Ana Sayfa Haberler iPhone 6s ve 6s Plus 16 Ekim’de Türkiye’de satışa çıkıyor!

iPhone 6s ve 6s Plus 16 Ekim’de Türkiye’de satışa çıkıyor!

47

Eylül başındaki etkinlikte tanıtılan iPhone 6s ve 6s Plus, geçtiğimiz cuma günü ABD dahil toplam 12 ülkede daha satışa çıkmıştı. Apple, bugün yaptığı bir açıklama ile iPhone 6s ve 6s Plus’ın 16 Ekim’de de satışa çıkacağını ve fiyatlarını da açıkladı. Fiyatlar ise ne yazık ki beklediğimiz(!) gibi… 🙁

sihirli-elma-iphone-6s-turkiye-fiyat-hero

iPhone 6s Türkiye Satış Fiyatları

iPhone 6s ve 6s Plus’ın Türkiye’deki satış fiyatları şöyle belirlenmiş:

  • iPhone 6s – 16 GB: 3.099 TL
  • iPhone 6s – 64 GB: 3.499 TL
  • iPhone 6s – 128 GB: 3.899 TL
  • iPhone 6s Plus – 16 GB: 3.499 TL
  • iPhone 6s Plus – 64 GB: 3.899 TL
  • iPhone 6s Plus – 128 GB: 4.299 TL

sihirli-elma-iphone-6s-turkiye-fiyat

Ayrıca Apple bugün yaptığı açıklamada ilk 3 günde 13 milyondan fazla iPhone satıldığını açıkladı. Geçtiğimiz sene 10 milyon olan bu rakamı Apple ciddi şekilde arttırmış oldu.

sihirli-elma-iphone-6s-turkiye-fiyat-2

Apple, iPhone 6s ve 6s Plus’ı, yılbaşına kadar da 130’dan fazla ülkede satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Bizim ülkemiz içinse satış tarihi 16 Ekim olarak açıklandı.

iPhone 6s almayı düşünüyor musunuz? Fiyatları nasıl buldunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bana gelince, hem Sihirli Elma’da yer vermek için, hem de 5.5 inç iPhone 6 Plus yerine 4.7 inç’lik bir telefona geçmek için iPhone 6 Plus’ımı satıp, bir iPhone 6s almayı düşünüyorum… 🙂 Sebeplerine ise ayrı bir yazıda değineceğim.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


47 Yorumlar

  1. Herşey tamam dolar yukseldi zaten bu ulkede sacma sapan pahali olmayan birsey yok. Ama butun dunyada yeni iPhone eskisinin yerine ayni fiyattan cikarken burda su ankinden 400 lira pahaliya cikmasinin hicbir mantikli aciklamasi kabul edilir yani yok. Artik ciddi ciddi almamayi dusuncem boyle sacmalik olamaz

    • Fiyat konusunda çok agresif bir politika benimsiyorlar. Ayrıca geçen yıl ülkemizi 1. Lig’teki ülkeler kategorisine almışlardı. Şimdi o ülkelerden biraz daha geç gelecek ülkemize. Bunun da sebebini anlamış değilim açıkçası. Ama son zamanlarda diğer markalar da iyice coştu. En iyisi 1.000 segmentlerinde seyredip hepsinin zarar edişini patlamış mısır eşliğinde izlemek 🙂 MacBook Pro Retina fiyatına yaklaştı telefonlar iyice 🙂 1.000 TL’lik bir telefon + MacBook Air ikilemesi yaptırtacaklar illa insanlara 🙂 Gerçi hoş MacBook Air’ler şu an için saatli bomba gibiler. Her an yenileyip “Ekranı Retina yaptık!” diyebilirler.

  2. 6S ve 6S Plus’ ın aşırı pahalı fiyatları nedeniyle, elimdeki 64 GB iPhone 6’mı daha bir özenle kullanacağım. Bu arada 5.5 inç ekrandan 4.7 ekrana dönme fikrinizi destekliyorum. Hanımefendiler gibi yanımızda sürekli bir çanta ile dolaşmadığımızdan, pratikte 5 inçten daha büyük ekranlı telefonların biz erkeklere çok uygun olmadığını düşünüyorum. Her zamanki gibi güzel bir yazı hazırladığınız için teşekkürler. Sihirli Elma naif tarzıyla Apple ürünlerine yakışan bir site.

    • Bu arada elimdeki 64 GB iPhone 6’mın şu anda Pupa’ da teknik serviste olduğunu da belirteyim. Ekranında ortaya çıkan iki çizgi ve bu çizgilerin olduğu bölgede çalışmayan dokunmatik sorunlarıyla servise teslim ettim, sanırım ve umarım yeni bir cihaz gelir.

  3. iPhone 6S’in 4K, boyutu artan uygulamalar ve Live Photo vb özelliklerden dolayı minimum gereksiniminin 64 GB olduğu düşünülürse; 3.499’dan başlayan fiyatlardır diyebiliriz. (Ekşi sözlük formatı oldu sanki :P)

  4. Fiyata isyan eden yorumlar görmek güzel. Çünkü bir Apple hayranı olarak bende bir problem var sanıyordum. 2008’den beri alım gücüm yükselmesine rağmen o yıl 1400 TL, 2010’da iPhone 4 için 1600 TL civarında ödemek psikolojik olarak zorlamazken şu an 2015’te 3099 TL ödemek çok zor geliyor. Üstelik problemsiz kullanmak isteyenler için her iki senede (maksimum 3 senede) bir yenilemek gerekirken… iPhone 6s alacağım ve son iPhone’um olacak. Sırf Mac kullandığım ve ekosistemin avantajlarından faydalanmak istediğim için alacağım. Android’de böyle bir problem olduğunu düşünmüyorum, umarım iki yıl içinde Chromebook’lar da daha iyi durumda olurlar.

    • Fiyatları gördükten sonra bende de sizinkine benzer düşünceler oluşmaya başladı. Geçmiş tarihlerde eski telefonu elden çıkarıp sonraki üst modele geçmek çok fazla külfet olmuyordu ama şimdi artık ateş pahası olmuş durumda. Ben i6 Plus ile 1 yıl daha devam kararı aldım. Kasa değişikliği ile değiştirmeyi düşünüyorum.

    • Fiyata isyan etmemek elde değil. Aile bütçesini sarsacak cinsten. Ancak burada suçlanacak kişi Apple değil. Çünkü Apple ilk iPhone’u çıkardığı 8 sene öncesinden beri telefona 1 kuruş zam yapmadan satıyor. (Hatta ilk iPhone çıktıktan 2 ay sonra 100$ indirime gitmişledi. Fiyat o seviyede sabitlendi). Bizim için değişen tek şey, döviz kuru oldu. Ve devletin aldığı ekstra vergi. Eğer hazır yemeğe alışkan bir millet olmasaydık, daha çok üretim odaklı bir millet olsaydık paramız bu kadar değer kaybetmez, bizde çok uygun fiyatlar ile yeni iPhone’umuza kavuşurduk. Örnek; Bugünkü kur – geçenSeneki kur * USD fiyatı (3,05-1,90)*650$ = 750 TL zaten sırf kur farkı var.!!!

  5. Sihirli Elma takipçilerine kısa bir bilgi;

    Bank of America Merrill Lynch tarafından yapılan maliyet hesaplamalara göre, iPhone 6S‘in tüm bileşenlerinin tahmini maliyetinin 234 $.
    Bu maliyetin 127,2 $‘ı yarı iletkenlerden, 73,8 $‘ı bileşenlerden ve kalan 33 $‘ı diğer parçalardan oluşuyor.

    Saygılar 😉

    • Dünya üzerindeki tüm ürünler neredeyse bu şekilde üretilip satılıyor. Tek apple ı alırken mı dert oluyor anlamıyorum. Dünyanın reklam masrafı var, şirket çalışanlarının ücretleri var, yazılım ayrı bir maliyet. Bunları göz önüne almadan degerlendırme yapan adamın aklından şüphe ederim. Fiyatların türkiyede gerçekten pahalı oldugunuda soylemek gerek. Bunun appledan degıl ülkenin vergilendirme politikası ve doların tl karşısındaki degerinden dolayı yüksek oldugunu dusunuyorum. neredeyse %40-50 civarı vergi veriyoruz.

      Bu arada İphone 7 yi beklemek daha mantıklı galiba 🙂

      Saygılar.

      • Apple’a niye kimse laf etmiyor anlamıyorum tamam vergi ve kurlar zaten yeter ama bu durum tamamen Apple store tr’nin açgözlülüğü başka bir şey değil. 750 dolara satılan note 5 2700 lira ama 750 dolara satılan 6s 64gb 3500 lira ve Apple çok masum (!) azıcık karından kısıp zamzung gibi ülkeye özel fiyatlandırma yapamaz mıydı çok rahat yapardı

        • Kar etmeden satarsanız motorola gibi 3 kere batarsınız, arge yapamazsınız nokia gibi batarsınız, marka konumlandırmasını yapamazsanız marjlarda oynamak zorunda kalırsınız.

          • Türkiye gibi ekonomisi bitik bir ülkeye özel fiyat çekersiniz en pahalı orayı yapmazsınız LG ve samsung ucuza satıyor batıyorlar mı sanki adamları savunmak için böyle ilginç şeyler yazan bir sürü insan var. Adamlar 4300 liraya telefon satıyor “olsun marka değeri” “vergi çok” ama bir tek Apple haklı

          • Siz de şunu anlayın lütfen, Apple Amerikada 650 dolara sattığı iPhone’dan kaç para kazanıyorsa Türkiye’de sattığı iPhone dan da okadar kazanıyor. Aradaki farkı devlete ödüyorsunuz. O da size duble yol yapıyor. iphone bu parayı hak eder mi bunun cevabı herkese göre değişir. Bir reklam firması olan google ve dürüst bulmadığım samsunga takılmaktansa, ben paramı iyi şeyler yapan apple a veriyorum.

          • Off yine başa döndük madem vergi farkından zamzung galaxy note 5 için lg g serisi için özel fiyatlandırmayı niye yapıyor appleapple tr gibi açgözlü olmadığı için olabilir mi? Adamlar buraları okuyup zaten köyün gibi her ürünümüzü alan bir kitle var diyip fiyatı dayıyorlar. Size müstehak ben gider amerikadan siparişimi veririm sizde burada 1500 lira fazladan ödemeye devam edersiniz

          • Gitmişken macbook ve macbook air almayın sakın, Türkiye’de daha ucuz. Şaka değil gerçen. Muhtemelen haftaya çıkacak mac modelleri zamlanarak gelecek.

            Giderken alitalia ile gidin daha ucuza gidebilirsiniz. Aslında thy, delta fark etmez hepsi uçuyor ama fiyatları farklı. Tanıdık geldi mi size;)

    • Türkiye’de inşaat maliyetleri metrekare 1500 tl. 150bine 100m2 ev kaç yerden alabiliyosunuz? Çıplak maliyet hesaplamasıyla bir yere varamazsınız. Ötv nin olduğu sürekli fakirleşen bir ülkede yaşıyoruz.

  6. İki yıl kadar önce Amerika’dan aldığım iPhone 5’te oluşmaya başlayan pil şişmesi problemi beni 64GB 6s almaya yönlendiriyor. Fiyat az çok tahmin edildiği gibi geldi, bütçeyi bir kerede fazla zorlamamak adına büyük ihtimalle telefon operatörlerinden birisiyle 24 ay kontratlı alacağım.

  7. Maalesef fiyatlar beklediğimizden fazla oldu. Bu hem kur dan dolayı hemde devletin vergisinden kaynaklanıyor. Bu durumda yurtdışından almak daha avantajlı olmaktadır. Arkadaşların dediği gibi Avrupa ülkelerinde fiyat değişmiyorken Türkiye’de artması fazla olmuş.

  8. Diğer ülkelerde iPhone fiyatı hemen hemen her zaman Apple store fiyatında sabit duruyor. Yani diğer dükkanlar ve web sayfalarında farklı fiyattan satılmıyor. Ama türkiyede genellikle diğer kanallarda Apple Store’dan birazcık daha uygun fiyat bulmak mümkün. Tabi bu ilk günlerde olmayacaktır. Bakalım 6s fiyatlarda dengelenince kaça kadar inebilecek. Heralde burada açıklanandan 200-300TL altında almak mümkün olabilir. Ne dersiniz?

  9. Herkez fiyatlar konusunda tartışma yapmış bende başka bir konuyu ele alayım. Şimdi bu adamlar satışı nasıl yapacaklar. Ayın 15 inde randevu sistemini açıp mağaza ve online satışı ayın 16 sındamı yapacaklar ?

  10. Siz fiyatlar hakkında yorum yapadurun ki yoruma bile gerek duymuyorum cebinde parası olan alır alamayan eski telefonunu kullanır eski telefonu iphone olmayanda eski model iphone alır..Asıl mesele bu kadar para vermek değil verdiğimizin karşılığını alabiliyormuyuz?Iphone 6S modeli telefonları söküp bloglarında paylaşan kullancılar A9 işlemcilerin bazı telefonlarda büyük bazı telefonlarda küçük çıktığını yazıyor,Apple A9’u 2 farklı firmaya ürettirmiş , biri TSMC şirketi diğeri Samsung , ve Samsung olanı daha küçük ve 14nm artı daha az güç çekiyor , TSMC ise 16nm daha büyük ve daha çok güç çekiyormuş 14nm çok hızlı 16nm o kadar değilmiş..6S Almayı düşünürmüsünüz sorusundan önce artık Apple’a güvenip Apple ürünü alırmısınız asıl sorulması gereken soru bu.Herkese hayırlı günler dilerim.

    • düz mantıkla , bilmeden orda burda okuduklarıyla yorum yapmışsınız ama hangi işlemcinin daha verimli olduğunu bence tekrar bir araştırın. Şaşıracaksınız.

  11. 2 yıl iphone 3gs ,1 yıl iphone 4s, 2.5 yıl iphone 5 kullandıktan sonra iphone 6 nın fiyatlarına kızdığım için asus zenfone2 64 gb aldım 3 aydır mis gibi kullanıyorum canavar gibi. İpad im ve macbook prom da var onlardanda memnunum . 16 gb artık yetmiyor en az 64 almak lazım ondada fiyat 3.500 tl ,Macbook pro fiyatına iphone alınmaz onun yerine macbook umu yenilerim daha mantıklı. 2009 yılında iphone un yanında android ler emeklerken şu an android 5.0 ile birlikte gayet iyi olduğunu gördüm. Bütçesini düşünenlere tavsiye ederim. Param çok diyene zaten bir şey denmez.

  12. iPhone 6 Plus’tan iPhone 6S’e geçme nedeninizi yazınızdan önce kısacık bir paylaşsanız keşke burada 🙂 Şu an bende sizin gibi iPhone 6 Plus 64Gb Space Gray kullanıyorum ama 6S 64Gb Space Gray almayı düşünüyorum. Fakat bu geçiş esnasında pil ömrü, ekran çözünürlüğü gibi bazı faktörler beni tedirgin ediyor. Bu yüzden düşüncenizi çok merak ettim açıkçası. Kısa bir bilgi verirseniz çok sevinirim.

      • Engin Bey selamlar, haklısınız kusura bakmayın yazamadım bir türlü… 🙁

        Kısaca özetlemek gerekirse, pil ömründen ve ekranın büyüklüğünden çok memnun olmama rağmen, ceplere sığdıramama ve özellikle de yaz döneminde yaşadığım taşıma zorlukları sebebiyle 4.7 inç modeli seçeceğim bu sefer. 🙂

        • Cevabınız için teşekkür ederim, benim de en büyük kararsızlığım pil ömrü, telefonu küçültüyoruz ama bu seferde powerbank ile gezmek zorunda kalıyoruz 🙂 Kış ayları problem değil ama yaz dönemi gerçekten problem.

  13. USA’da SimFree satışlar başladı mı bilen var mı? Kendi sitesinden kontrol ettiğimizde illaki operatör seçtiriyor.

  14. Belki peşin keş para verecekler için faydası olur diye yazıyorum.
    Az önce Apple Online Store – Türkiye ile telefonla görüştüm 6s siparişi için. sorduğum soru ticari kart ile taksitlendirme imkanı olup olmadığı idi. olmaz tüm kartlar kanunlar çerçevesinde aynı cevabı aldım. ancak banka havalesi ile yapacağım online siparişte %4 lük bir indirim olduğunu söylediler.

    buda enaz 123 TL yapar.
    ilgilenenlere duyurulur!!

  15. Fiyatları gerçekten çok abarttılar. En ucuz iPhone 6s, 3099 TL; en ucuz iPhone 6s Plus ise 3499 TL! Bir de 16 GB’lık model… Hata fiyatlar 4299 TL’ye kadar çıkabiliyor.
    Bu kadar pahalı satılmamalı. Tamam, anlıyorum, Euro/Dolar gerçekten çok yükseldi ve elbette Euro/Dolar daki bu artış fiyatları olumsuz etkileyecektir ancak fiyatları belirlerken ülkelerin alım gücünü de hesaba katmalılar. Düşünsenize, Türkiye’de bir telefonun 16 GB’lık modeline 3099 TL verecek kişi sayısı oldukça azdır.
    Apple, fiyatları hemen güncellemeli ve daha ulaşılabilir hale getirmelidir. Ayrıca ben şunu daha önceleri de eleştirdim. Mesala iPhone’un 16 GB çoğu kişiye yetmiyor. Ancak 32 GB, 64 GB modellerinde ise fiyat saçma (!) derecede artıyor. Mesala iPhone 6s 16GB, 3.099 TL iken iPhone 6s 128GB 3.899 TL! Yani 112 GB depolama farkına 800 TL ödüyoruz. Bu tam bir saçmalık. Yani günümüzde 240 GB lık “SSD”yi bile ben 300-400TL’ya bulabiliyorum ancak 112 GB depolama farkı için 800 TL fazladan ödüyorum.
    Ben doğrusu bu depolama farkının Apple’a üretim maliyeti farkı yarattığına inanmıyorum.

  16. Burada pek konuşulmadı ama iPhone’u taahhütle almak bir çok kişi için daha iyi bir fikir olabilir.

    4gb lik turkcell iPhone 6s paketi aylık 225 tl
    225×24 ay = 5.400TL (toplam taahhüt bedeli)
    5.400 – 3.099(iphone bedeli) = 2.301 tl
    4gb lik paketin normal fiyatı 69 Tl/ay
    69tl x 24ay = 1656TL
    2.301 – 1656 = 645 TL (24 ay taksit fiyat farkı)
    645tl / 24 ay = 26 TL (24 ay taksit fiyat farkının aylık bedeli)

    Aylık 26 tl fark ile kart kullanmadan, peşin ödemeden iPhone sahibi olabilirsiniz. Hiç de fena değil.

    Ayrıca 225 tl aylık / 30gün = 7,5 TL günlük iletişim bedeliniz var ki bu İstanbul’da yaşayan bir kişinin günlük ulaşım ve yemek giderinden daha az. Faydalı kullanıyorsanız bu bedeli değer.

    iPhone 5s modelini de 1.899 tl gibi bir fiyata alabileceğinizi hatırlatırım.

  17. 6S ve 6S Plus’ ın aşırı pahalı fiyatları nedeniyle, elimdeki 64 GB iPhone 6’mı daha bir özenle kullanacağım:) Her zamanki gibi güzel bir yazı hazırladığınız için teşekkürler. Sihirli Elma öne çıkan tarzıyla Apple ürünlerine yakışan bir site bunu da belirtmek istedim…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz