Ana Sayfa Haberler Apple’dan 3 yeni Mac aksesuarı: Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 ve...

Apple’dan 3 yeni Mac aksesuarı: Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 ve Magic Keyboard

9

Apple bugün yeni iMac’lerle birlikte 3 farklı Mac aksesuarını da yeniledi: Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 ve Magic Keyboard. Yenilenen aksesuarlarda öne çıkan özellikler pil yerine şarj edilebilir batarya kullanımı, Lightning kablosuyla şarj imkanı ve Bluetooth 4 desteği gibi görünüyor, ancak konuşacak daha çok şey var… 🙂

Mac aksesuar magic mouse trackpad keyboard hero

Bu yazıda bu 3 yeni ürüne tek tek tanıtmaya çalışırken, yeni özelliklerine, eskisine göre farklarına ve elbette fiyatlarına da yer vermeye çalışacağım…

1. Magic Mouse 2

Magic Mouse 2, önceki modele göre daha hafif, ama daha sağlam bir tasarımla karşımıza gelmiş. Kalem pil yerine bir batarya kullandığı için de alt tarafta bir kapağa ihtiyacı olmayan Magic Mouse 2, bu kapaktan da kurtulunca alt kısmı daha derli toplu bir hale gelmiş.

Mac aksesuar magic mouse trackpad keyboard 1

Ayrıca zemine değen ayaklarında da değişiklik yapıldığı için daha da yumuşak bir şekilde kayar hale gelmiş. Önceki modeldeki gibi multi-touch bir yüzeye sahip olan Magic Mouse 2, henüz Force Touch desteklemiyor. 

Mac aksesuar magic mouse trackpad keyboard 2

İlginç bir şekilde alt kısmından bağlanabilen bir Lightning kablosu yardımıyla şarj edilebilen Magic Mouse 2, bu şekilde kolayca tekrar şarj edilebilerek kullanıma hazır hale geliyor.

Mac aksesuar magic mouse trackpad keyboard 3

Dünkü yeni model ile birlikte, daha önce 2009’da lansmanı yapılmış olan Magic Mouse, 6 senelik bir aradan sonra yenilenmiş oldu.

2. Magic Trackpad 2

Yenilenen bir diğer aksesuar olan Magic Trackpad, önceki modele göre %29 daha büyük bir yüzeye sahip. Magic Trackpad 2, ayrıca Apple’ın Force Touch özelliğini de MacBook’lardan sonra iMac’lere de getirmesini sağlıyor.

Mac aksesuar magic mouse trackpad keyboard 4

Yüzeyi genişleyen Trackpad, bu sayede Force Touch teknolojisine imkan tanırken, bir yandan da kendine ait şarj edilebilir bir bataryaya da kavuşmuş oluyor. Şarjı ise Magic Mouse 2’de olduğu gibi yine Lightning kablosu ile, ama bu sefer Trackpad’in arkasından takarak çözüyoruz.

Mac aksesuar magic mouse trackpad keyboard 5

Önceki modele göre değişen, ama aslında diğer iki aksesuarla uyumlu hale gelen bir diğer özellik de Trackpad’in yüzey rengi. Daha önce gümüş rengi bir yüzeye sahip olan Magic Trackpad, artık beyaz renkte.

Mac aksesuar magic mouse trackpad keyboard 6

Ve 4 basınç sensörü sayesinde, yine önceki modele göre yüzeyin herhangi bir yerindeki basıncı kolayca algılayabiliyor. Ancak Watch veya iPhone 6s’teki gibi bir “haptic” geri bildirim Magic Trackpad 2’de yok. (Muhtemelen titreşim batarya ömrünü kısaltacağı için)

Mac aksesuar magic mouse trackpad keyboard 7

Daha önce 2010’da duyurulmuş olan ilk nesil Magic Trackpad’in 5 sene ardından duyurulan Magic Trackpad 2 ile ilgili oldukça kritik bir detayı da atlamamak gerekiyor: Magic Trackpad 2, sadece Bluetooth 4 destekli cihazlarla çalışıyor. Yani sadece Bluetooth 4 destekleyen bir Mac kullanıyorsak Magic Trackpad 2’yi kullanabileceğiz.

3. Magic Keyboard

Bu ürünün adı diğerleri gibi “2” rakamı ile bitmiyor, çünkü önceki model “Apple Wireless Keyboard” olarak geçiyordu. 🙂 Yeni klavyenin adında “magic” yani sihir geçiyor olmasına rağmen, pek de sihirli bir yönü yok gibi aslında.

Mac aksesuar magic mouse trackpad keyboard 8

Tasarımsal olarak bakarsak, önceki modele göre hacmen %13 daha az yer kapladığını söyleyebiliyoruz. Ancak bu klavyenin eni veya boyu değil, yüksekliğinin azalmasından kaynaklanıyor. Ayrıca yeni MacBook’lardakine benzer bir şekilde tuşlarının altındaki “makas” şeklindeki mekanizma sayesinde tuşlara bastığımızdaki hareket mesafesi de %33 oranında azalmış.

Mac aksesuar magic mouse trackpad keyboard 9

Klavyenin tuşlarının üzerindeki yazı tipi de tahmin edebileceğiniz gibi Apple’ın yeni yazı tipi olan “San Francisco” olarak değiştirilmiş. 🙂

Diğer 2 yeni aksesuar gibi, Magic Keyboard’da da kalem pil yerine dahili bir pil kullanılmış ve böylece tek şarj ile 1 aya varan bir süre boyunca kullanmak mümkün hale gelmiş. Ve yine benzer şekilde klavyenin arkasında yer alan Lightning port yardımıyla şarj edilebiliyor.

Mac aksesuar magic mouse trackpad keyboard 10

Değerlendirme ve Fiyatlar

Artık her iMac dün tanıtılan Magic Keyboard ve Magic Mouse 2 standardı ile geliyor. Ancak satın alırken fare yerine Magic Trackpad 2’yi de tercih edebiliyoruz.

Ürünlerin fiyatları ise zaten zamlı, ancak ülkemizdeki döviz kuru sebebiyle şöyle belirlenmiş:

Ayrıca ürünleri Türkiye’den satın almayı düşünürseniz, uygun fiyatlar için n11.com’a buradan göz atabilirsiniz.

Hatırlatmakta fayda var, Magic Keyboard ve Magic Mouse 2 OS X El Capitan yüklü ve Bluetooth destekli Mac’lerde çalışıyorken, Magic Trackpad 2 ise sadece Bluetooth 4 destekleyen Mac’lerde çalışıyor. Eğer almayı düşünüyorsanız bu detayı atlamamak gerekiyor…


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


9 Yorumlar

  1. Madem Magic Keyboard diye bir şey çıkardın yapsana şunu ışıklı Apple wireless keyboard kullanıyorum ışık olmaması çok rahatsız edici bence bataryalı bir klavye ışıklı olmalı Logitech’de bunun örnekleri var. Bkz. Logitech k811

  2. Pili çıkarılamaz yapmak güzel bir fikir. Bu sayede pillerin ömrü dolunca ya fiyatının 3 katına serviste pil takacaklar yada kullanıcılar ürünü atıp Magic aksesuar 3’ü alacak.

  3. Ah Magic Mouse ah. Bir heves almıştım MacBook Pro alırken, ancak ben hayatımda bu kadar egonomik olmayan bir Apple ürünü, hatta ergonomik olmayan bir mouse görmedim. Multi touch yüzey güzel ama bir mouse ele oturmayıp 10-15 dk kullanım sonrası el ve bilek ağrısı yapıyorsa ne işe yarar ki? Yenilik diye pili çıkarıp batarya koyacaklarına ergonomik bir tasarım yapsalardı keşke.
    Zaten Macbook ailesinde trackpad güzelliğini gördükten sonra mousea da gerek kalmıyor ama iMac vs. alacak olsam gider ya Logitech bir mouse ya da Magic Trackpad alırım.

  4. Gordugum en salak sarj edilebilir tasarima sahip mouse! Kardesim sarjin yeri orasi mi olmali? İs yaparken sarji bittiginde kabloyu oyle bir yere takmaliyim ki sarj ederken isime de devam edebileyim. Kesinlikle olmamis!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz