Ana Sayfa iPad iOS 9’daki Notlar uygulamasındaki 5 yeni özellik

iOS 9’daki Notlar uygulamasındaki 5 yeni özellik

3

iOS 9’un beta sürümleri yaz boyunca çıkmaya devam ediyor, biz de yeni özellikleri keşfetmeye devam ediyoruz. Notlar uygulaması tüm yenilikler arasında en büyük değişimi geçiren uygulamaların arasında yer alıyor. iOS 9 ile birlikte küçük bir Evernote benzeri hale gelen Notlar uygulamasında öne çıkan yenilikleri bu videoda sizlerle paylaşıyoruz…

1. Çizim yapabilme ve Cetvel kullanımı

Notlar uygulamasının en eğlenceli ve bir o kadar da işe yarayacak özelliklerin başında çizim yapma ve cetvel kullanma geliyor. Hem istediğimiz şekilde çizimler yapabiliyor, hem de cetveli kullanarak artık istediğimiz kadar düzgün, ve hatta istediğimiz açıda çizimler yapabiliyoruz.

2. Zengin biçimli metinler

iOS 9 ile birlikte notlarımızdaki metinlerin artık tekdüzeliği de ortadan kalıyor. İstediğimiz yerde başlık, alt başlık, numaralı liste veya yapılacaklar listesi gibi bir çok zengin biçimli metin kullanabiliyoruz. Böylece notumuz artık daha hoş görünüyor, ve pratik bir şekilde kullanılabilir hale geliyor.

3. Klasör yapısı

Artık uzun uzadıya onlarca notu alt alta görmemek için klasörler yaratabiliyor, notlarımızı ilgili klasörlerin içerisine atabiliyoruz. Böylece daha düzenli olmak ve aradığımız notları kolayca bulmak mümkün.

4. Fotoğraf ekleme

iOS 9’da bir not içerisindeyken fotoğraf çekip eklemek de artık mümkün. Tek yapmamız gereken fotoğraf ikonuna tıklamak.

5. Harita ekleme

Artık unutmak istemediğimiz bir konumu da notlar uygulamasındaki bir not içerisine kolayca gönderebiliyoruz. Seçtiğimiz not içerisine bu konum kaydediliyor ve istediğimiz zaman konuma tekrar ulaşabiliyoruz.

sihirli-elma-ios9-notlar


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


3 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz