zaman için var.

Bu yüzden günlük işlerimizi yürüttüğümüz cihazları Yosemite’ye geçirmeden önce yine de en azından birkaç gün beklemekte fayda var. Böylece sorunlar yaşansa bile, bizden önce yaşamış birileri sayesinde çözüme ulaşmamız çok daha kolay olabiliyor.

Sihirli elma yosemite nasil yuklenir 1

Hazırlıklarımız tamam mı?

Son defa bir kontrol yapmakta fayda var… 🙂 Hangi hazırlıkları yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız “Yosemite’ye geçmeden önce yapmamız gereken hazırlıklar” yazısına göz atabilirsiniz.

Sihirli elma yosemite nasil yuklenir 2

Yedek aldınız değil mi? 🙂

Yosemite’yi indirelim

Yosemite’yi Mac App Store’dan indirme işlemlerine başlamak için aşağıdaki resme tıklayabilirsiniz.

sihirli-elma-available-on-the-mac-app-store-300px.png

Karşımıza gelen ekranda önce üzerinde “Ücretsiz” (Free) butonuna tıklayarak ve Apple kimliğimizin şifresini girerek indirme işlemine başlıyoruz.

Sihirli elma yosemite nasil yuklenir 4

Bu andan itibaren yaklaşık 5 GB’lık Yosemite indirilmeye başlıyor… 🙂

Yükleme Diski yapmak istiyorsak…

Eğer Yosemite’yi birden fazla bilgisayara yükleyeceksek, yükleme işlemine geçmeden önce ufak bir yükleme diski yapmamız faydalı olabilir. Böylece her Mac için 5GB indirme işlemi yapmamıza gerek kalmıyor.

Sihirli elma yosemite nasil yuklenir 4

Yükleme diskini nasıl yaratacağımıza ayrı bir yazıda değineceğim. Ancak bunun için Yosemite’yi yüklemeden önce “yükleme dosyalarını” başka bir klasöre kopyalamamız gerekiyor.

Yosemite indirme işlemi tamamlandıktan sonra “Uygulamalar” klasörü içerisinde “Install OS X Yosemite.app” adlı bir uygulama yer alıyor. Buna sağ tıklayıp “Paket içeriğini göster”i seçiyoruz. Contents klasörü içerisindeki Shared Support klasörü altındaki “InstallESD.dmg” adlı dosyayı diskimizde farklı bir yere, örneğin masaüstüne kopyalıyoruz.

Sihirli elma yosemite nasil yuklenir 4b

Bu dosyayı daha sonra yükleme diski oluşturmak için kullanacağız. 🙂 Şimdi gelelim yükleme işlemine…

Yüklemeye Başlayalım

İndirme işlemi bittikten sonra Yosemite yüklemesi otomatik olarak başlıyor, ve karşımıza şöyle bir pencere geliyor.

Sihirli elma yosemite nasil yuklenir 5

Sırasıyla “Sürdür” ve “Kabul Ediyorum” butonlarına tıklıyoruz. Ancak eğer bir süredir yedekleme yapmadıysak -hep söylediğimiz gibi- Apple bize yedekleme yapmamızın iyi bir fikir olabileceğini hatırlatıyor. 🙂

Sihirli elma yosemite nasil yuklenir 6

Yosemite’yi kurmak istediğimiz diski seçmemiz gereken ekranda zaten diskimiz seçili geliyor, ve “Yükle” butonuna tıklayarak yükleme işlemini başlatıyoruz.

sihirli-elma-yosemite-nasil-yuklenir-7

Ancak yükleme işleminin başlaması için son bir onay için parolamızı girmemiz gerekiyor. Yükleme işlemi hazırlıklarından sonra Mac’imiz yeniden başlatılıyor. Bu sırada açık uygulamalarımız varsa bunlar da kapatılıyor.

Mac’imiz yeniden başlatıldıktan sonra bu sefer Yosemite yüklemesi devam ediyor.

Mac’imizin hızına göre yaklaşık 30-45 dakikalık bir işlemin sonunda yükleme tamamlanıyor ve Mac’imiz yeniden başlatılıyor.

sihirli-elma-yosemite-nasil-yuklenir-8

Merhaba Yosemite! 🙂 Yükleme işlemi tamamlandı ve artık Yosemite kullanıyoruz! 🙂 Mac’imiz açıldığında kullanıcı hesabımızın parolasını yazıyoruz ve bizi artık Yosemite karşılıyor…

Tebrikler, artık siz de OS X 10.10 Yosemite kullanıyorsunuz… 🙂

sihirli-elma-yosemite-nasil-yuklenir-9

Değerlendirme

Yosemite, Mac App Store üzerinden indirilip yüklenebilen dördüncü işletim sistemi. Geçtiğimiz sene Mavericks’i, 2012’de Mountain Lion’ı, önceki sene de Lion’ı aynı yöntemle Mac App Store üzerinden satın alarak yükleyebilmiştik.

Ben mi şanslıyım bilemiyorum, ancak hiç bir yükleme işleminde sorun yaşamadım şu ana kadar. 🙂 Genel yorumlara baktığımda ise Lion, Mountain Lion ve Mavericks’e geçişlerde her sene daha az sorun yaşanıyor diyebiliriz. Yosemite ile ilgili de henüz ciddi bir sorunla karşılaşan duymadım.

Son 2 senedir söylediğim gibi, koskoca bir işletim sisteminin bu kadar kolay şekilde güncellenmesi gerçekten çok hoş… 🙂 Hiç bir teknik detay ya da ayarlama yapmadan Yosemite’ye kolayca geçebiliyoruz.

Peki şimdi gelelim bir de sizin yorumlarınıza… Yosemite yüklemesi esnasında sizin karşılaştığınız bir problem oldu mu? Yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz…

sihirli-elma-yosemite-nasil-yuklenir-10


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


80 Yorumlar

  1. Göktuğ Bey, sistemi yükledikten sonra Turkcell Vınn ile internete bağlanamaz oldum ve sorunun nereden kaynaklandığını da bulamadım. Yardımcı olur musunuz?

    • Bu konu da bende bilgi almak isterim bende Retina serisi var ve yarın yükleme yapacağım Vınn kullanıyorum acaba Genpa da Vınn cihazımıza güncelleme mi atmaları gerek teşekkürler selamlar

    • VINN konusunda Turkcell’den destek almak gerekiyor ne yazık ki. Apple’ın yaz başından beri BETA sürümler yayınlamasının amacı bu, yani geliştiricilerin uygulamalarını hazır hale getirmesini sağlamak. Ancak gecikebiliyorlar VINN örneğinde olduğu gibi 🙁

  2. Sağolun çok aydınlatıcı bir yazı olmuş. Ben gerçekten Yosemite’den çok memnun kaldım. Mavericks son güncellemeden (10.9.5) sonra yavaşlayan ve geç kapanan macbookprom şimdi canavar gibi oldu. Açılış 3 saniye kapanış 2 saniye çalışırken de şiir gibi daha ne olsun 🙂 Süper teşekkürler.

  3. öncelıkle yosemiteyi sıfırdan tertemiz kurdum çok begendim mükemmel birşey sorun yaşamadım. şuaniçin herşey normal hatt şunu paylaşmak istiyorum bana göre önemli birşey belki size normal gelmiş olabilir.

    ”mavericks sisteminde ” pil service uyarısı” alıyordum pili kalibre ettim sorun yıne devam ediyordu format vs herşey attım yine aynı bilgiyi alıyordum pil sürem 2.5 saat gidiyor du belkide gitmiyordu.

    yosemiteye gectiğim an pil service kalktı ve şuan pille ilgili problemimde ortadan kalmış oldu ve pili denemek için herşeyi yaptım (müzik video veya pili zorlayacak herşey vs ) şuan 4 saati aşmış bulunmaktayım yani en az 2-3 saat farketti bendeki durum bu sekılde herkese hayırlı olsun 🙂

  4. Hocam bir ekleme yapayım. Bugün bende Yosemite ye geçtim. Fakat işim gereği sanal makinada VM de windows kullanmak zorunluluğum var. VM nin 6.0.3 versiyonu Mavericks’te çalışırken Yosemite de hata verdi ve upgrade istedi. VM de 7 versiyonunun upgrade için ayrıca ücret talep ediyor. Benim durumumda olup yükseltme yapacakların dikkatine!!
    İyi akşamlar.

    • Bildiğim kadaryla kasıntı yapar. Sen önce PC’ye virtual box tarzı bir program kur. Yosemite’yi onun içine kur ve PC’de kullanışlı mı değil mi onun ufak bir demosunu gör bence. Ondan sonra da memnun kalırsan kurulum yaparsın amma dediğim gibi kasıntı yapacaktır diye tahmin ediyorum

    • OS X işletim sistemleri sadece Mac bilgisayarlarda çalışır. Aslında bazı yöntemler var ama tavsiye edilmez. İnternette arama yaparak bilgi alabilirsiniz

    • Mid- 2010 15 inc MBP ilk yüklemeyi başlattıgımda 3 mb internet ile 6 saat kaldı dedi ve indirmeye basladım saat 11:30 veya 12 sularıydı. tam olarak 16:20 de yosemiteyi kurdum sorunsuz şuan için hala kullanıyorum şunuda belirteyim sıfırdan kurdum herhangi bir sistemin üstüne yükleme yapmadım.

  5. şuan mba 2013 kullanıyorum maverickin son sürümüne sahip şimdi yosemite ye geçsem performans olarak artısımı var eksisimi ayrıca yeni docku sevmedim maverickteki dockunkullanmanın bir yolu varmı

  6. Bende hiç sorun yaşamadım direkt kurdu hiç sorunsuz.
    Belki herkeste aynı mı bilmiyorum ama login ekranı 3 sn de geliyor (ssd sağolsun) fakat şifreyi girdikten sonra bir bar dolmaya çalışıyor he hızlı geçiyor ama mavericks deki gibi hemen ekran gelmiyor bu herkeste de aynı mı ?
    Ayrıca mac pro early 2011 kullanıyorum handsoff bluetoothdan dolayı olmuyor canımı sıkan tek şey bu oldu. Bunun bir çözümü var mı acaba ?

  7. Evet. arkadaşlar İphoto yükledim ve resimlerimi atarken Direk olarak yazılım hatası aldım kısaca kernel hatasıydı bu ve bilgisayar reset attı sonra açılıyor gibi yaptı tekrar reset attı. daha sonrasında adaptörü taktım öyle açıldı.

    ”YOSEMİTE yükleminden sonra aldıgım hata ise şudur : bilgisayarın power tuşuna bastıgım an sol taraftan fan aşırı derecede üflemeye calısmaya ve sol en alt bölümün feci bir şekilde ısındıgını farkettim. sistem açıldıgında bu sorun normale döndü ama klavyede bazı tuşlar işlev görmedi” sizce bunu neden yapmış olabilir ?

  8. Az önce yüklemem tamamlandı. Herhangi bir sorun yok. Parallels üzerinde win 8.1. de kullanıyorum. Yedek aldım ama kullanmama gerek kalmadı. Daha önce beta sürümü yüklemiş ve geri dönmek zorunda kalmıştım. Şu an her şey normal. Mavericks’ e göre hızlandı gibi…

  9. Yüklemeyi yaptım. Şimdilik gözüken sorunsuz bir geçiş oldu şeklinde. Sadece iPhoto çalışmadı. Yeni sürümü istiyordu. AppStore’dan ücretsiz olarak güncelledikten sonra iPhoto veritabanını güncelliyor. Ve güncel veritabanı eski sürümler ile çalışmayacakmış.

  10. disk doğrulama işleminde “genişletilmiş özellkler dosyası denetleniyor” bölümünden sonra kalan zamanı belirten bar kayboluyor ve 10-15 dk beklememe rağmen hiçbirşey gerçekleşmiyor, tekrar doğrulama yapıyorum, saniyeler içerisinde yine oraya kadar geliyor ve bar kayboluyor yine birşey yok, 2013 retina 256 ssd mac’im var, alalı 5 ay oldu,herhangi bir hata da vermiyor, bu işlemi yapmadan yosemite’ ye geçsem problem olur mu, ve disk doğrulamadaki problem nerede, yardım ederseniz sevinirim, teşekkürler

    Yanıtla

  11. En iyisi Temiz Kurulum. 5GB lık dosyayı indirdiğinizde application (uygulamalar) klasörüne download oluyor. indirilen dosyayı 8 GB (min) bir usb belleğe yazdırarak (bir çok yerde nasıl yazdırılacağını bulabilirsiniz”how to create yosemite usb installer”). restart atıyorsunuz makinaya ve alt (option) tuşuna basılı tutarak kurulama devam etmek. dikkat edilmesi gereken harddiskiniz eğer ikiye bölünmüş ise önceden önemli dosyalarınızı 2nci sürücünüze taşıyıp, sistem tarafınızıda kurulum esnasında disk utility den formatlayıp kurulumu devam ettirmek. kurulum ile ilgili youtube da videolar var. Yaparken eğer çok bu konulara hakim değilseniz, yedek alınız.

  12. Yosemite’yi henüz Beta aşamasındayken yüklemiştim. Daha sonraki güncellemeleri de yükledim. Şimdi tamamını birden yükleme imkanı tanındı. Benim yeniden yüklememe gerek var mı? Bu konuda beni aydınlatırsanız memnun olurum. Sevgiler 🙂

  13. rMBP ile sorunsuz bir geçiş oldu benim için.

    Apple kullandığım için mutluyum, huzurluyum.

    Ve ilk izlenimlerim; sistem şuan için kullandığım kadarıyla söylüyorum gayet stabil ve rengarenk olmuş.

    Retina ekranlı bir Macbook Pro sahibi olduğum için çok şanslıyım. Çünkü ekrana bakınca içim açılıyor resmen:)

    Herşey çok iyi herşey çok güzel. Seni seviyorum  🙂

    • Ekrana 3 cm yaklaşıp mı bakıyorsunda Retina ile mutlu oldun 🙂 Dibine girmedikten sonra istersen 5 yıl önce ki macbook’u kullan Retina ile normal ekran arasında kullanım mesafesinde birşey ayırt edemezsin… Ama doğru Retina ekran alınca bende manyak gibi yakından bakıyordum 😀 Sonradan arkadaşın macbook air ı ile karşılaştırınca hiçbir fark göremedik normal kullanım mesafesinden…

      • lütfen yanlış bilgi vermeyin mahmut bey, retina ile normal ekran arasında görüntü kalitesi, keskinlik ve renk doygunluğu olarak dağlar kadar fark var, ikisini de kullanmış ve fotograf düzenlemelerimde daha fazla detay arayan, retinaya geçmiş birisi olarak konuşuyorum.

  14. Late 2011 mac kullanıcısıyim, mavericksten sonra benim icin daha hızlı bir işletim sistemi gibi oldu. Fakat benim söyle bir sorunum war, iTunes 12.0.1 güncellemesi war diyor, indirme işlemi yapıyorum, kuruldu diyor, fakat güncelleme yine gözüküyor ve iTunes 12.0.1 yüklenmemiş oluyor. Dun den beri 10 kez indirdim kurdum ama hala 12.0.0 kurulu ve hala güncelleme yapın diyor…bilgisi olan arkadas warsa yardımcı olursa sevinirim. Son olarak bir kac açma ve kapamadan sonra bilgisayarı daha hızlı açılıp kapanıyor.

    • App Store ekranında güncelleme bölümüne geldiğinizde “güncellemelerin kurulması için yeniden başlatma gerekli” kısmına gelip oradan yeniden başlatmayı denediniz mi ?

  15. merhaba

    yosemiteyi, önceden yüklediğim office gibi programları silmeden, ancak lion ve maveriks kalıntılarını tamamen silerek kurmak istiyorum.

    bunun için hangi yolu takip etmem gerekir?

  16. spotlight aramasında çıkan sonuçlar üzerinden dosyanın bulunduğu klasöre direk gidebiliyorduk. yeni spotlighta bi özellik yok mu? ben mi yapamıyorum?

  17. spotlight aramasında çıkan sonuçlar üzerinden dosyanın bulunduğu klasöre direk gidebiliyorduk. yeni spotlighta bi özellik yok mu? ben mi yapamıyorum? ve Ayrıca Böyle bir ram kullanımının sebebi ne olabilir, hiç bir şey açık değilken yaklaşık 6,5 gb, bi zaman sonra 13,5 gb ye yükseldi bir sorun mu var normal bir durum mu?

  18. Arkadaslar yüklemeyi yaptim ancak . imessage font ayarlarini bir türlü yapamiyorum..acip kapattigimda tekrar yazilar kücülüyor, ve okumakta zorluk cekiyorum..Bu konuda yardimci olacak abilerime simdiden tsk ederim

  19. OS ekosistemine mavericksle giris yapmistim. Simdi de sorunsuz bir sekilde Yosemiteye gectim, Menubar icin Dark Mode bir harika ve safarinin yeni dizaynina bayildim, Ekrana bakinca insanin ici aciliyor. Golgeler azaltilmis renkler artirilmis. Sisteme dair hersey daha onceden ayarlandigi gibi. En buyuk degisiklerden birisi bildirim merkezi ve widgetler. Telefondaki tasarimin aynisini burada da gorebiliyoruz. 8gr ram e sahibim herhangi bir hiz farki goremedim. Ancak sistem herhangi bir program acik degilken 4.5 gb ram kullaniyor. Mavericks kullaniyorken de 4.0gb ram kullaniyordu. 8gb ve uzeri rama sahip olanlar hic dusunmeden gecebilirler.

  20. Yosemite gerçekten gerek görselleştirilme anlamında gerekse kullanım anlamında başarılı olmuş bir çalışma fakat nacizane görüşümün içinde eleştirel yaklaşmak istediğim bazı unsurlar da yok değil. Bunların başında Yosemite’ in performansı yavaşlatan yönlerinin olması geliyor. Özellikle; Mac’in açılıştaki parola aşamasından sonra bir ilerleme çubuğu görmek performans konusunda kullanıcıda olumsuz bir etki bırakıyor. Bir de; oturum kapama açma esnasında ekranda orantısızlık yaşanması da can sıkıcı olabiliyor. Bu sıkıntılar Yosemite’in ilk güncel sürümü olması nedeniyle kaynaklanıyor olabilir fakat gelecek olan güncellemelerde bu sıkıntılar ortadan kaldırılırsa o zaman Mac’in zihnimizde ki o kusursuzluğu eski yerini alır diye düşünüyorum.

    • benim kapanışta sorun yok.1 saniyede hemen kapanıyor.Fakat açışıştaki ilerleme çubuğu gerçekten cansıkıcı.Geç açılıyor.umarım güncellemelerle düzelir.

    • benimde şu sıkıntım var. İlerleme çubuğu bende paroladan önce beyaz ekranda çıkıyor ve şifreyi girince hemen açılıyor. Ben customer preview’dan geçiş yaptım direkt olarak. Acaba bir problem mi var? Böyle bir durumla karşılaşan arkadaşlar var mı?

  21. Merhabalar, elinize sağlık, çok keyifli bir yazı olmuş. Birkaç küçük sorum var.
    10.9’a geçerken, temiz kurulum yapmadan geçmiştim. Bir sorun yaşamamıştım.
    Sizce Yosemite’yi, USB bellekten disk utility ile hdd’i formatlayıp, kurulumu öyle mi yapmalıyım?
    Yoksa o kadar uğraşıp, programları tekrar indirip, yüklememe gerek yok mu?
    Bir de Turkcell WINN hakkında sıkıntılar paylaşanlar oldu? Acaba şu anda Turkcell WINN ile bağlantı problemi devam ediyor mu? Bilginiz varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

    • Sorun yaşıyorsanız veya illa temiz bir sistemden geçmek istiyorsanız elbette sıfırdan kurulum yapabilirsiniz. Ancak özel bir sebebi yoksa illa temiz sistem gerekmiyor.

      VINN konusunda ise Turkcell’den destek almak gerekiyor ne yazık ki… 🙁

  22. Safaride bazen sorun yaşıyorum favori listelerim gözükmüyor.
    bir de internet bağlantısı sürekli kesilip duruyor. Rehberdeki kişilerin ise gözükmüyor

  23. YOSEMİTE’yi diski silip mi kurmak daha mantıklı (time capsule kullandıgım icin yedek sıkıntım yok) yoksa mavericks’in uzerine mi kurmak daha mantıklı. yani sistem hızında dusme olacaksa temizleyip o şekilde kurmayı dusunuyorum. yok sıkıntı yoksa hemen maver. üstüne kuracagım. saygılarımla

  24. Yorumlara bakiyorum.yalniz olmadigimi görüyorum bir cok insan sorunlar yasiyor benim gibi..Bu sene ELMADAN nefret eder hale getirdiler beni..Ne telefonda nede bilgisayarda tam anlamiyla performans alamiyorum..

  25. demin yosemite geçiş yaptım ekran geçişlerinde ciddi titremeler var maverickste olmuyordu kesinlikle bunun çözümü var mı arkadaşlar yada time machine haricinde mavericksi geri yükleme şansım var mı

  26. Kurulum sorunsuz oldu. Ancak sonrasında Time Machine yedeklemesi 19.59 GB gibi büyük bir boyutta. Bir kurulum süresi kadar da onu bekleyeceğim sanırım. Görünüm birçok kullanıcıyı tatmin etmeyecektir diye düşünüyorum. Belki de iOS ile uyumu yakalamak için bu yola gitmişlerdir. Görünüm benim için önemli değil. Ben performansa bakıyorum ve bir kayıp görmedim. Ancak en azından şu açılıştaki sesi değiştirmek ya da en azından kapatabilmek isterdim. Kulaklık bile takılı olsa ortalığı inletiyor. Her seferinde de kısmayı hatırlamayabiliyor insan. Herkesin derdi başka tabii 🙂

  27. macbook pro mid 2012 kullanıyorum.alırken ramini 8 gb yaptırmıştım ancak yosemite yükledikten sonra tam bir kabusa dönüştü macbook kullanmak.her tıkladığım şey için dönen gökkuşağı şekli görmekten ve açılması için 5 sn den fazla beklemekten,yazı yazarken yazılanların gecikmeli olarak yazması gibi yavaşlamış halinden nefret ettim.8 gb ram yetersiz mi gerçekten de?

  28. macbook pro mid 2012 kullanıyorum.alırken ramini 8 gb yaptırmıştım ancak yosemite yükledikten sonra tam bir kabusa dönüştü macbook kullanmak.her tıkladığım şey için dönen gökkuşağı şekli görmekten ve açılması için 5 sn den fazla beklemekten,yazı yazarken yazılanların gecikmeli olarak yazması gibi yavaşlamış halinden nefret ettim.8 gb ram yetersiz mi gerçekten de?

  29. Arkadaşlar yükleme tamamlandı. Fakat böyle bir sorunla karşılaştım yardımcı olursanız çok sevinirim

  30. Merhaba,
    Dreamweaver CS5, photoshopCS5gibi programlar kullanıyorum. Yosemite kurduktan sonra bunları kullanmaya devam edebilir miyim yoksa güncelleme yapmak zorunda kalırmıyım? Deneyen var mı acaba?

  31. selamlar benim yüklemem de sorunsuzdu fakat her yeniden bilgisayarı açtığımda güncelleme gerekli diyor şifremi giriyorum açıyor , daha önce hiç böyle açmadım , sadece şifre istiyor yani güncellemeyle de bir alakası yok , çözümü nedir ben şifre girmek istemiyorum

  32. Merhabalar

    Ben 10.7.5 kullanıcısıyım. Yosemiteyi yüklemeye kalktığımda (Could not find installation information for this machine) Bu makine için yükleme bilgileri bulunamadı diye uyarı çıktı. ve hiçbir şey çalışmadı.

    Şimdi ne yapmam gerekiyor?

  33. Merhaba,mac pro retina kullanıcısıyım,genel olarak çok beğendim stabilite her zamanki gibi..Bana göre tek kusur açılış hızı çubuk 10 saniye bekletiyor eskisi gibi parolayı girince malesef ekran hemen gelmiyor.Fakat yazılımsal olduğunu düşünüyorum,güncelleme ile düzelmesini ümit ediyorum.
    Saygılar..

  34. Merhaba Arkadaşlar ;
    Yoemite güncellemesini yaptım fakat macbook u her açışımda sanki yükleme yapar gibi çubuk ilerliyor. Bunun ile karşılaşan başka arkadaşlar da var mı acaba ?

  35. Merhaba Arkadaşlar ;
    Yoemite güncellemesini yaptım fakat macbook u her açışımda sanki yükleme yapar gibi çubuk ilerliyor. Bunun ile karşılaşan başka arkadaşlar da var mı acaba ?

  36. merhabalar; macbook umda OS X Mavericks (10.9.5) yüklü ve recory alanida mevcut. recovery yaptigim zaman clean bir kurulum yapabiliyorum. bu durumda os x maveriscks i internetden indirip clean bir kurulum yapiyor. simdi ise OS X Yosemite icin clean bir kurulum yapmak istiyorum. recovery alanini Yosemite icin update yapabilirmiyim ? yapabilirsem nasil yapmam gerekiyor ? ayrica her seferinde kurulum icin image dosyasini (.dmg) internetden indiriyor. bu image dosyasini da recovery alaninin icine import edebilirmiyim ?

  37. APPLE, STEVE JOBS’DAN SONRA GEREKSİZ ‘YENİLİKLER’ YAPMA, PAZARA OYNAMA, KISACASI, PC OLMA YOLUNDA İLERLİYOR. YENİLİK ADI ALTINDA SUNDUKLARI -GENELLİKLE- MEVCUDU TAHRİPTEN ÖTEYE GEÇMİYOR. 🙁 YOSEMİTE’NİN GÖTÜRDÜKLERİ YANINDA GETİRDİKLERİNİN HİÇBİR ÖNEMİ YOK. BUNU BİLİN DE ÖYLE KARAR VERİN.

  38. yosemite yükledikten sonra mac’im berbat bir makine haline dönüştü! ilk defa mac den soğudumu hissettim!!! Eşime de mac aldığım için pişman olmalımıyım acaba?

  39. merhaba göktug bey 2 ay önce yeni almış oldugum macbook air yosemite kurmak istiyorum ama burdaki olumsuz yorumları okuyunca çekindim yüklemekten vazgeçtin maverick şuanda çok hızlı ama yosemite tasarım olarak daha güzel yosemite kurmayı çok istiyorum ama kaygılarım oldu burdaki yorumlardan fikriniz nedir yüklesem performans düşüklügü olurmu acaba lütfen acil yardım

    • Yosemite ne yazık ki hala Mavericks kadar stabil değil. Ancak Yosemite’nin özelliklerinden faydalanmak istiyorsanız yüklemeniz gerekiyor. 🙂 Ben Yosemite’nin bug’larından şikayetçiyim, ancak Mavericks’te kalmak da istemediğim için geçtim.

  40. Kurmaya çalıştığımda her seferinde böyle bir yazı çıkıyor diğer uygulamaları kapat seçeneğine tıkladığımda yaklaşık 5 dakika sonra aynı yazı tekrar çıkıyor ne yapmalıyım?

  41. Merhaba

    benim sorunum imace windows yuklerken osx sildim galiba ne yaptiysamda geriye getiremedim bootcamp acilmiyor cmd-R yaptigimdada apple amplemi geliyor nasil bir yol izlemeliyim osx geri yuklemek icin

    tsk

  42. Merhaba, şuanda high sierra kullanıyorum. Performans sorunu nedeniyle yosemiteye dönmek istiyorum. Paylaşmış olduğunuz yosemite bağlantısına tıkladığımda “app store”a yönlendiriliyorum fakat “İstediğiniz öğe şu an Türkiye mağazasında yok.” mesajıyla karşılaşıyorum.Early 2011 için yosemite indirmeme yardımcı olur musunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz