Ana Sayfa Apple Hello Again Etkinlik Özeti 1: Erişebilirlik ve Apple TV

Hello Again Etkinlik Özeti 1: Erişebilirlik ve Apple TV

1

“Hello Again” adlı Mac etkinliği dün gece gerçekleşti ve Apple yeni nesil MacBook Pro’ları duyurdu. Ancak etkinlikte sadece MacBook Pro değil, Apple TV ve erişebilirlik gibi birkaç farklı konuya da değindi Apple.

sihirli-elma-erisebilirlik-hero.jpg

Bu yazıda Apple’ın etkinliğin başında paylaştığı 2 küçük konuya, Erişebilirlik ve Apple TV’deki yeniliklere değiniyoruz. Diğer yazı ise sadece yeni MacBook Pro odaklı…

Erişebilirlik ve Apple

Apple etkinliğe erişebilirlik özelliklerinin önemine değinerek başladı. Özel bir video ile erişebilirliğin önemini anlatan Apple, web sayfasında da bunları anlatan ayrı bir sayfa hazırlamış bile.

Bu web sayfasında Apple Watch’un tekerlekli sandalye kullanan kişilerin hayatını nasıl kolaylaştırdığını, Mac’teki “switch kontrollerini”, “Live Listen” (canlı dinleme) özelliğini, Voice Over’ı ve iPad’deki “Speak Screen” özelliğini anlatıyor.

sihirli-elma-erisebilirlik-1.png

Bu özelliklerin ne olduğunu hiç duymadıysanız mutlaka ama mutlaka bu sayfaya giderek hepsiyle ilgili hazırlanan 15-20 saniyelik videolara göz atmanızı öneriyorum. Apple’ın erişebilirlik konusuna ne kadar önem verdiğini ve bunların bir çok insanın hayatını nasıl kolaylaştırdığını görmek gerçekten inanılmaz.

sihirli-elma-erisebilirlik-2.png

Apple TV ve TV app

Geçtiğimiz sene yenilenen Apple TV ile birlikte tvOS ve bir de yeni App Store hayatımıza girmişti. Bu yeni uygulama dünyası içerisinde şu ana kadar 8000’den fazla uygulama yer almış, bunların ise 2000’i oyun, 1600’ü ise video içeriklerinden oluşuyor.

sihirli-elma-apple-tv-app-1.jpeg

Ülkemizde ne yazık ki pek yaygın olmasa da, yurt dışında ve özellikle de ABD’de HBO, Hulu, Netflix gibi bir çok farklı uygulama üzerinden farklı dizi, film, şov, spor ve benzeri yayınlarını takip etmek mümkün.

Apple da bu dağınık dünyadaki zorluğu ortadan kaldırmak için TV adında bir uygulama ile bunları tek bir yerde toplamak, bizim izlediğimiz içerikleri de kolay bir şekilde görüp karar verebilmemize yardımcı olmak istiyor.

sihirli-elma-apple-tv-app-2a.jpg

Tek bir uygulama içerisinde, farklı uygulamalarda izlediğimiz ve takip ettiğimiz içerikler kolay bir şekilde gösterilirken, bir yandan da bize özel bazı içerik önerileri de gösterilebiliyor.

Apple TV, iPad ve iPhone’da çalışacak olan TV uygulaması bu konuda güzel ve akıllıca bir adım olarak gözüküyor olsa da, Aralık ayında sadece ABD’de hayata geçecek olması bizim konuya çok uzak kalmamıza sebep olacak ne yazık ki.

sihirli-elma-apple-tv-app-3.png

Umarım ülkemizde de içerik sahipleri, kanallar ve spor yayınlarının sahipleri Apple TV’ye gereken önemi gösterirler, ve güzel uygulamalar çıkartarak kısa zamanda bizleri de mutlu edecek şekilde harket ederler…

Peki gelelim etkinliğin ana konusu olan yeni MacBook Pro’lara… 🙂 Yazı burada…


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Ne yazik ki Turkiyede Sadece Dogus yayin grubu haricinde baska bi yayin gruplari onemsemiyor. Simdilik sadece NTV, NTV Spor, Star Tv, Kanal D, Kral tv ve tv net mevcut. umarim en kisa zmnda TRT ve diger yayin kuruluslari uygulama gelistirir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz