Ana Sayfa Haberler iOS 8.1.1 ve OS X 10.10.1 Güncellemeleri Yayınlandı!

iOS 8.1.1 ve OS X 10.10.1 Güncellemeleri Yayınlandı!

19

iOS 8.1.1 ve Yosemite 10.10.1 güncellemeleri aynı anda yayınlandı. Bu güncelleme hem iOS hem de OS X’teki bazı hataları düzeltiyor, ayrıca performans ve kararlılık iyileştirmeleri içeriyor. Her zaman olduğu gibi acele etmeye gerek yok, güncellemeden önce biraz beklemekte fayda var. 🙂

Sihirli elma ios os x

iOS 8.1.1

Apple, iOS 8.1 ile bir çok yeniliği hayatımıza sokmuştu. iOS 8.1.1 ile hayatımızda büyük değişiklikler olmuyor, Apple sadece bazı küçük hataları düzeltiyor.

Güncellemenin açıklamalarında ise öne çıkan konu olarak iPad 2 ve iPhone 4s için performans iyileştirmeleri olarak belirtilmiş. Bu sebeple iPhone 4s sahipleri için güzel bir haber gibi görünüyor.

 

Sihirli elma ios 8 1 1

Bu sürüm hata düzeltmeleri, daha yüksek kararlılık ve iPad 2 ile iPhone 4s için performans iyileştirmeleri içerir. Bu güncellemenin güvenlik içeriğiyle ilgili bilgi için, lütfen şu web sitesini ziyaret edin:

http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=tr_TR

OS X 10.10.1

OS X tarafında ise Yosemite’yi kullanmaya başladığımızdan sonraki ilk güncelleme yayınlanmış oldu. Bu güncelleme ile bir süredir Mac’imizde zaman zaman yaşadığım Wi-Fi sorunları çözülecek diye umuyorum.

Sihirli elma os x 10 10 1

Ancak her zaman söylediğim gibi, lütfen güncelleme için acele etmeyin. Ve mutlaka güncellemeden önce bir yedek alın.

Sihirli elma os x guncelleme 10 time machine

Güncellemenin açıklamaları ise aşağıdaki gibi:

OS X Yosemite 10.10.1 güncelleme, tüm Yosemite kullanıcıları için önerilir. Bu güncelleme Mac’inizin kararlılığını ve uyumluluğunu arttırır.

Bu güncelleme:

  • Wi-Fi güvenilirliğini artırır
  • Microsoft Exchange sunucusuna bağlanırken güvenilirliği artırır
  • Bazı e-posta servis sağlayıcılarını kullanarak Mail iletilerini gönderirken güvenilirliği artırır
  • Mac’ime Dön özelliği kullanarak uzaktaki bilgisayarlara bağlanırken güvenilirliği artırır

Bu güncelleme hakkında daha ayrıntılı bilgi için, lütfen şu adresi ziyaret edin: http://support.apple.com/kb/HT6752?viewlocale=tr_TR

Sihirli elma os x 10 10 1a

 

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


19 Yorumlar

  1. yosemite ile birlikte apple magic muse ile bağlantı sorunu yaşıyorum. bu konuda şikayeti olan var mı acaba. daha önceleri yoktu.

    • Bende aynı sorun ve birden fazla sorunlar yaşadım. Kaldırdım. OS X 10.11 çıkana dek kurmayacağım Yosemite’yi. Çok ağır bir işletim sistemi olmuş.

      • yosemite nin betasında bu mouse sorununu yaşayınca hemen kaldırmıştım çünkü mouse nin sorun çıkarması işimi aksatıyordu ve düzeleceğini umdum fakat şuan bile günde hatırı sayılır kopmalar yaşıyorum bazen makineyi yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. umarım apple bu sorunun farkındadır.

        • Ne yazıkki bende aynı sorunu yaşıyorum 10.10.1 ‘i yükledim sorunlar devam ediyor. Ara ara kopmakta halen daha…

  2. Arkadaşlar, MacBook Pro retinada, Sistem Tercihleri–Güenlik ve Gizlilik—Genel dediğimde değişiklik yapmak için kilidi tıkladığımda, kilit aılıyor ve hemen geri kapanıyor.. Değişiklik yapamıyorum, şifrem vb hepsi doğru zaten açılıyor ama hızlıca geri kapanıyor bunun çözümü varmıdır yahu??

    • Eğer Mac in açılış şifresi yoksa güvenlik ve gizlilik de bütün ayarlarında yapıyor. Mac’e bir açılış şifresi koy ve tekrar dene göreceksin.

  3. arkadaşlar güncellemeyin
    boşverin eğer güncellerseniz jailbreak kullanamazsınız. eski sürümünüzde
    kalın ve jailbreakın tadını çıkarın. yeni versiyonda wifi iyileştirmesi
    falan diyor hikaye pil konusuna geldiğimizde o sizin elinizde .

  4. Arkadaşlar ben de Yosamite de o kadar çok sorun yaşadım ki en sonunda çareyi mavericks e dönmekte buldum. (Makinayı aldığımdaki işletim sistemine) sonuç olarak ben de 10.11 çıkana kadar bekleyeceğim. sanal makinaya yosamite kurdum gelişmeleri oradan takip edeceğim. en azından işimi yürüttüğüm makinada sorun yaşamıyor olacağım.
    hepinize kolay gelsin

  5. Arkadaşlar İOS 8.1.1 i sakın güncellemeyin her zaman bağlandığım Wi-fi ağına bağlanamıyorum. Sorunu Apple’a bildirdim fakat geri bildirim de bulunmadılar hala. Bu güncellemeler de sıkıntı var. Ben de İos ta olunca Osx i hiç güncellemedim:)

  6. Arkadaşlar merhaba öncelikle.
    Dün elimde olan iPhone 4s ve 5 cihazlarını güncelledim ve herkesin bildiği bir kaç hatanın hala düzelmediğini gördüm. iPhone 4s’te ama ciddi bir performans iyileştirmesi var. Bunu inkar etmemek gerekir.

    Gelelim şu beni en çok rahatsız eden ki sanırım herkes bu durumdan rahatsız, biri sizi aradığında iPhone’nun önce titremesi sonra çalması. Bu sorun hala devam etmekte. Pil kullanımı konusunda ise Nurullah arkadaşımızın dediği gibi o tamamen size kalmış.

    Mac’te ben Yosemite ile ilgili bir sorun yaşamıyordum. Aşırı da kullanan biri değilim ama benim gözüme sadece ve sadece bildirim kısmını açınca ‘Bildirimler’ yazan kutucuğun border’ı sürekli bold oluyordu o 🙂 Henüz 10.10.1’e de güncellemediğimden neler değişti bilmiyorum.

    saygılar, sevgiler.

    • bende aynı sorun var her pc’yi açtığımda java yüklemem gerektiğini söyleyen bi pencere açılıyor yüklüyorum fakat her pc’yi kapatıp açtığımda ayı sorun karşıma çıkıyor ne yapabilirim bi bilginiz var mı ?

  7. yosemite güncellemesi sonum oldu , arkdaşlar bu güncelleme geldi ve güncelle dediğimiz andan itibaren takılı kaldı, bilgisayarı açıp kapatıyoruz aynı durumda fiber internet kullanıcısıyız ve güncelleme günlerdir ilerlemiyor, internetimiz yavaşladı sinir bozucu bir hal aldı bir iMAC 21.5 kullanıcısıyım ve lanet eder oldum bir çıkar yol çalışamaz oldum … ekran görüntüsü aşağıda

  8. MAC, STEVE JOBS’DAN SONRA GEREKSİZ ‘YENİLİKLER’ YAPMA, PAZARA OYNAMA, KISACASI, PC OLMA YOLUNDA HIZLA İLERLİYOR. YENİLİK ADI ALTINDA SUNDUKLARI -GENELLİKLE- MEVCUT GÜZELLİKLERİ TAHRİPTEN ÖTEYE GEÇMİYOR. 🙁 YOSEMİTE’NİN GÖTÜRDÜKLERİ YANINDA GETİRDİKLERİNİN HİÇBİR ÖNEMİ YOK. YERİNİZDE KALIN!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz