Ana Sayfa Haberler Tüm Apple Watch Modelleri ve Fiyatları

Tüm Apple Watch Modelleri ve Fiyatları

28

9 Mart’taki etkinlikte Apple Watch ile ilgili merak ettiğimiz detaylar gün ışığına çıktı. En çok merak ettiğimiz fiyatlar ise hem şaşırttı hem de bizi daha çok merak ettirir oldu. 🙂 Apple Watch fiyatları ABD’de $349 ile $17.000 arasında değişiyor. Ancak hangi model ne kadar, gelin birlikte tek tek bakalım…

Sihirli elma apple watch model feat

Apple Watch Modelleri

Detaylara geçmeden önce modelleri ve her modelin kaç farklı saati olduğunu özetlemekte fayda olabilir. Apple Watch, ya da Apple’ın yazdığı şekilde Watch, 2 farklı boyutta, 3 farklı kasa tipiyle ve toplamda 38 model ile piyasaya sunuluyor.

Watch Boyutları

  • 38mm
  • 42mm

Sihirli elma apple watch model 44

Watch Modelleri

  • Watch Sport: Aluminyum kasa
  • Watch: Paslanmaz çelik kasa
  • Watch Edition: Altın kasa

Sihirli elma apple watch model 41

Ayrıca her model için farklı kayış çeşitleri ile 38 modele ulaşılıyor. Şimdi gelin tek tek tüm modellere göz atalım.

Apple Watch Fiyatları

1. Watch Sport

En düşük fiyatlı ve aluminyum kasaya sahip model olan “Watch Sport”, 10 farklı model ile geliyor.

Sihirli elma apple watch model 30

Fiyat aralığı ise boyut ve kayış çeşitlerine göre $349 ile $399 arasında değişiyor.

Sihirli elma apple watch model 1

Sihirli elma apple watch model 2

Sihirli elma apple watch model 3

Sihirli elma apple watch model 4

Sihirli elma apple watch model 5

2. Watch

Paslanmaz çelik kasası ile “orta model” diye tanımlayabileceğimiz “Watch”, çeşitli kayışları sayesinde 20 farklı model ile geliyor.

Sihirli elma apple watch model 31

Fiyat aralığı ise boyut ve kayış çeşitlerine göre $549 ile $1.099 arasında değişiyor.

Sihirli elma apple watch model 6

Sihirli elma apple watch model 7

Sihirli elma apple watch model 8

Sihirli elma apple watch model 9

Sihirli elma apple watch model 10

Sihirli elma apple watch model 11

Sihirli elma apple watch model 12

Sihirli elma apple watch model 13

Sihirli elma apple watch model 14

Sihirli elma apple watch model 15

3. Watch Edition

Altın kasası ile “lüks model” olan “Watch Edition”, çeşitli kayışları ve sarı veya roze altın kasasıyla 8 farklı model ile geliyor.

Sihirli elma apple watch model 32

Fiyat aralığı ise kasa, boyut ve kayış çeşitlerine göre $10.000 ile $17.000 arasında değişiyor.

Sihirli elma apple watch model 16a

Sihirli elma apple watch model 17a

Sihirli elma apple watch model 18

Sihirli elma apple watch model 19

Sihirli elma apple watch model 20

Sihirli elma apple watch model 21

Sihirli elma apple watch model 22

Sihirli elma apple watch model 23

Değerlendirme

Her yeni Apple ürününde olduğu gibi Apple Watch’u da gözümle görmeden, dokunmadan, incelemeden net bir yorum yapmam zor. Ancak etkinlik sonrasında yabancı bloglardan gelen ilk yorumlar biraz ilginç. Arayüzü karışık bulanlar, kullanımda zorlananlar, neyi nasıl yapacağını anlayamayanlar da olduğu için bizim buradan yorum yapmamız şu anda “işkembe-i kübradan” atmak anlamına geleceği için pek bir şey söylemek istemiyorum. 🙂

Ancak fiyatlar ise, üzerine yorum yapabileceğimiz en net konu. 🙂 “Teknolojik bir ürün” diyebileceğimiz en ucuz model olan Watch Sport’un fiyatı rakip firmalara göre çok yüksek olsa da, elbette en çok satacak olan model olacak.

Watch modeli ise 500-1000 dolar seviyesindeki fiyatları ve paslanmaz çelik kasası ve kayışları ile bir üst seviye gruba hitap edecek gibi görünüyor. Ancak $10.000 üzerindeki fiyatlarıyla Watch Edition ise artık bir saat veya teknolojik bir ürün değil, “lüks bir aksesuar sınıfında” yer alıyor ve statü sembolü olacak gibi görünüyor.

Sihirli elma apple watch model 45

Ancak benim asıl merak ettiğim şey ise bu ürünlerin Türkiye fiyatları. 🙂 Önceki gün paylaştığım yazının altında yorum yapan Özgür Bey, kendi tahminini paylaşmış. Sizce Apple Watch’un Türkiye fiyatları ne olur? Bu ürünleri kimler alır? 

Peki ya siz Watch modellerini ve fiyatlarını nasıl buldunuz? Bir Watch sahibi olmayı düşünüyor musunuz? Hangisi? 🙂

Ayrıca Apple’ın Watch sayfasına göz atmadıysanız, biraz zaman ayırıp incelemenizi öneriyorum. Gerçekten şık bir şekilde tasarlanmış ve dolaşması da keyifli. 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


28 Yorumlar

  1. Saat takmaktan hoşlanmayan biri olarak kordonu çevirince aksesuarı andırabileceğinden favorim “Milanese loop” modeli. (:

    Bazı Apple ürünleri dış pazarlarda benzer fiyatlardayken giriş modelinin 1000-1500 arası olacağını düşünüyorum. Orta seviye bir telefon parası. Apple’ın sevmediğim tek tarafı işte bu! Ürünlerüne haddinden büyük bir değer biçiyor. Kârı katlayacakken düşük gelir seviyesini kendinden uzak tutuyor. Hâlbuki bu seviyedeki insanları nüfusa oranı daha yüksek. Maliyetlere hiç girmek istemiyorum. Neyse…

    Edition modelini o parayı verebilecek insanların kolundaki saatlere bakarak pek şık ve çekici bulmadım. Aynı kulvarda olmasa da Patek Philippe takan adam bunu takar mı? Belli yaştaki insanın kolunda da hâyli sırıtık duracağına bahse girebilirim.

    Yazı için teşekkürler. Elinize sağlık!

  2. Evet güzel görünüyor saatler. Sanırım 999 TL’den başlar fiyatları. Alınır mı? Elbetteki alınır, hem de muazzam bir yarışla. Ancak biraz beklemek gerekli diye düşünüyorum. Verilerden anlaşıldığı kadarı ile batarya sorunu burada da kendini gösteriyor, biraz daha uzun dayanabilmeli, 6 Plus’lardaki olabilmeli mesela.

  3. Saat takmayı hiç sevemedim. Apple bunu değiştirir diye umuyordum ancak maalesef saatin özellikleri beni pek tatmin etmedi ayrıca fiyatları da böyle bir ürün için çok pahalı. Ben yine saat takmadan yoluma devam edeceğim. Apple’ın bu ürün kategorisinde başarısız olma ihtimalini de yüksek görüyorum. Sonuçta iPhone gibi devrimsel bir ürün de değil.

  4. Dünya çapında onlarca dolar milyoneri var ve eminim hepsi en az ikişer tane alır 17bin dolar olan modeli. Eminim satacaktır ki milyarlık saatler ayakkabı çanta vb aksesuarları kimler satın alıyorsa gold modelleri de onlar alır diğer iki modelini ise tüm dünyada binlerce satacağndan eminim çünkü herkes iphone a macbook a çok pahalı kullanışsız gibi sözler söylüyor ama en çok satan marka yine apple o yuzden herkes yine gereksiz yorumunu ğahalı yorumunu yapacak ama eninde sonunda satın alacaktır. Bende almayı düşünürüm biraz yaygınlaşsın nedir ne değildir iyice bi öğrenelim sonra bütçeme uygun olan bi modeli ki bu sport oluyor 🙂 almak isterim saat takmayı seven ve her ne kadar ucuz modeller de olsa koleksiyonu olan birisi olarak bi tane edinmek isterim

  5. Keske biraz daha alinabilir fiyatlarda olsaydi ozellikle orta segment 42mm lik saatler oldukca hosuma gitti. Cok uzun suredir saat kullanmiyorum watch alma umidim oldukca yuksekti ama fiyatlar gozumu korkuttu. Orta seviyedeki 42 mm lik saat tr fiyati ile sanirim 2.500 civari olacaktir. Gercekten alirken durup dusunmek gerekecek.

  6. Şarjı 16 saat civarı giden bir saati kullanışlı bulamadım. Kalınlığı da oldukça kaba gösteriyor. Buna rağmen fiyatı 300 – 350 TL civarı olsaydı alırdım diye düşünüyorum.

  7. Bence Apple bu fiyatla farkını ortaya koyuyor. Bense şimdiden iPhone’un Watch uygulamasını indirdim ve heyecanla Satışa sunulmasını bekliyorum. Harika bir cihaz diyebilirim. Emsallerine göre fiyat fazla evet, fakat insan sevince fiyatı gözü Görmüyor diye düşünüyorum ?
    Watch çelik kasa almaya karar verdim..

  8. apple watch’ta da olduğu gibi kullanılabilmek için bir telefona ihtiyaç duymaları günümüz akıllı saatlerinin en büyük sıkıntısı. Telefona gelen bildirimler, çağrı cevaplama gibi özellikler için çok faydalı ama yapılabilecek basit işlemler için bile yanımda telefon taşıma gerekliliği olmaması lazım.

    Temel olarak; cebimizden telefon çıkarmaya gerek bırakmamak ve sağlık alanlarında kullanımı olacak gibi duruyor. şu an kolumda bir saat ve fitbit taşıyorum. bunları tek bir cihazda birleştirmek, kolumda taşıması beni rahatsız etmezken, bana biraz lüks geliyor.

    Bir de insanların çoğunluğu konsantrasyonunu, iphoneları şarj etmeye vermiş durumda. birden fazla cihazı hergün şarj etme rutinine girmek insanları yoracaktır. Hatta iphonelarda olduğu gibi şarj etmeyi unuttuğumuzda bu sefer yanımıza almadan çıkacağız ve hakkını veremeyeceğiz.

    Kısacası diğer akıllı saatler gibi bunun da geleceğini parlak görmüyorum.

  9. Saat değil de kol saati görünümlü telefon yapmışlar. Çok pahalı ve şarj süresi çok çok kısa. Beklentileri kesinlikle karşılamıyor. Apple bu konuda sınıfta kaldı.

    • Apple sayfasında başka bir markayı konuşmak ne kadar etik bilmiyorum affedin beni ama

      https://www.youtube.com/watch?v=_wDMCYK098g

      linkteki ürüne bayıldım böyle bir şey beklerdim fiyat ve performans konusunda ama ne yazık ki android bir ürün. Reklamı da ürünün kendisi de göze ve duyulara açıkça hitap etmekte.

  10. Yaa Arkadaş bu fiyat nedir. Vicdansız. Bunlar merkez bankasına mı hizmet ediyor sadece. Bu kadar paralar…
    Yine de;
    Cihazlar tasarım olarak çokta iyi değil. Apple a yakıştıramadım doğrusu. Aralarında tek beğendiğim aşağıdaki model.
    42mm Space Black Case with Spacce Black Stainless Steel Link Bracelet

  11. Telefon için kol bandınız varsa kablosuz kulaklığınız varsa spor yaparken mesaj,müzik,sosyal medya,sağlık uygulaması takip etmeyi seven biriyseniz bence en uygun olanı benim görüşüm sport olanı mavi renktir diğer saatler biraz extreme kaçar.Bana burda en uygun sport modeli geliyor fiyatı biraz soru işareti ve kanatimce eğer telefon ile saat arasındaki eşzamanlama çok iyi işlerse siride türkçe olarak bekleneni bu saatte verir ise medyadaki olumsuz karabulutlar dağılabilir.

  12. saat takmayi seven biri olarak kaba ve ogrenci saatlerini andiriyor. simdi iste veya toplantida bu saat takilmaz. seiko, tag vs saat takan adam bu oyuncak saati takmak bu 1.
    hepimiIn elinde telefon var saate ne gerek var bu 2.
    sarjli saat mi olur 🙂 telefonu her dakka sarja takmaktan gina geldi bir de bunu mu eklicez bu da 3.
    dokunmak saat ve parmakla komut vereceksek bayanlar hadi bir nebze ki o tirnaklarla onlarda zorlanacaktir erkekler bi parmakla 6-7 ikona ayni anda tiklar ve yakinda herkes gozluk takacak. bu da 4
    en onemlisi ne gerek var bole bir urune. laptop iphone ipad yetmiyor mu.

    • Ne yazık ki doğru. Şuradaki lansman sonrası yazısında değinmiştim, özetle pil ömrü ile ilgili olarak Apple’ın açıklamaları şunlar: http://www.sihirlielma.com/2015/03/10/apple-watch-fiyat/

      Tam gün pil ömrü: 18 saate kadar

      Konuşma süresi testi: 3 saate kadar

      Ses çalma süresi testi: 6.5 saate kadar

      Antreman testi: 7 saate kadar

      Saat testi: 48 saate kadar

      Güç tasarrufu: 72 saate kadar

      Şarj süresi: Ortalama 1.5 saatte %80 dolu ve Ortalama 2.5 saatte %100 dolu

  13. Saatler pahalı. Zencilerin sattığı saatlerden neyi fazla ki. Boş muhabbet bence. Ben saate o kadar para vereceğime şahin yada doğan slx alırım!! Mantikli olan bu,hatta zorlasak fiat albea bile alabilirim

  14. 2007 de Iphone cikti ama biz ilk iphonumuzu 2010 dan sonra aldik, Turkiyede yayginlasmasi ise 2012den sonra oldu, bu hesaba gore eger fiyatlar daha duserse 2018den sonra buralarda da yaygin sekilde gorebiliriz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz